בורסות אירופה שהיו סגורות מאז סיום המסחר ביום רביעי פתחו את שבוע המסחר בעליות חדות, זאת לאחר שבסיכום השבוע החולף עלה המדד הגרמני ב-0.83% אבל לא פרץ לשיא כל הזמנים. מדד הדאקס עולה 1.15% כאשר הסנטימנט החיובי מגיע אחרי יום מסחר ירוק אמש בוול סטריט, שם המדדים רשמו עליות של עד 1% ולבסוף סגרו בפלוס 0.65% כאשר הסיבה המרכזית היא ההערכות כי לאור נתון התעסוקה הגרוע שפורסם ביום שישי - העלאת הריבית בארה"ב מתרחקת. הפוטסי הבריטי עולה 1.25%.
אמנם ביום שישי החוזים העתידיים הגיבו בנפילות של 1% לפרסום דו"ח התעסוקה שהראה תוספת של 126 אלף משרות בלבד (מול צפי לתוספת של 245 אלף משרות), אבל דברים שאמר יו"ר הפד של ניו יורק, וויליאם דודלי, בכנס בניו ג'רסי ממש עם פתיחת המסחר אתמול - שלחו את המדדים לראלי תוך יומי. דודלי שהיה ראשון בפד' לדבר אחרי נתון התעסוקה החלש, הבהיר כי קצב העלאת הריבית יהיה מאוד מתון (“shallow”) ויתבצע בהתאם לנתונים שייתקבלו.
בינתיים בברקליס ובגולדמן זאקס צופים כי העלאת הריבית הראשונה תתבצע בספטמבר. כלכלני ברקליס ציינו כי לדבי המשך השנה - הם מצפים לתוספת משרות חודשית ממוצעת של 200-225 אלף. כלומר בבנק מעריכים שהנתון למארס היה חריג כלפי מטה ולא מייצג את המגמה.
בתוך כך, הראלי אמש במחיר הנפט (זינק 5.7% למחיר של 52 דולר) הקפיץ את מניות האנרגיה. מדד ה-S&P 500 Energy זינק 1.77% והדבר סיפק תמיכה למדדים המובילים. אמנם הספקולציות בימים האחרונים הן שהסרת הסקנציות מאירן תביא לייצוא נפט מהמדינה והגדלה משמעותית של צד ההיצע ולכן ירידה במחיר, אבל דיווחים בסוף השבוע לפיה סעודיה העלתה את מחיר הנפט ללקוחות באסיה הזניקו את המחיר - בשל ההערכות כי צד הביקוש דווקא מתאושש.
- נגידת ה-ECB: "התחזית הכלכלית מעורפלת בשל אי הוודאות החריגה"
- ה-ECB הוריד את הריבית: "תחזיות הצמיחה ירדו משמעותית"
באסיה המסחר הבוקר התנהל בעליות חדות, כאשר מדד שנחאי 0.25% זינק 2.5% והשלים מהלך שנתי של מעל 20% (אחרי ראלי של 52% בשנה הקודמת) - לשיא מאז 2008 אחרי מהלך של מעל 90% תוך פחות משנה.
גרף חודשי (כל נר מייצג חודש) של מדד שנחאי בעשור האחרון: