מנהיגי מדינת ליכטנשטיין:" נפסיק להיות הילד המוכה של אירופה"
מדינת ליכטנשטיין במשך עשורים שלמים נחשבת ל"גן עדן של מיסוי" לתאגידים בינלאומיים מסביב לעולם. המדינה הזעירה הפכה גם לחביבה במיוחד על מיליונריםשאינם מעוניינים לחשוף באופן כולל את עיסוקם. הנתונים הללו, אם להסתמך על בעלי התפקיד במדינה בת ה-37 אלף תושבים, אמור להשתנות בעתיד הקרוב.
ליכטנשטיין הודיעה לאחרונה כי תשנה את המודל העסקי הנהוג במדינה ותתאים את דרישות הניהול התאגידי לסטנדרטים עולמיים. המדינה אף זכתה בתמיכה נלהבת של ארגונים פיננסיים בינלאומיים על כך שהמערכת הפיננסית במדינה משתפרת והופכת לכזו בעל סטנדרטים אירופים.
בכנס משותף של גרמניה, אוסטריה וליכטנשטיין שנערך בברלין השבוע, השתתפה גם שרת החוץ של ליכטנשטיין. השרה אאורילה פריק (Aurielia Frick), הודיעה כי המדינה כבר "לא חשה כמו הילד השובב והמוענש של הכיתה. היום אנחנו חלק מהשיח הכלכלי ביבשת ושאר המדינות תופשות אותנו כשותף לגטימי.
ההקלות במיסוי הנהוגות במדינה היוו מקור משיכה עד כה למיליונרים מסביב לעולם שנרשמו כאזרחי המדינה ואת עסקיהם כמקומיים. מתוך כך, ליכטנשטיין נהפכה למדינה מספר שתיים בעולם מבחינת תוצר לנפש (PPP), עם ממוצע של 98 אלף דולר בשנה לאזרח.
בישראל, היעד המועדף להרשמה של עסקים אינה מדינת ליכטנשטיין, אלא דווקא לוקסמבורג. הדוגמה האחרונה לכך, הייתה החשיפה בעיתון דה מרקר, על כך שחברת המים של שרי אריסון, רשומה במדינה האירופית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה