גודל טקסט
זום
ניגודיות

סגירת מחסר באסיה: המסחר נסגר בעליות - הצמיחה ממשיכה להדאיג את האזור

אלמוג עזר |
נושאים בכתבה אסיה

יום המסחר הנוכחי באסיה נסגר במגמה של עליות שערים. את העליות מוביל ההאנג סאנג עם עליות של קרוב ל-0.7%. המסחר ביפן לא מתקיים היום עקב חג לאומי שנערך ביפן. לא צפויות היום להתפרסם חדשות מאקרו חדשות ביבשת. 

מדדי אסיה שנחאי 1.58% האנג סנג 1.51% ניקיי 225 6.03% (תשואת יום אתמול)

בבשורות פחות משמחות בכל הנוגע לצמיחה במזרח הרחוק, מוקדם יותר הבוקר נודע כי הבנק לפיתוח באסיה (ADP) הוריד את תחזית הצמיחה של האזור. לטענתו החולשה בכלכלת סין ויפן מורידה את הביקושים באזור היבשת ומחלישה את אספקט הצמיחה הכלכלית. על פי התחזית הצמיחה של מזרח אסיה אמורה להיות 5.8% השנה ו-6.3% בשנת 2016. 

העליות ביבשת אסיה ממשיכות להיות חלק מהרגיעה שמאפיינת את השווקים ביבשת בשבועיים האחרונים. רגיעה אשר מקרינה גם על שווקי המערב ומאפשרת להם להתמקד בעיקר בחדשות המקומיות.

אתמול בלילה, וול סטריט סגרה בעליות שערים זה היום השני ברציפות מאז החלטת הריבית הדרמטית ביום חמישי האחרון. נציין כי גם בהחלטת הריבית עצמה, ראש הבנק המרכזי האמריקנית - ג'נט יילן, ציינה כי הבנק מבין וקשוב למצב העולמי ולאי היציבות הכלכלית שמתגלה לאחרונה בשווקים של המזרח הרחוק. בכך סימנה את המזרח הרחוק על פי פרשנים כמקור לבעיות אפשריות לצמיחה העולמית. 

מדד שנגחי

המדד כאמור עולה בכ-0.7% היום בבוקר. בכך, מגיעה שנחאי לכדי מרחק של 38.5% מהשיא שנרשם אי שם בחודש יוני השנה. חלק מההצלחה בייצוב שוק המניות הסיני בחודש האחרון יש לזקוף לזכות הממשל הסיני. על פי מחלקת המסחר של גולדמן זאקס, הממשלה הסינית הזרימה לשווקים הון בשווי של 236 מיליארד דולר בכדי לתמוך בשוק. 

ההתייצבות האחרונה של שוק המניות בסין אמורה להזרים הון מחודש אל השוק הסיני, "סביר להניח כי טרם ראינו את המילה האחרונה מצד קובעי המדיניות בסין, וכי הממשל הסיני ינסה להשתמש בצעדים נוספים בכדי לבלום את ההידרדרות. אולם, ריבוי צעדים מחריף את החשש בשווקים שתמונת הפעילות בסין רעה יותר מזו שעולה מהנתונים בפועל. לא מן הנמנע כי הממשל ינסה לחזור בו מהשאיפה לצמיחה מאוזנת יותר על חשבון הישגים קצרי טווח.

קיראו עוד ב"גלובל"

צעדים אלו עשויים להוביל לתגובה חיובית בשווקים הפיננסיים, אך היא תהיה קצרת טווח. בכל אופן, לא סביר לצפות להתאוששות בצמיחה הסינית בעת זו והיא צפויה להמשיך ולהוות משקולת על השווקים ועל הכלכלה העולמית". כך פרסם רפי גוזלן הכלכלן הראשי של אי.בי.אי רפי גוזלן באתר ביזפורטל מוקדם יותר השבוע.   

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה