אפקט הריבית: הדולר צנח ב-0.6% ושערו היציג 3.765 שקל, מה בהמשך?
המסחר בדולר נפתח הבוקר בסערה לאחר החלטת בנק ישראל אתמול אתמול להשאיר את הריבית לחודש נובמבר בגובה של 0.25%. זאת לאחר שמרבית הכלכלנים צפו הפחתת . הדולר ירד היום במהלך המסחר ב-0.8%, אך לבסוף הירידה התמתנה ל-0.6% ושערו היציג 3.765 שקלים.
גובה הריבית במשק משפיע על המטבע המקומי: כלומר הפחתת הריבית אמורה הייתה להחליש את השקל ולחזק את הדולר. אלא שנגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, הכריעה אתמול - שלא להפחית את הריבית במשק. המשמעות התיאורטית היא חיזוק השקל והחלשת הדולר.
נציין שהדולר כבר ביצע השנה מהלך חד כלפי מעלה ובמיוחד מחודש יולי על רקע הפחתות הריבית שביצע בנק ישראל ויתכן שגם בהשפעת "צוק איתן". אתמול נקבע השער היציג ברמה של 3.7880 שקלים לאחר שירד ב-0.13%. עד אתמול זינק הדולר מתחילת השנה ב-9.1%.
לאחר מהלך דרמטי כל כך של הדולר מתחילת השנה וכאמור מחודש יולי, בשוק חיפשו "תירוץ" לתיקון מתבקש. בנק ישראל סיפק אתמול את הטריגר כשקבע ש"מחיר הכסף" לא ישתנה וכך הדולר נחלש היום מול השקל.
"ייתכן כי הספקולנטים יבחרו כעת לממש רווחים"
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "מרבית השחקנים בשוק סברו כי הנגידה תפחית את הריבית, ועל כן התבדות הספקולציות הביאה לנסיגה חדה של הצמד עד ל-3.76 שקלים. לאחר שהצמד דולר-שקל נשק אמש עד לרמת 3.8 שקלים, ייתכן כי הספקולנטים יבחרו כעת לממש רווחים ונראה נסיגה, לפחות עד החלטת הריבית של הבנק הפדרלי ביום רביעי".
יוסי פריימן מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "על רקע התייצבות הדולר בזירה הגלובלית, והעובדה כי לא בוצע תיקון שערים משמעותי במהלך התחזקות הדולר אל מול השקל, הרי שהפוטנציאל לתיקון השערים גבוה. כל זמן שהדולר נסחר ברמות מעל 3.58-3.62 שקלים, המגמה הפרו-דולרית דומיננטית אולם תיקון שערים בתבנית של מדרגות עשוי לאפשר את היחלשות הדולר אל עבר התחום 3.72 - 3.74 שקלים".
בחדר עסקאות המט"ח של אקסלנס מציינים הבוקר כי "השוק הגיב להחלטת הריבית אתמול בירידה של שער הדולר ל-3.7650 שקלים אתמול בערב, זאת לאחר שבתחילת היום עוד נסחר הצמד מעל 3.7850 שקלים וביום שישי האחרון אף ראינו את הדולר קובע שיא שנתי חדש ברמה של 3.7960 שקלים. נראה כי השוק תמחר קצת יותר מדי הורדת ריבית ואולי אף הרחבה כמותית של בנק ישראל ואתמול לאחר ההחלטה ראינו את התוצאה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה