השבוע בוול סטריט: מבול דו"חות ושני אירועי מאקרו חשובים - צפו בנתונים
שבוע המסחר בבורסות המערב יפתח מחר לאחר שבועיים אדומים בוול סטריט. והשבוע במרכז המסחר יעמדו דו"חות החברות, לצד שני נתוני מאקרו משמעותיים שיישפכו אור נוסף על מצב הכלכלה האמריקנית.
ג'י.פי מורגן ווולס פארגו יפרסמו דו"חות ביום רביעי. ביום חמישי תהיה זו אינטל שתפרסם דו"חות לצד ענקיות הבנקאות סיטיגרופ ובנק אוף אמריקה. ביום שישי יפרסם דולגמן זאקס את הדו"חות.
מחיר הנפט ימשיך לרכז עניין. בשבוע שעבר צלל מחיר החבית ב-8% נוספים ונגע במחיר של 47 דולר בלבד (מינוס 54% תוך חצי שנה!). סקטור מניות האנרגיה במדד ה-S&P500 רשם נפילה של 3.6% בשבוע החולף, מול ירידות של 0.63% במדד הכללי.
ביום רביעי יפורסם נתון המכירות הקמעונאיות בארה"ב לחודש דצמבר. הצרכן האמריקני מהווה כמעט 70% מהכלכלה האמריקנית. ההערכה היא שלמרות נפילת מחירי הנפט, הנתון צפוי דווקא להציג ירידה קלה אחרי חודשיים חזקים מאוד. באותו היום יפורסם מאוחר יותר גם ספר הבז', הסקר שמספק הצצה לחברי הפד' בעניין מצב הכלכלה האמריקנית, לקראת עדכון הריבית ב-28 בינואר. ביום שישי יפורסם נתון מדד המחירים לצרכן בארה"ב והצפי הוא לירידה של 0.4%, זאת ברקע לנפילה במחיר הנפט. נתון הליבה של מדד המחירים לצרכן (בניטרול מחירי האנרגיה והמזון) דווקט צפוי לעלות ב-0.1%).
- הנאסד"ק עלה ב-2.7%; סולאראדג' קפצה ב-8%, אלוט עם 6%
- וול-סטריט ננעלה באדום: המדדים ירדו עד 2.5%, וויקס נפלה ב-8%
ואחרי כל זאת, הסיפור הגדול בשווקים ממשיך להיות כעת עדכון הריבית באירופה ב-22 בינואר והאפשרות של השקת תוכנית QE. בשישי בבוקר צצו פרסומים בתקשורת הכלכלית לפיהם "מקורב" לוועדה המוניטארית של ה-ECB נכח בפגישה בה הוצגו תוכניות הרחבה כמותית שונות לוועדה. מהדיווחים עולה כי התוכניות שהוצגו הן בהיקף של 500 מיליארד אירו ויתרכזו ברכישות אג"ח ממשלתיות בדירוג השקעה (BBB- ומעלה) ו-או ברכישות אג"ח קונצרניות בדירוג AAA.
אורי גרינפלד מפסגות: "אם זה מה שה-ECB מתכנן אז כדאי לו לחזור לשולחן השרטוטים. הציפיות בשווקים הן לתוכנית גדולה יותר הן בהיקף והן במגוון הנכסים. אגב, השווקים הגיבו לפרסומים באדישות יחסית מהולה באכזבה קלה כאשר האירו התחזק ב-0.3% מול הדולר והתשואות על אג"ח ל-10 שנים של מדינות הגוש מעט."
בעניין דו"חת התעסוקה, כתבו בפסגות כי "על פניו מדובר בדו"ח טוב מאוד. תוספת המשרות בדצמבר עמדה על 252 אלף, יותר מתחזית הקונצנזוס שעמדה על 240 אלף 'בלבד'. סך הכל, תוספת המשרות החודשית הממוצעת ב-2014 עמדה על 246 אלף, זאת לעומת 194 אלף משרות ב-2013. למעשה, זהו הקצב השנתי הממוצע הטוב ביותר מאז 1999. אבל עד כאן החדשות הטובות. להלן סימני השאלה שעולים מהדו"ח: הירידה בשיעור האבטלה נבעה לא רק מכך שמספר המועסקים גדל (לפי דו"ח משקי הבית) ב-111 אלף אלא בעיקר בגלל קיטון של 273 אלף איש בכוח העבודה. שיעור ההשתתפות עומד על 62.7% בלבד, הרמה הנמוכה ביותר מאז דצמבר 1977. הנקודה החלשה העיקרית בדו"ח היא שהשכר הממוצע לשעה ירד ב-0.2%, הירידה החדה ביותר מאז 1989. בעקבות כך, הגידול השנתי בשכר ירד ב-0.2 נ"א ל-1.7%."
- טראמפ מזניק את החוזים: לא אפטר את פאוול; המכסים על סין יהיו נמוכים בהרבה
- מאסק מבטיח להשקיע פחות ב-DOGE; טסלה מזנקת ב-5% למרות פספוס התחזיות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בשורה התחתונה, כותבים בפסגות כי "מדובר בדו"ח תעסוקה טוב עם כוכבית אך להערכתנו הכוכבית תתברר כהפרעה סטטיסטית בהמשך."
- 2.נראה שמישהוא אוסף מניות להשתלט .לא אתפלא שזה נוחי בעצמו (ל"ת)אידיבי אחזקות 12/01/2015 00:32הגב לתגובה זו
- 1.כרגע זה נראה לא טוב ! (ל"ת)משקיע 11/01/2015 21:32הגב לתגובה זו