תתכוננו לתנודתיות: כיצד תראה המשך שנת 2014 בוול סטריט?
שלושת החודשים האחרונים במדדי המניות בארה"ב, ציינו רבעון חיובי נוסף בשוק המניות האמריקני. עם זאת בשבוע האחרון המדדים אמריקנים החלו בתיקון יחסית חריף של אותן עליות. האם זהו סימן לבאות? האם הרבעון הקרוב ייצבע באדום? באתר מארקט וואטצ' ביקשו לחזות קדימה
מאקרו
המשקיעים מקווים שהבנק המרכזי האמריקני ימשיך בפעולותיו להמרצת הכלכלה על ידי מדיניות מוניטארית מרחיבה - או לפחות יותיר את הריבית הנמוכה בארה"ב בעינה. שוק המניות כרגע מתמחר עליית אי שם באמצע שנת 2015, למרות זאת, נגידת הפד ג'נט יילן, עוד יכולה להפתיע ולהקדים את הפעולה. בטווח הארוך, עליית ריבית אינה אמורה להשפיע מדי על שוק המניות, אך בטווח הקצר פעולה זו יכולה לגרום לטלטלה בשוק. בנוסף בתחום המאקרו ישנו הצורך להמשיך ולעקוב אחר שיקום שוק העבודה והנדל"ן במדינה ואלה ימשיכו לתת את הטון בשוק המניות המקומי. מחוץ לגבולות מדינת ארה"ב, העסקים סבוכים יותר. הכלכלה האירופאית נחלשת והצמיחה בסין גם היא אינה כפי שהייתה בעבר, אלו יקשו על ההרמוניה הכלכלית הגלובאלית. בתוך כך שווקים אלו גם יכבידו על המדדים בניו יורק להמשיך למעלה ללא מהמורות.
תנודתיות
חודש ספטמבר היה החודש שבו מדד הפחד – VIX, היה הגבוה ביותר ברבעון האחרון. האנליסטים חוזים המשך עלייה במדד הפחד- ככל שנתקרב לסוף השנה. אלו המבקשים להתנחם, יכולים להגדיל את הרזולוציה ולהבין כי המדד עדיין נמוך מהממוצע שלו בטווח הארוך ובמידה והאחרון ימשיך לעלות, זו עדיין לא סיבה לנטוש את הספינה.
גיאופוליטיקה
בעוד העולם הפוליטי עסוק במהומות במזרח התיכון ובפלגים קיצוניים ופרועים כדאע"ש, שוק המניות האמריקני הראה עד כה חוסר עניין. נכון, לעיתים, התפתחויות נקודתיות בלחימה השפיעו על הבורסה. עם זאת עד כה השפעתו של המזרח התיכון על וול סטריט הייתה דלה.
עוד גזרות חמות גלובליות הן מלחמת האזרחים באוקראינה שלה דווקא יש פוטנציאל נפיץ לגרום לסכסוך דיפלומטי בין המערב לרוסיה. נושא שעוד צפוי להגדיל את התנודתיות בשוק המניות. סכסוך שלישי הוא ההתקוממות האחרונה בהונג קונג שעדיין מוקדם להבין מה יהיה השפעתו על השווקים.
ההתנתקות
בחודש האחרון, המונח תנודתיות הפך להיות המונח החם בוול סטריט. תפקידו הוא לתאר את השוני בתשואה שמתקבל בין ההשקעה במניות החברות הגדולות לחברות הקטנות. לחלופין המונח מתאר את הפער בתשואות בין לאג"ח ממשלתי. צמיחה בפער האחרון, נחשבת על ידי חלק מהמשקיעים כסימן לקרבה של מפולת או כניסה לשוק דובי ובתוך כך הראשונים נוהגים באקסטרה זהירות. לכן יעשו נכון המשקיעים אם יבדקו את המניות של החברות הקטנות יותר בשוק ולא יתמקדו במניות הגדולות בלבד וכמו כן יעקבו אחר הפער בתשואה על האג"ח. במידה והפער יחל להתכווץ, זהו סימן להמשך עליות בשוק המניות.
הדולר
השנה, הדולר זינק אל מול מטבעות כמו היורו, הין והשקל. הבעיה של הדולר היא שההתחזקות העתידית שלו, אינה תלויה רק בו אלא נובעת בעיקר מהחולשה של שאר הארצות ממזרח לארה"ב. עד כה, התחזקות הדולר אינה משפיעה על הייצוא של ארה"ב, אך לא לעד חוסן. מאידך, הדולר החזק מקטין את מחיר הסחורות ואלה צפויות להגדיל את הרווחים של החברות האמריקניות ואלו יכולים להתבטא במדדים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה