בכיר ב-S&P ממליץ: "כדאי לעבור למדדים שמבוססים על מדדי אסטרטגיה"

ויניט סריבאסטבה מסביר שמדדים אלו תופסים לאחרונה עניין רב לאור העובדה שהריבית צפויה בעתיד הקרוב לעלות
 | 
telegram
(4)

ויניט סריבאסטבה, דירקטור בכיר בחברת המדדים S&P ואחראי על מדדי אסטרטגיה בעולם, מסביר בראיון ל-Bizportal על המעבר של המשקיעים מהשקעה במדדים רגילים שמבוססים על למדדי אסטרטגיה שפועלים בצורה שונה. לדוגמא מדדי "משקל שווה" או שיטות אחרות לקביעת הגודל של המניה במדד, מה שכמובן משפיע על התשואה.

מדד הדגל נקרא S&P 500 Dividend Aristocrats והוא כולל את המניות שהגדילו את חלוקת הדיבידנד למניה השנתית שלהן, בכל שנה במשך 25 השנים האחרונות, מבין המניות הכלולות במדד S&P 500. המדד לא מוגבל מבחינת כמות המניות שהוא יכול להכיל, מלבד רף מינימאלי של 40 מניות.

סריבאסטבה: "מדובר בחברות שהצליחו להגדיל את העסקים שלהן ללא קשר לסייקל הכלכלי או לשינויים בריבית".

בשונה ממדדים שמתמקדים רק בתשואת גבוהה ובד"כ נכללים בסקטורים כגון פיננסים ותשתיות, מדד S&P 500 Dividend Aristocrats מפוזר על פני כל הסקטורים. עובדה זו תורמת לכך שהמדד כולל גם מאפיינים של דיבידנד וגם מאפיינים של רווח הון.

משקל המניות במדד הוא משקל שווה, כלומר בכל עדכון משקולות (אשר מתבצע מדי רבעון), מאזנים את כל המניות כך שכל תופסת את אותו המשקל. באופן הזה נוצר במדד איזון בין המניות, מה שתורם גם לאיזון בין הסקטורים השונים אליהם חשוף המדד.

המדד הושק בשנת2005 והוא כולל חברות גדולות. הדבר מתבטא בשווי הממוצע של המניות הכלולות בו עומד על 60.7 מיליארד דולר.

זאת דרך שונה להסתכל על דיבידנדים

"רוב המשקיעים מכירים בעיקר אסטרטגיות השקעה של (Yield) ושל הכנסה (Income). אבל פעמים רבות נוצר מצב בעייתי, מכיוון שתשואת הדיבידנד נגזרת לא רק מהדיבידנד שאתה מחלק, אלא זה תלוי ביחס בין הדיבידנד שאתה משלם ומחיר המניה, כלומר יתכן שהתשואה גבוהה כי יש לחץ על מחיר המניה".

"לכן, כשבונים אסטרטגיית דיבידנד, צריך לבדוק גם את אלמנט המחיר. האם החברה מסוגלת לעמוד בתשלום שלה, או לחלופין האם מחיר המניה ירד בחדות, מה שיצר את התשואה הגבוהה".

איך עושים זאת?

"מדדי האריסטוקראטס עושים את זה בעזרת פרמטר של צמיחת דיבידנד, שזה אינדיקטור טוב מאוד לבדיקת איכות החברה".

מדדי האריסטוקראטס התחילו בארה"ב והתפשטו למדדים בכל העולם, כשהם נשענים על פרמטר צמיחת הדיבידנד לצורך בדיקת איכות החברות. הם תופסים לאחרונה עניין רב, במיוחד לאור העובדה שהריבית צפויה בעתיד הקרוב לעלות ואנשים מחפשים להשקיע בחברות איכותיות שיודעות להתנהל גם בסביבת עולה.

סריבאסטבה מסכם: "כשמסתכלים על פרמטר של צמיחת דיבידנד בחברות, ובמיוחד כשמדובר בחברות שעושות זאת במשך 25 שנים ברציפות, כלומר הן עושות זאת בלי קשר לתהליכים כלכליים בשווקים והן הצליחו לעשות את זה בסביבות ריבית יורדות וגם עולות, זה מראה שהן מסוגלות להגדיל את העסק שלהן ועדיין יכולות לשלם דיבידנד גדול יותר, וזה אומר הרבה על החברות הכלולות במדד".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    מדוע להמליץ על ETF פחות טוב ? (2 ראה סימול )
    קורא נתונים 21/10/2014 07:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סל המפורט כאן ( SPDR S&P Dividend ETF (SDY פחות טוב משמעותי בכל התקופות עד 10 שנים מסל ה S&P הידוע והגדול SPY מדוע להמליץ על משהוא נחות ?
    סגור
  • 2.
    האם יש למשהוא סמל של מדדים חיוביים כנזכר כאן? בתודה (ל"ת)
    יושב כותב 20/10/2014 10:41
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • לכל מדינה יש משלה
    ליאור שגיא 20/10/2014 11:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קח את החברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר (לאורך זמן) בארץ - פועלים איביאי, פמס, לידר שוקי הון, סנו, דלק רכב ועוד. אתה יכול לראות היסטוריית דיבידנדים שלהם 5 שנים אחורה ולקבל החלטות. (תוך שאתה מסתכל גם על הרווחים שלהם ברבעונים האחרונים, כדי לראות שלא תפסת סוס מת - אבל אף אחת מהחברות שמניתי לא כזו)
    סגור
  • 1.
    האם יש למשהוא סמל של מדדים חיוביים כנזכר כאן? בתודה (ל"ת)
    יושב כותב 20/10/2014 10:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות