הממשל בסין מרוצה: העסקים בסין חזרו להרוויח- האם הצמיחה תשוב לעלות?

אלמוג עזר | (1)
נושאים בכתבה סין

בשנת 2014 הצמיחה הכלכלית בסין הסתכמה ב-7.4% בלבד. זו הייתה צמיחה בקצב הנמוך ביותר מזה 24 שנים. הממשל במדינה לא נותר אדיש לנתוני הצמיחה שאינם עומדים ביעדיו הרשמיים של הממשל (צמיחה של 7.5%) ופתח בתוכניות להגברת האשראי במשק הסיני. היום, הנתונים מראים כי ככל הנראה התוכנית החלה להשפיע.

נתוני הרווח של הסקטור הסיני לראשונה מאז ספטמבר, כך פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הסינית. הפרסום מרמז כי בחודש שעבר כי שולי הרווח של העסקים הגדולים במדינה צומחים, בעיקר בשל תמריצי הממשלה שמוזילים את עלויות האשראי במדינה. 

רווחי הסקטור התעשייתי עלו ב-2.6% בחודש אפריל לעומת החודש המקביל בשנה שעברה. אם כי מתחילת השנה רווחי הסקטור ירדו 1.3%, כאשר אלו מצביעים על החולשה הכלכלית של הרבעון הנוכחי. 

לדברי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בסין, הנתונים שמתפרסמים היום מראים כי הורדת הריבית במדינה וההוזלה בעמלות ממריצים את הכלכלה. האתגר של החברות בסין כיום הוא לעמוד בפני ביקוש נמוך וירידת מחירים.  

פרט לפעולות הממשל, כלכלנים מסוימים מייחסים את העלייה במחירי הנפט בחודש אפריל כאלו שדחפו לעלייה ברווחי החברות בסין. הנפט עלה בחודש אפריל ב-15 דולר. התיאוריה הכלכלית הפשוטה של סין מצביעה על כך ששוק הסחורות במדינה אחראי על הרווחים, בעוד שוק התשתיות במדינה אחראי על נפח הפיעלות.

נציין כי זו הפעם הראשונה שבה הממשל בסין מתמודד עם ירידה בקצב הצמיחה. בפעם האחרונה שזה קרה, זה היה איש שם בתחילת שנות ה-90. דאז התקוממות עממית שדוכאה ביד קשה (התמונה הזכורה ביותר מההתקוממות היא דריסת מפגין בכיכר טיאנמן) גררה סנקציות בינלאומיות שגרמו למשבר כלכלי במדינה.   

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    הם קומוניסטים וזאת המחלה המסוכנת בהיסטוריה האנושית . (ל"ת)
    בא 28/05/2015 09:34
    הגב לתגובה זו