ישראל מקום 27 במדד התחרות - מתחת לסעודיה וקטאר, מי קפצה 16 מקומות?
לאחר חמש שנים רצופות של ירידה בדירוג הכלכלות התחרותיות ביותר בעולם של הפורום הכלכלי העולמי, הודו מזנקת כעת לא פחות מ-16 מקומות הודות לראש הממשלה נרנדה מודי, הנחשב למנהיג פרו-עסקי הנלחם בשחיתות במדינה.
הדירוג של הפורום הכלכלי העולמי יוצא פעם בשנה, ומדרג את המדינות בהתבסס על מגוון נקודות מפתח, כמו: היתכנות טכנולוגית, חדשנות ויעילות של שוק העבודה. ראש הממשלה מודי ידוע כמי שמעודד את המגזר העסקי, ורק לפני כיומיים ערך ביקור בעמק הסיליקון שבארה"ב, שם נפגש עם מנכ"ל אפל טים קוק ועם מייסד פייסבוק מארק צוקרברג.
כעת, הודו מדורגת בצמרת יחד עם הכלכלות המפותחות ביותר, כמו: שוויץ - המדורגת ראשונה, סינגפור - המדורגת שנייה, וארה"ב - המדורגת שלישית. סין לעומתה, שמצפה לצמיחה של 7% בשנה בניגוד לרוב הערכות הכלכלנים, כלל לא מדורגת בעשירייה הראשונה, אלא במקום ה-28 בלבד, אחרי רוסיה, דרום אפריקה וברזיל.
הודו היא הכלכלה השלישית בגודלה באסיה ונחשבת לאחת המדינות ה'מחוברות' לעולם הדיגיטלי. לפי הדו"ח של הפורום הכלכלי, לפחות לאחד מכל חמישה אנשים בהודו יש גישה לאינטרנט על בסיס קבוע, ומבין כל חמישה אנשים ביבשת לפחות לשניים מהם יש מכשיר סלולר בסיסי.
- מודיס מותירה את דירוג האשראי של ישראל על Baa1 עם תחזית שלילית
- סוכנות SP מזהירה: ההתאוששות הכלכלית של ישראל תידחה לשנת 2026
מוקדם יותר השבוע הודו חתכה את הריבית בשיעור חד מהצפוי לרמה של 6.75%. בעוד הכלכלנים צפו הורדה של 0.25% בלבד, הבנק המרכזי הצליח להפתיע את השווקים והוריד את הריבית ב-0.5%.
ישראל לעומת זאת, מדורגת במקום ה-27 מבין 140 מדינות, הרחק מתחת לסעודיה המדורגת במקום ה-20, ומתחת לקטאר המדורגת במקום ה-13. מבין המדינות במזרח התיכון וצפון אפריקה, ישראל מדורגת רביעית מעל כווית, בחריין, ירדן ומרוקו כאשר איחוד האמירויות הערביות מדורגת ראשונה.
גינאה דורגה במקום ה-147 במדד, האחרון ולפניה נמצאות צ'ד, תימן ומאוריטניה.
- 1.בהודו יש מנהיג בישראל יש שחיק (ל"ת)ייאי 30/09/2015 16:01הגב לתגובה זו