מסימני הירידה במחיר הנפט: אחת מהמדינות העשירות בעולם החלה ללוות כספים
ערב הסעודית עודנה הינה אחת המדינות העשירות בעולם. רזרבות המט"ח של הממלכה מגיעות לכדי 737 מיליארד. אם כי גם אימפריות פיננסיות כמו ערב הסעודית אינן חסינות לפגיעה במנוע הרווחים העיקרי שלה והמצב רק הולך ומחמיר.
מחיר הנפט יורד היום אל מחיר של 52 דולר לחבית. מחיר האחרון ירד ביותר מ-50% מאז יולי האחרון עת נסחר בשווי של 107 דולר לחבית. בתוך כך, הירידה במחירי הנפט יצרה גרעון ליצואנית העיקרית בעולם בסך של 130 מיליארד דולר השנה.
ממלכת סעודיה, בכדי להשתיק את המיעוטים נטולי הזכויות במדינה, משקיעה בפרויקטים רבים ובעלת חשבון הוצאות גבוה. בתוך כך, ערב הסעודית משקיעה הון רב במלחמה האווירית שלה מול המורדים בתימן. על פי הפייננשל טיימס, השלטון החל לשאוב הון מרזרבות המטח שלו בסך של 65 מיליארד דולר.
יותר מכך, נגיד הבנק המרכזי בסעודיה פאהאד אל מובארק הודיע כי יגדיל את ההלוואה מהשווקים בכדי לכסות על הגרעון שנוצר. זאת על ידי הנפקת אג"ח והלוואות מט"ח בחו"ל וככל הנרראה מכירה של נכסי המדינה מסביב לעולם. על פי אנליסטים שמסקרים את המדינה, אם היא תמשיך בקצב כזה של הוצאות גבוהות אל מול המשך ירידה בהכנסות, למדינה היא תכלה את רזרבות המט"ח שלה כבר בשנים 2018 ו-2019.
סעודיה הייתה מהמתנגדות העיקריות באסיפות אופ"ק (ארגון המדינות היצוא לנפט) להקטנת ייצוא הנפט בכדי לתמוך במחירי הנפט. חלק מהאנליסטים ייחסו את רצונה של האחרונה לשמור על היצע יתר בתחום בכדי להחליש את שוק פצלי השמן בארה"ב שהביא לידי זינוק בתפוקה האמריקנית ולשיא של 4 עשורים.
היוזמה אכן עבדה מתחילת השנה כאשר אסדות אמריקניות נסגרו לנוכח פרוייקטים שהפכו ל"לא כלכליים" (שאיפה של הנפט מהאדמה יקרה יותר מהמחיר שלו). אם כי בשבועיים האחרונים שוב נרשמת מגמה של פתיחה מחודשת של אסדות אמריקניות במדינה. כך שיש וגם במאבק הזה, ידה של ערב הסעודית הייתה על התחתונה".
- 1.מה החרטה בכותרת ללוות או להלוות ? (ל"ת)שוקי 13/07/2015 17:40הגב לתגובה זו
- לשוקי 14/07/2015 10:02הגב לתגובה זוכשמדינה מנפיקה אג"ח היא בעצם לווה כסף מהציבור. להלוות זה לתת למישהו את הכסף שלך עד שיחזיר (אם בכלל)