מניית אסם אחרי הדו"חות - האם היא שווה קניה?

הטלטלה האחרונה בשוקי המניות שלחה משקיעים רבים לחפש מניות דפנסיביות בכדי לעבור את התקופה הקרובה
 | 
telegram
(1)

אתמול פרסמה חברת {אסם}את דו"חותיה הכספיים לרבעון השני של 2015. בשורה התחתונה – הרווח הנקי של החברה צנח בכ-10%. לאחר פרסום הדו"חות נסחרת המניה תחת לחץ מכירות.

כפי שניתן לראות בדו"חות, חברת אסם עומדת בפני אתגרים לא פשוטים, כאשר הצרכן הישראלי משנה לאחרונה את דפוסי הצריכה שלו, ופונה יותר ויותר למותגים פרטיים ולמוצרים מיבוא מקביל - כשהוא מסתכל לרוב על השורה התחתונה - מחיר המוצר. בנוסף לכך, קיים חשש כבד של האטה במשק, דבר שצפוי לפגוע במכירות של אסם גם כן.

מנגד, אולי דווקא לקראת תקופה של טלטלה בשוקי המניות, מניה כמו אסם, העונה על הגדרת ה'דפנסיביות' תהווה מקלט למשקיעים. (בשנת 2008, במשבר הקודם, הציגה המניה את הביצועים הטובים ביותר במדד ת"א 100 כשירדה 2.2% בלבד במהלך השנה - כשמדד ת"א 100 צלל 51%).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לכתבה על המניות הטובות בזמן משבר 2008 - לחץ כאן.
להמלצות האנליסט אייל דבי על מניות דפנסיביות - לחץ כאן. 

Bizportal פנה לשני אנליסטים המסקרים את המניה, ושאל לדעתם על הדו"חות, ועל עתיד המניה:

דורין פלס מ-IBI מסרה כי "עבור אסם, המכירות בחו"ל הן מנוע צמיחה, והחברה שמה דגש עליהן בשנים האחרונות, בפעילות בארה"ב ובאירופה – אבל מהדו"חות רואים שהתוצאות שם לא היו טובות, עם ירידה בהכנסות, וכן הפסד תפעולי (זהו רבעון ראשון שהיא מציגה הפסד תפעולי בתחום הבינלאומי). הסיבות להפסד הן הפעילות באירופה שנחלשה, ומהלך של החדרת מוצר חדש בארה"ב – מהלך יקר מבחינה כלכלית".

מבחינת הפעילות בארץ, אומרת פלס כי "כמעט כל נגזרי הפעילות  חוו ירידה בהכנסות, אבל מנגד, גם שיפור ברווחיות. השורה התחתונה עבורה היא שהחברה 'יציבה':  "הדוחות לפי הצפי בשוק המקומי, וחלשים בחו"ל".

לשאלה לאן הולכת אסם עם כל האתגרים שצויינו מעלה, ענתה פלס כי "מבחינת החברה, כיצרנית, היא עומדת בפני תקופה לא פשוטה: הצרכן הישראלי נבון יותר, הרשתות מפתחות את המותג הפרטי יותר מבעבר, כאשר כרגע המותג הפרטי מהווה בממוצע רק 6% מהשוק, כך שיש לו המון לעלות (שיעורו העולמי הוא 20%) עלייה כזאת, אם תהיה, תבוא על חשבון אסם מן הסתם".

"איום נוסף על אסם הוא האיום הרגולטורי, כמו חוק הקורנפלקס, שיביא מותגים עולמיים שיתחרו בחברה, וכן היבוא המקביל. הנקודות החיוביות עבור החברה הן מנוע הצמיחה בחו"ל, וירידת מחירי הסחורות: החברה תוכל לקזז את הפגיעה בה דרך שיעור הרווחיות, בעיקר הודות לירידת מחירי חומרי הגלם".

לפי פלס, המניה נסחרת סביב מחיר היעד שלה,  75 שקלים למניה.

גיל דטנר, מלאומי שוקי הון: "עבור אסם, השוק המקומי ממשיך להיות חלש. במחצית הם מדווחים שבניקוי כל ההשפעות של חוק המזון יש צמיחה של 1.3%, שזה אמנם יותר טוב מהשוק לדבריהם, אבל במבט היסטורי זה נתון חלש. יש תחרות אגרסיבית במחירים וגם ביקוש חלש יותר (של הצרכן)".

דטנר טוען כי "מבחינת המכירות בחו"ל -  גם שם הצמיחה ממשיכה לאכזב. מצד אחד, תקופה רבה מחכים לבשורה מהפעילות שם, והקימו חטיבה ייעודית לזה, אבל בפועל לא רואים את הפעילות תופסת. כהרגלה, החברה מתפקדת בצורה מאוד יעילה, מצליחה לשמר את הרווחיות התפעולית ומצליחה אפילו לשפר קצת".

דטנר אומר שהו רואה דאונסייד במניה. "יש המשך מגמה מאוד חזקה, בה תקופה ארוכה החברה לא ייצרה צמיחה של ממש ,ואני לא רואה שזה ישתנה בזמן הקרוב. מבחינת הביקוש למוצרים, הצרכן הישראלי יותר זהיר, ומבחינת ההיצע, יש 'פייט' רציני של היבוא המקביל והמותג הפרט - וזו מגמה שרק הולכת וגדלה".

מבחינת מחיר יעד, דטנר מעניק למניה מחיר לפי הערך הפונדמנטלי שלה – ומהבחינה הזו, למרות שהמניה ירדה, היא עדיין יקרה יחסית: "מה שמכתיב את הסנטימנט זה מלחמת המירים והרגולציה. לטווח הקצר והנראה לעין יש בעיה ליצור צמיחה". מחיר היעד של דטנר למניה הוא  65 שקלים, 13% פחות ממחירה הנוכחי. עם זאת, דטנר מציין כי"המניה נסחרת לרוב מעל המחיר הפונדמנטלי" והוא לא צופה קריסה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עשרות שנים שהמדינה מעודדת מונופולים כעת החמדנות שלהם מת
    צרכן 31/08/2015 10:08
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מתחילה לפגוע להם בעסקים. הציבור כבר לא פראיר של אף אחד.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות