בורסות אסיה במגמת עליות: הניקיי היפני התחזק ב-0.3%
המדדים המובילים בבורסות מזרח אסיה סגרו את יום המסחר במגמה מעורבת עם נטייה לעליות, כאשר הניקיי היפני סגר בירוק -0.3% וכמעט כל שאר המדדים סוגרים כמותו.
סנטימנט המשקיעים נפגע עקב ירידת מדד מנהלי הרכש בסין (PMI) לשפל של 8 חודשים בספטמבר. המסחר התאפיין בדלות יחסית לנוכח אי המסחר במדינות הודו, דרום קוריאה ושנגחאי.
המסחר במדד האנג סאנג בהונג קונג, חודש לאחר יומיים חג במחוז. המדד החל את המסחר מנקודת השפל הנמוך ביותר מאז תאריך 25 ליוני (22,691 נקודות). לקראת סגירה זינק המדד עם עלייה נוכחית של 0.57%, לנוכח קריאתו של מושל העיר הונג קונג, לונג צ'ון יינג להידברות, בין שני הצדדים – השלטון והמפגינים.
לבנתיים, השלטונות והמשטרה נמנעות מהפעלת אלימות במחוז ולכן לא נרשמו מקרים חריגים בהתנגשויות הרשויות והמוחאים הלילה. עם זאת, עד כה גם הרשויות הסיניות נמנעו להתבטא בנוגע למחאות המפגינים, על "בדיק" המועמדים לרשות המחוז, בשנת 2017, למרות דרישות המפגינים. לכן קיים עדיין הפוטנציאל להתדרדרות אלימה במחוז.
הין שב לעלות אל מול הדולר בלילה האחרון ב- 0.42%, ממשיך במגמת עלייה חודשית של 3.9%. עלייה גבוהה מדי של הין, יכולה לפגוע בייצוא היפני וכמו כן, מסמלת התכווצות בתנאי האשראי העולמיים.
הירידה בקצב הצמיחה
מוקדם יותר, התראיין ראש מכון המחקר לאסיה- פסיפיק לשעבר והיום משקיע מוסדי, פטריק צ'ובאנק (Patrick Chovanec). פטריק הסביר בפני רשת הטלוויזיה Cnbc, את הסיפור מאחורי הירידות האחרונות במדדי המניות של המזרח הרחוק. לטענתו, הסיפור שכרגע מעסיק את המשקיעים הוא מחאות הדמוקרטיים בהונג קונג, שמהווים את האתגר הממשלתי הגדול ביותר מאז שנת 1997, עת הרשויות הסיניות שבו להונג קונג.לדבריו , פוטנציאל להדרדרות אלימה באזור נותר גבוה.
צ'ובנק הוסיף ואמר שהסיפור שבאמת אמור להעסיק את המשקיעים הוא המשך ירידת קצב הצמיחה בסין שעוד תאט אף יותר בטרם תשוב להתגבר. אך המצב אינו שלילי כפי שניתן לחשוב. לטענתו, הסדר הכלכלי המוכר של השנים האחרונות בו הצרכן האמריקני מופיע בצד הביקוש ובצד ההיצע נמצאים מדינות המזרח ובמיוחד סין ישתנה בעתיד הקרוב.
המצב יתאזן
צ'ובנק: "ההשפעה על הכלכלה הגלובאלית של צמצום הייצוא בסין היא דווקא חיובית. סין מנוע לצמיחה אמריקנית או גלובלית האמריקנית כפי שרבים חושבים. אני חושב שמה שנראה מעתה הוא היווצרות של תשתית ייצור וייצוא בארה"ב וביקושים למוצרים מצד סין. רזרבות המטבע הזר ובמיוחד הדולרים שסין אגרה לאורך השנים האחרונות אינן יכולות להמריץ את הכלכלה הסינית, אך במקרה הצורך, הסינים יכולים לתמוך בצריכה המקומית במדינה. במשך שנים הסינים ייצרו יותר מאשר צרכו, לכן עתה הם יכולים לצרוך יותר ממה שהם מכתכוונים לייצר .
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה