אחרי הראלי האדיר: האם נשאר עוד בשר לעליות במניית טבע?
אין ספק שמניית טבע 2.32% חזרה לעצמה בשנה וחצי האחרונות. מאז נובמבר 2013 השלימה המניה בוול סטריט מהלך עליות מטאורי של כ-90%, והמשקיעים הישראליים נהנו מתשואה של 110% - בעקבות ההתחזקות של הדולר.
כיום - טבע משייטת סביב רמת שיא כל הזמנים - 66 דולר למניה. במסחר התוך יומי, טבע גם נסחרה ברמה של 68.75 דולר למניה לפני מספר ימים אך התממשה מעט. האם למניית טבע יש עוד בשר לטובת המשך עליות גם בשנה הקרובה?
טבע נסחרת היום לפי שווי של 56 מיליארד דולר. לא פחות מ-28 אנליסטים סוקרים את החברה, בדקנו מה הם חושבים. בשבוע שעבר היו אלו האנליסטים של ברקליס שהקפיצו את מחיר היעד של טבע ל-70 דולר ל-75 דולר וסיפקו המלצת 'משקל יתר'. כמה ימים קודם לכן העלו האנליסטים של ג'פריס את ההמלצה לטבע ל'קניה' וקבעו מחיר יעד של 66 דולר. אופנהיימר שעדכנו את ההמלצה לפני שבועיים קבעו מחיר יעד אגרסיבי יותר של 77 דולר, אפסייד של 23% ביחס למחיר המניה ביום פרסום ההמלצה. כעת האפסייד עומד על 11%. מחיר היעד הממוצע של טבע לפי 28 האנליסטים עומד על 69 דולר, כלומר האפסייד אפסי. כלומר האנליסטים אוהבים את טבע, אך לא רואים אפסייד גדול במניה.
מי שמחפש זווית מעט יותר אופטימית קדימה יכול למצוא אותה בהמלצות - ולא במחירי היעד. 17 אנליסטים סבורים כי מניית טבע היא בדרגת 'קנייה' או 'תשואת יתר'. עשרה אנליסטים מספקים לטבע המלצת 'החזק' ורק אנליסט אחד מספק לטבע המלצת מכירה. מחיר היעד אגב של אותו אנליסט הוא 51 דולר - 23% מתחת למחיר השוק. את ההמלצה הזאת קיבלה טבע מכלכלני ברנברג.
מכפיל הרווח של טבע
אחת מהדרכים בכדי להשוות ביצועים של חברות הוא באמצעות מכפיל הרווח החזוי. מדובר בנתון המחושב על ידי חלוקת מחיר השוק של המניה ברווח למניה החזוי ב-12 החודשים הקרובים. נכון להיום ממוצע תחזיות השוק לשנת 2015 עומד על 5.15 דולר למניה אשר גוזר מכפיל רווח של 12.8.
יהיה זה לא נכון להשוות את חברת טבע לחברות אחרות מתחום הפארמה - אלא תוך ביצוע התאמות. פעילותה של טבע והרווחיות שלה עדיין מבוססת ברובה על תרופת הקופקסון אשר צפויה בשנים הקרובות להתמודד עם האיומים הגנריים לאחר פקיעת הפטנטים המגנים על התרופה. לתרופת הקופקסון עדיין יש ערך משמעותי בשווי של מניית טבע - וכנראה שכך יקרה גם בעתיד.
רכישת אוספקס
לפני כחודש סגרה טבע עסקה לרכישת חברת פיתוח תרופת בשם אוספקס (סימול: ASPX). מדובר בעסקה המשמעותית הראשונה שביצע מנכ"ל החברה ארז ויגודמן מאז נכנס לתפקידו. עד להכרזה על העסקה רכשה טבע מוצרים בפיתוח וביצעה עסקאות קטנות אך העסקה הנוכחית מסמנת אולי את הכיוון והיעדים של טבע.
- "מניית ג'נריישן צריכה לעלות ב-64%"
- שורה של מהלכים מצד קרן פימי מצביעים על כוונה להיפרד ממר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
טבע אמנם תיפרד בחודשים הקרובים מ-3.2 מיליארד דולר, אך את פירות העסקה ניתן יהיה לראות רק בשנים הקרובות כאשר תרופת הדגל של החברה לטיפול במחלה הנדירה בשם הנטינגטון תגיע לשוק, תצבור מכירות ורווחים. בנוסף, כחלק מן העסקה קיבלה טבע עשרות מולקולות הנמצאות בפיתוח אשר יכולות להפוך לבלוקבאסטר משמעותי בשנים הקרובות.
סיכום
לסיכום - טבע נמצאת היום אחרי מומנטום אדיר ומהלך אגרסיבי. המניה משייטת סביב רמת שיא כל הזמנים. מנכ"ל החברה ארז ויגודמן הראה למשקיעים כי טבע לא קופאת על השמרים אלא רעבה לצמיחה באמצעות מיזוגים ורכישות והשוק מריע לו. רוב ההמלצות של האנליסטים על המניה הן בדרגת 'קנייה' אך בראייה של שנה קדימה, ללא התקדמות בפיתוח מוצרים חדשים - האפסייד במניה כפי שמשתקף ממחירי היעד מוגבל.
מניית טבע בעשור האחרון: