גרינפלד: "הפד' יכול להרגיש מאד בנוח להעלות את ריבית"
לאחר שבוע דרמטי בשווקים, כאשר מדד S&P 500 בדרכו לרשום את החודש הגרוע בשווקים מזה כשלוש שנים, בבית ההשקעות פסגות פרסמו היום את הסקירה השבועית ו"החזירו חוב" למשקיעים.
בשבוע שעבר הכלכלן הראשי של פסגות אורי גרינפלד טען כי הממשל הסיני רחוק מלומר את המילה האחרונה ונראה פעולות נוספות בהן הפחתת ריבית, וכפי שראינו השבוע הממשל בסין אכן הוריד השבוע את הריבית.
כעת, למי ששאל לגבי הסבירות של התפתחות משבר מטבעות על רקע הפיחות של הממשל הסיני את היואן, גרינפלד מונה את הסיבות לסבירות נמוכה שמשבר כזה יקרה.
"האחת, האינפלציה בסין נמוכה מאוד (1.3%). הפיחות ביואן מגיע לאחר תיסוף של 16% בשערו מול סל המטבעות. לכן, החשש מסחרור אינפלציוני ואבדן אמון במטבע כמעט ולא קיים. השנייה, לממשלת סין ולפירמות הסיניות כמעט ואין חוב מט"חי. השלישית, לסין יש רזרבות מט"ח אדירות בסך של כ-3.5 טריליון דולר - מה שיאפשר לממשל לנהל את שערי החליפין", כתב גרינפלד.
על מנת להמחיש את ההתערבות הבוטה של הממשל הסיני בהתנהלות הפיננסית במדינה, גרינפלד הפנה להודעה של הממשל הסיני לעורכי העיתונים במדינה, לפיה הממשל מזהיר מלהשתמש במלים 'נחלש' או 'פוחת' בתאור הפעולה שנעשית על היואן, וזאת כדי לא לייצר את התחושה שמקור המהלך הוא בהתערבות הממשל.
בתוך כך, סגן שר האוצר של ממשלת סין, ז'ו גואנג'יאו, אמר בראיון ל-CNN בשישי האחרון, "אם יש סיכון מערכתי לשווקים הפיננסים, אנו חייבים לנקוט בפעולה. אנו מקווים כי הצמיחה בחמש השנים הבאות תשמור על הפוטנציאל של 8%-7% צמיחה".
מחכים לנתוני התעסוקה
בנוגע לארה"ב והעלאת הריבית, כתב גרינפלד: "מבחינת נתוני הפעילות המקומית הפד' יכול להרגיש מאוד בנוח להעלות את הריבית. גם מבחינת ההתרחשויות בעולם (סין, שווקים מתעוררים, יוון), הפד' יכול להיות רגוע שכן ההשפעה על הכלכלה האמריקאית היא לא מהותית. יחד עם זאת, בכל הנוגע לסביבת האינפלציה, הפד עדיין עשוי להיות מעט מודאג שכן הציפיות האינפלציוניות בשווקים ממשיכות לרדת עם מחיר הנפט (הציפיות ל-5 שנים ירדו ל-1.3%, לעומת 1.7% לפני חודשיים) ואינפלציית הליבה של ההוצאה הצרכנית (Core PCE) ירדה בעשירית נקודות האחוז ל-1.2%.
וויליאם דאדלי, נשיא הפד של ניו-יורק, התייחס לכך בשבוע שעבר ואמר שמבחינתו, העלאת ריבית בספטמבר נראה כעת פחות אטרקטיבית. מצד שני, סטנלי פישר שנשא נאום אמש בג'קסון הול אמר כי דווקא כעת שהאינפלציה עדיין נמוכה. עוד הוסיף פישר כי מאחר וההשפעה של המדיניות המוניטארית על הכלכלה מגיעה בפיגור ניכר, הפד' לא צריך לחכות עם העלאת הריבית עד אשר האינפלציה תחזור ל-2%. (לכתבה המלאה - לחץ כאן)
"נוח יותר לפד' להעלות את הריבית בהדרגה ואין עליו לחץ לפעול באופן אגרסיבי. לנתוני התעסוקה של יום שישי תהיה כנראה השפעה מהותית על ההסתברות להעלאת ריבית ראשונה כבר עוד שבועיים וחצי. תוספת של 200 אלף משרות ומעלה עשויה לשכנע את הפד לפעול כבר בספטמבר", סיכם גרינפלד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה