ב-CNN מסמנים את עשר הבעיות שמסכנות את משקיעי המניות בניו יורק

בעלי העסקים כבר אינם משקיעים בעסקים שלהם בצורה בה הם נהגו בשנים שעברו לאחר המשבר הכלכלי בעשור הקודם, הנפט, הדולר ועוד
אלמוג עזר | (4)
נושאים בכתבה וול סטריט

מתחילת השנה, תשואת מדדי המניות של ניו יורק לא הניבו תשואות גבוהות. ה-S&P 500 הניב תשואה של 3.2%. עם ההתקדמות אל עבר הרבעון השלישי של השנה, ב-CNN money החליטו לסכם למשקיעים את עשר האיומים העיקריים על משקיעי המניות בארה"ב.

1. ההאטה בכלכלת סין - הצמיחה הכלכלית בסין ממשיכה להיחלש. הבנק המרכזי במדינה מנסה להילחם בירידה בפעילות העסקית בהורדת ריבית אך כרגע אין הוכחות משמעותיות לשינוי. ברבעון הראשון לשנת 2015 כלכלת סין צמחה ב-7%, הקצב הנמוך ביותר שלה מאז שנת 2009.

2. מתי התיקון? שוק המניות האמריקני לא חווה תיקון (ירידה של יותר מ-10%) מאז שנת 2011. היסטורית, 4 שנים ללא תיקון מהווה זמן ארוך יחסית ללא תיקון. הרבה מומחים סבורים שתיקון יהיה בריא לשוק המניות. הסימנים לתיקון אינם נראים כרגע בשוק כאשר ה-S&P 500 והדאו ג'ונס הגיעו בשבוע שעבר לשיא כל הזמנים.

3. הדרמה היוונית - ישנם חששות כבדים לפשיטת רגל של כלכלת יוון כבר השנה. לקראת יוני הקרוב, כלכלת יוון תצטרך להשיב הלוואות בכסף שככל הנראה כרגע אין לה. סקרים הראו כי בין 30% ל-40% מהכלכלנים צופים פשיטת רגל ועזיבת גוש היורו של יוון השנה.

4. הדולר - המטבע האמריקני התחזק ב-20% מול סל המטבעות בשנה האחרונה. הבעיה היא שהדולר מחליש את פוטנציאל ההכנסות והרווחים של החברות האחראיות על ייצוא בארה"ב. למעשה, חברות מסוימות כבר הזהירו לגבי כך שהרווחים שלהן נפגעים כבר בהווה בעונת הדוחות האחרונה.

5. הפד יפשל - רוב השוק צופה עליית ריבית בין ספטמבר לדצמבר השנה, אם כי התרחיש של עליית ריבית כבר בחודש יוני הקרוב עדיין נמצא עדיין על השולחן. העלאת ריבית מוקדם מדי או אפילו מאוחר מדי, תזכה לתגובה מהשוק והיא יכולה להיות אכזרית.

6. בעלי העסקים לא אופטימיים - בעלי העסקים כבר אינם משקיעים בעסקים שלהם בצורה בה הם נהגו בשנים שעברו לאחר המשבר הכלכלי בעשור הקודם. הוצאות העסקים ברבעון הראשון של השנה עלו ב-2.4% מעל לרבעון הקודם של שנת 2014, אך פחות ב-26%, 19% ו-4.8% אל מול השנים 2012 ו-2011 בהתאמה. 

7. מכפיל הרווח - המניות האמריקניות כבר לא זולות. מכפיל הרווח העונתי של קייס שילר  (מכפיל רווח של מניות בניכוי העונתיות של הכלכלה) הגיע לכדי 27.1, המכפיל הגבוה ביותר מאז 2007. אין זה אומר שאנחנו נמצאים לפני משבר, אך זה מעורר שאלה עד כמה דלק קיים בראלי המניות של חצי העשור האחרון. 

8. הנפט הנמוך - מחיר הנפט ירד מחודש יולי ביותר מ-40%. המחיר הנמוך אולי גורם לעלייה בחסכון של הצרכן האמריקני, אך פוגם בהשקעה של חברות הנפט ובהכנסות שלהן. למחיר הנפט יהיה תפקיד מרכזי בתשואות המניות בקיץ הקרוב בניו יורק.

9. רווחי החברות - עונת הדוחות האחרונה של וול סטריט הראתה התמתנות בעליית הרווחים של החברות בניו יורק. אמנם החברות עדיין רווחיות, אך השאלה אם העלייה המינורית ברווחים תצליח להחזיק את השוק בעליות.

10. הצמיחה - בארה"ב הצמיחה הכלכלית ברבעון הראשון הסתכמה ב-0.2% בלבד. התחזית של הבנק המרכזי באטלנטה חוזה צמיחה כלכלית של 1% בלבד ברבעון השני השנה. בשנה שעברה, הכלכלה האמריקנית זינקה לאחר רבעון ראשון חלש. כרגע זה לא נראה כתרחיש שיכול לשוב השנה.   

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    לדעתי השוק האמרקאי לפני קריסה. (ל"ת)
    סכנת נפשות 20/05/2015 23:04
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    המשק האמריקני צומח 20/05/2015 20:48
    הגב לתגובה זו
    למשקיע לטווח קצר ולכל המתזמנים מתי לצאת ומתי להיכנס לשוק גם כך יש מספיק הזדמנויות לטעות וליפול בפח. בעוד שנתיים יהייה צריך להמציא 10 נקודות חדשות לדאגה כי אלו שדנים בהן כעת אולי לא יהיו יותר רלוונטיות. נו אז 0.2 צמיחה ברבעון הראשון בגלל מזג אויר מושלג זה לא משהו, אבל גם זה נגמר ועוברים הלאה.
  • 1.
    ואם כל זה עדיין הכל עולה מה טוב אני בפנים (ל"ת)
    שיר 20/05/2015 19:17
    הגב לתגובה זו
  • דן 21/05/2015 08:08
    הגב לתגובה זו
    שהדובים ייצאו מהיער יהיה מאוחר מדיי .שומר נפשו ינוס ויפה שעה אחת קודם .ועליכם נאמר הדור שאינו ידע את יוסף.