בנק אגוד: "להקטין חשיפה למניות על רקע התנודתיות בשווקים"

בבנק ממליצים להקטין את החשיפה למניות בגוש האירו ומנגד להגדיל חשיפה לשוקי המניות בארה"ב ויפן
 | 
telegram
(6)

המשקיעים ברחבי העולם לא יזכרו לטובה את חלקו הראשון של חודש אוקטובר שהתאפיין בשורה של נתוני מאקרו חלשים מאוד שהגיעו מאירופה, ארה"ב ואסיה. הלחץ בשווקים היה אדיר ובשיאו המדדים המובילים בוול סטריט מחקו את התשואה השנתית שלהם בתוך זמן קצר. ברקע לדרמה, מדד ה-VIX המסמל את הפחד בשווקים הגיע לשיא של 52 שבועות. בשבוע האחרון המדדים ביצעו פרסה והחלו לתקן את הירידות החדות במהלך אגרסיבי כלפי מעלה, כך מדד ה-S&P500 הוסיף לערכו כ-6% מאז תחילת השבוע.

ברקע לאירועים, בבנק אגוד פירסמו הבוקר סקירה תחת הכותרת "להקטין חשיפה למניות על רקע התנודתיות בשווקים" והעריכו כי שוקי ההון בעולם ימשיכו להיות תנודתיים וכי התנודות צפויות ככל שנתקרב לסוף השנה. בבנק מציינים כי השווקים רגישים מאוד לנתונים והמשקיעים מגיבים בחדות לנתונים שחלקם חיוביים וחלקם במקרה הרע שליליים.

הבנק ממליץ להקטין את החשיפה המנייתית בתיקי ההשקעות עם דגש על הקטנת החשיפה לשוקי אירופה, מנגד באגוד ממליצים דווקא להגדיל את החשיפה המומלצת לשוקי המניות בארה"ב ויפן.

"התנודתיות בשווקים צפויה להימשך עם התקדמותנו לכיוון שנת 2015. תנודתיות זו מוסברת על רקע הגורמים בעלי ההשפעה המקזזת המשפיעים על השוק", מסבירים במחלקת המחקר של אגוד. "לצד השלילה, חולשת כלכלת גוש האירו, הצפויה להימשך, והשלכותיה על הכלכלה העולמית, רמות המחירים המלאות בהן נסחרות המניות, והתקדמותנו בשאלת העלאת הריבית מתי (בדגש על ארה"ב). מנגד, לצד החיוב נציין את המשך התאוששותה של כלכלת ארה"ב, היעדר אלטרנטיבות ההשקעה בסביבת הריביות המוניטאריות האפסיות, עונת הדוחות הכספיים, הנוטה לחיוב עד כה, וירידת מחירי האנרגיה"

"בשל כך ועל רקע העליות בימים האחרונים, אנו מעדיפים לנצל עליות אלה ולהקטין חשיפה מנייתית בתיק מייצג מ-22% ל-20% ובתיק ספקולטיבי מ-36% ל-32%. את החלוקה בין ישראל לחו"ל אנו מותירים על60% לחו"ל ו-40% לישראל. בהתייחס לפיזור הגיאוגרפי של החלק המנייתי בחו"ל, אנו מקטינים את החשיפה לגוש האירו מ-40% ל-25% ומגדילים את החשיפה לארה"ב מ-40% ל-50% , אנגליה ואסיה ללא יפאן נותרות ללא שינוי מהמלצתנו הקודמת - כל אחת 10% כאשר יפאן מתווספת להמלצה עם 5%. הסקטורים המומלצים בארה"ב הם סקטור הצריכה המחזורית, בדגש על הקמעונאות, התרופות, בדגש על סקטור הביומד, סקטור התעשייה בדגש על התחבורה, סקטור האנרגיה בדגש על חברות השירותים והציוד, סקטור הטכנולוגיה בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים."

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    לאומי המליצו להגדיל חשיפה למניות- למי להאמין? (ל"ת)
    לא יודעים ולא מודים 26/10/2014 09:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    אמר
    אגוד 24/10/2014 17:03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הוא אמר, אז מה ?
    סגור
  • 3.
    40% לישראל
    מורן 24/10/2014 13:56
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מדוע? איזה משקיע שאינו ישראלי ישים על מניות ישראליות 40% מכספו. גרמני, יפני, אמריקאי, אוסטרלי, מישהו מהם ישקיע 40% בארץ? אז למה שאנחנו נעשה זאת בשוק גלובלי שאין שום בעיה להשקיע איפה שרוצים. להזכירכם הביצה הישראלית מהווה כ - 0.5% משוק המניות העולמי. לשים פה 5% זה הרבה ויותר מזה זה טירוף. כנראה שלמנהלי הבנקים המהוללים יש אינטרסים לא ענייניים בבואם להמליץ לציבור להשקיע בבורסה הישראלית.
    סגור
  • חוץ מזה שאתה חי בשקלים? (ל"ת)
    הצחקת אותי 26/10/2014 09:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אבל לאומי
    Joy 24/10/2014 13:54
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לאומי אומר להגדיל,איגוד אומר להקטין,מה זה מלחמת אריות נגד איילות?למי להקשיב?ללאומי(דאעש)או לאיגוד(חמאס)?אני כבר מבולבל, למרות שלעצות של הבוזזים והשודדים לא מאמין.
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    הגיוני (ל"ת)
    יוסי 24/10/2014 13:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות