הצעה לחברת אפל: אין לך מה לעשות עם הכסף? הגיע הזמן לרכוש נכסים ביוון
חברת הודו המזרחית ההולנדית, נוסדה בשנת 1602, כאשר הפרלמנט ההולנדי העניק לה מונופול למשך 21 שנים לנהל את המסחר מול אסיה. הענקת חופש הפעולה לחברה הגיע כחלק מהרצון להציף את יבשת אירופה בתבלינים ששיוועה להם דאז.
הודו המזרחית הייתה ההתאגיד הרב-לאומי הראשון בעולם והחברה הראשונה בעולם שהנפיקה מניות. החברה נותרה גורם כלכלי בעל השפעה במשך מאתיים שנה. ההצלחה הייתה סוחפת עד כדי כך שהחברה ניהלה ושלטה בהתיישבויות האירופאיות בשטחים האסייתים ולמעשה שלטה בשטחים שלמים בדינת הודו. סופה הגיע במאה ה-18 עם הגעת החברה לחדלות פרעון.
הסיפור של חברת הודו המזרחית בא להעיד כי מצב שבו מדינה "מנוהלת" או "נשלטת" על ידי חברות ציבוריות, אינו תקדים. לאחר שהבהרנו את זה, זו העת להציע לחברת אפל, APPLE החברה הציבורית הגדולה בעולם, לעזור להשליט סדר ולהשיב את הרוגע לשווקים. הדרך הפשוטה ביותר שלה לבצע זאת היא להתחיל לרכוש, פשוטו כמשמעו, חלקים מתוך מדינת יוון.
בהווה ההצלחה העסקית יוצאת הדופן של אפל במכירת אייפונים והענקת שירותי טכנולוגיה אחרים, הביאה אותה להפוך לחברה רווחית בעלת תזרים מזומנים עצום. ליתר דיוק, הר המזומנים הפנויים של אפל נאמד ב-194 מיליארד דולר במזומן. אפל השתמשה עד כה במזומנים אלו בכדי לחלק דיבידנד ובעיקר לצאת ברכישה חוזרת של מניות החברה (BuyBack), בכדי לתמוך בשווי המניה ולהגדיל את אחזקת ההנהלה באפל.
- יעזור לאפל? הצרכנים נוהרים לקנות אייפונים בעקבות איום המכסים
- אפל בצניחה חופשית: מחקה מאות מיליארדים בעקבות החשש ממכסי טראמפ
החוב של יוון
יוון חייבת להשיב עד סוף חודש יוני לקרן המטבע הבינלאומית 1.54 מיליארד דולר. הון שככל הנראה אינו נמצא ברשותה בהווה. יוון חייבת סך של 320 מיליארד אירו, מתוכם 65% הם לממשלות גוש האירו וקרן המטבע, וכ-8.7% לבנק האירופי המרכזי.
המדינות המרכזיות ביבשת אירופה התבטאו בתחילת השנה על כך שאינן מעוניינות להמשיך "לממן" את היציאה מהמשבר של מדינת יוון, ואף יוון עצמה אינה מעוניינת בכך כאשר תמורת ההלוואות עליה להציג קיצוצים חדים ואמצעי צנע.
לצורך העניין תזרים המזומנים החופשי של אפל עומד על כ-55% מסך החוב הכולל של יוון ואפל מגדילה את ההכנסות שלה בקצב מהיר יותר מצבירת החוב של יוון. במידה וטים קוק יחליט שברצונו שהחברה הטכנולוגית (בשיתוף עם חברות ציבוריות אמריקניות גדולות אחרות שאין להן כרגע מה לעשות עם תזרים המזומנים שלהן) שהוא עומד ברשותה תהיה בעלת נכסים מוחשיים ביוון, זה יכול לשרת את שני הצדדים.
טים קוק נשאל בעבר בכנס משקיעים אי שם בשנת 2012 האם הצלחת החברה והמזומנים הרבים שברשותה יכולים לגרום לכך שהחברה תתחיל לרכוש נכסים מוחשיים במדינת יוון. טים קוק צחק וטען ש "אנחנו בוחנים אפשרויות רבות לצמיחה, אך לא בחנו את העניין הזה עדיין".
שלוש שנים אחרי, אפל שעלולה להגיע למבוי סתום מבחינת צמיחה בקרוב יכולה לעבור לשלב הבא בצמיחתה עם רכישה של נכסים ביוון והוצאתה של האחרונה מבוץ החובות וייצוב יבשת אירופה. היבשת משוועת לכך, לא פחות מרצונה לתבלינים לפני 400 שנים.
- 4.רעיון הזוי שרוב רובם של בעלי המניות באפל ממש לא יאהב (ל"ת)הנייר סובל הכל 23/06/2015 00:18הגב לתגובה זו
- 3.קמצנים תגדילו דיוודינד (ל"ת)tr 22/06/2015 18:03הגב לתגובה זו
- 2.מני 22/06/2015 17:57הגב לתגובה זוואני אומר זאת כבעל מניות באפל, והרבה. רק בגלל שיש כסף בקופה? ומה יעשה בנכסים היוונים? מה המודל העסקי שיכניס מהם כסף? מה לחברה מסחרית במאה ה 21 ולנכסי מדינה? אנחנו לא בעידן גילוי הארצות וחברת east india CO . אולי יקנו חלקים מהירח? חברה צריכה להתעסק בגרעין העסקי שהיא מבינה בו וטובה בו, מי שלא מבין זאת שלא יכנס לעסקים ולא יתן עצות מטופשות. אלא עם מדובר בבדיחה, אז חחחחח
- 1.א 22/06/2015 17:53הגב לתגובה זוותעביר לשם את הפלסטינים? לחלקם שורשים מיוון...