פינוי הבתים בבית אל: אלפי פוסטים ברשת, חצי מהשיח הכיל קללות וביטויים גזעניים
אלפי פוסטים נכתבו ביומיים האחרונים במדיה החברתית על פינוי והריסת בתי דריינוף ביישוב בית אל. הדרמה החלה בלילה שבין שני לשלישי, שעות בהן מערכות התקשורת בקושי מתפקדות. בשעות אלו הגיעו כוחות צבא ומשטרה והשתלטו על המתחם, והמדיה החברתית הפכה לקרקע לתגובות.
עד לשעות הבוקר נרשמו קרוב ל-1,000 פוסטים על אירועי הלילה. עיקר המגיבים היו אנשי הימין ובראשם פוליטיקאים בכירים כגון שרת המשפטים איילת שקד, שר הקליטה זאב אלקין והח"כים בצלאל סמוטריץ' ומוטי יוגב – שטענו כי הממשלה לא עמדה בהבטחתה לתושבי המקום.
בהמשך היום השיח הפך לקרקע המלחמה שבין הימין לשמאל: השיח נחלק בין 2 סוגים של תגובות – קללות וביטויים הומוריסטיים לסיטואציה. מבדיקה של חברת הניטור Vigo עבור אייס, עולה כי יותר ממחצית מהשיחות ברשת הכילו קללות וביטויים גזעניים, כשבראשם האשמות של פעילי הימין כנגד ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון משה בוגי יעלון ושר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט. בסך הכל נרשמו עד לשעה זו 8,000 פוסטים, 75% מהם בידי ימניים המתנגדים לפינוי ו-25% תומכים או אדישים לפינוי. מרבית הפוסטים נכתבו על ידי צעירים בגילאי 15-30.
"המדיה החברתית גועשת ביומיים האחרונים, אבל לא מתנהל בה שיח", טוען רביב טל, מנכ"ל Vigo, הגולשים רוצים לכתוב, אבל ממש לא רוצים לקרוא. הרשתות החברתיות לא מצליחות לייצר במת שיח שמאפשרת להכיר ולהתדיין על מצבם וצרכיהם של האחרים, וכך נוצרת במה רק עבור בדיחות, השמצות וקללות. בישראל 2015 הקללות מגיעות ישירות לראש הממשלה ולתפקידי המפתח הבכירים, וכך נוצר מצב שבו אף אחד לא מרוויח מהעיסוק האינטנסיבי בפרשה".
והנה כמה דוגמאות לסטטוסים וממים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה