מרקל בניסיון אחרון: "אם מקבלי ההחלטות ביוון יפגינו רצון - הסכם עדיין אפשרי"
היום ייפגשו שרי האוצר של האיחוד האירופי בלוקסמבורג לצורך מציאת נוסחה להזרים כסף ליוון כדי שזו לא תפשוט רגל ותצא מהאיחוד האירופי. פגישה זו תתקיים בצל הקשחת עמדות של שני הצדדים, כשבין היתר ראש ממשלת יוון טען שמדינתו תאמר "לא מוחלט" לעסקה רעה ליוון. נזכיר כי על יוון לשלם את חובה עד ה-30 ביוני, בעוד 12 ימים, והסיכויים לעסקה נראים קלושים.
קנצלרית גרמניה, המלווה הגדולה ליוון, נאמה היום בבית המחוקקים התחתון בגרמניה ואמרה: "גרמניה משקיעה מאמצים כדי להשאיר את יוון בגוש. אם מקבלי ההחלטות ביוון ירצו - נמצא דרך לעזור להם". מרקל תיארה כי "יוון זכתה לעזרה וסולידריות חסרות תקדים ב-5 השנים האחרונות, כשהבסיס לכך היה - עזרה בתמורה לרפורמות".
מרקל הציגה את ספרד, אירלנד ופורטוגל כדוגמאות לכך שגוש היורו עוזר לחברות בו כשהן במצוקה כלכלית. "לצערנו", הוסיפה, "רפורמות הנחוצות ליוון נדחו על ידה שוב ושוב. היכן שיש רצון - ישנה דרך. אם מקבלי ההחלטות ביוון יפגינו רצון - הסכם עמם עדיין אפשרי".
למרות דבריה של מרקל, השווקים באירופה עדיין נסחרים בירידות, כאשר הדאקס הגרמני משל 0.65%. לסיקור אירופה - לחץ כאן.
- סוף תקופתה של אשת הברזל מהמבורג: לקראת הבחירות בגרמניה
- בפעם ה-9 ברציפות: אנגלה מרקל האישה המשפיעה בעולם של פורבס
מאמציה של מרקל מתבצעים בזמן שגוברות ההתנגדויות במפלגתה שלה להענקת עזרה כספית נוספת ליוון, ובעוד קיים רוב קטן של הגרמנים בעד הוצאת יוון מהגוש. נזכיר כי ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס, מתנגד לדרישות מדינות האיחוד לקיצוץ בפנסיות במדינתו ולהטלת מיסים נוספת על מוצרי חשמל ומזון - חלק מהרפורמות אותן רוצות מדינות האיחוד שיבצע. נראה שציפראס מנסה לקבל עזרה כלכלית מכיוון חדש ולא צפוי - ולדימיר פוטין, כאשר השניים קבעו להפגש מחר ברוסיה.
פייר מוסקוביצ'י, שר האוצר של צרפתי לשעבר והנציב הכלכלי של האיחוד האירופי בהווה אמר עם הגעתו ללוקסמבורג כי "איני רוצה שנחזור לקרב ווטרלו, אז כל מדינות אירופה עמדו יחד מול מדינה אחת".
הדאקס בשנה האחרונה, כבר מינוס 13% מהשיא:
- 2.מתחננת תשארו ביורו. הגיע הזמן שהגרמנים יתחננו (ל"ת)מרקל 18/06/2015 15:48הגב לתגובה זו
- 1.ehudhl 18/06/2015 15:42הגב לתגובה זויון זקוקה לתוכנית 'מרשל' ולא לחרב צנע לא מועילה. למאסה של השקעות בתמורה לרפורמות שיהפכו המשק היוני ליעיל יותר. עזיבת יון את היורו תפגע גם בגרמנים. לא כדאי להם להיות ראש 'קשה'
- שמטוב 18/06/2015 16:27הגב לתגובה זוהקפיטליזם בנוי על כך שתעבוד כמו חמור כדי שיהיה לך כסף לקנות צעצועים שלא מעניינים אותך ת כי פימפמו לך כל הזמן שהצעצועים מועילים. היווניפ מאסו בקפיטליזם הזה ומעדיפים לחיות בצנעה בלי לעבוד כמו חמורים. גברת מרקל פוחדת שעוד מדינות באירופה יגיעו לאותן מסקנות ולכן יפרשו מהשוק המשותף. לאחר פרישות אילו לא יהיה לגרמנים למי למכור את הצעצועים שהם מייצרים