הצד האפל של שוק הנדל"ן בארה"ב- מעמד הביניים מתקשה לשלם את השכ"ד
בשבועיים האחרונים, נתוני שוק הנדל"ן של חודש מאי בארה"ב מצביעים על כך השוק קרוב יותר מאי פעם להציג התאוששות וחזרה לרמת הפעילות שאפיינה אותו טרם המשבר של שנת 2008. חדשות אלו מתקבלות בברכה בניו יורק לנוכח הצפי כי עלייה בפעילות הנדל"ן בארה"ב תגרום לצמיחה האמריקנית לצאת מהדשדוש שמאפיין אותה מתחילת השנה.
אך לא הכל ורוד. הצד הפחות הנעים של התאוששות בשוק הנדל"ן הוא עליית מחירי השכירויות במדינה. בעוד עמידה בתשלומי השכירויות הינה בעיה ידועה של המעמד הנמוך בארה"ב, לאחרונה נראה שגם מעמד הביניים מתקשה לשלם את הוצאות הדיור החודשיות.
על פי דוח מצד הדיור של אוניברסיטת הרווארד בארה"ב, אחד מכל חמישה משקי בית שמשתכרים בין 45 אלף דולר ל-75 אלף, מוציאים יותר מ-30% על דיור. בערים היקרות בארה"ב כמו בוסטון, סן פרנסיסקו וניו יורק, חצי מהשוכרים נמצאים במצב האמור.
על פי כלכלנים שונים, הזינוק בחוסר הפרופורציה שבין ההכנסות לבין מחירי השכיריות נובע מהקפאון היחסי בשכר בשנתיים האחרונות בארה"ב. כלומר בעוד שוק הנדל"ן מתחיל להפשיר ולהציג עליית מחירים, המשכורות לא עולות באותו הקצב, למרות הירידה החדה בשיעור האבטלה במדינה. על פי הדו"ח, שיעור השכירויות עולה פי 2 מקצב האינפלציה הכללית במדינה.
קצת מספרים: החציון של הכנסות משקי הבית שגרים בשכירות הוא 10,300 ש"ח לחודש בארה"ב. שווי השכירות החציונית באותה המדינה הינו 3,375 אלף שקלים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.דירה להשקעה עם שותף - חפשו בגוגל ותקראו, חומר למחשבהדירה להשקעה עם שותף 25/06/2015 10:02הגב לתגובה זו1 0למי שיש הון עצמי נמוךסגור
-
1.שכירות זה משא ומתן, כלומר השוכרים הסכימו לשלם ויש מספיקבנצי 25/06/2015 08:52הגב לתגובה זו1 0מהם כדי שבעל הבית ימצא מישהו. עם זאת, התחושה הסובייקטיבית שקשה לעמוד בזה, תגרום להם לדרוש יותר העלאות שכר, ותגרום לקבלנים להתחיל יותר התחלות בניה. שתי התפתחויות טובות לכלכלהסגור