מעלימים מס? הארכה נוספת בנוהל גילוי מרצון - ונראה כי זו ההזדמנות האחרונה שלכם
אם חשבתם לקחת את הסיכון בהעלמת מס בעוד שנה, כדאי לכם מאוד לקרוא את הכתבה הבאה.
נוהל גילוי מרצון, המאפשר הסרת חשיפה פלילית של אזרחים אשר לא דיווחו על כספים והכנסות החייבים בדיווח לרשויות המס, שהיה אמור לפוג בעוד כחודשיים, קיבל הארכה של שנה וכוחו יהיה יפה עד לסוף שנת 2016 (המסלול האנונימי יהיה אקטיבי עד סוף יוני 2016 בלבד). הנוהל הוא למעשה הישורת האחרונה לפני שהעלמת מס תהפוך להיות הרבה יותר קשה בישראל, בעקבות אימוצה של ישראל את הוראות ה FATCA-של ממשלת ארה"ב.
מטרתו של הנוהל לגילוי מרצון היא לאפשר לאזרחים מעלימי מס להתוודות בפני רשות המיסים על הכספים הגנובים, זאת מבלי להסתבך בפלילים בשל אותה העלמה. הנוהל מיועד לכל מי שמחזיק בכספים מהכנסות (בעיקר במקלטי מס), בין אם מקורם בישראל או מחוץ לישראל - שלא בידיעת רשות המיסים, ושאילו היה מדווח עליהן לרשות המיסים, היו הכספים חייבים במס. התנאי לביצוע הגילוי מרצון הוא שהפניה תהיה כנה, הווה אומר - פנייה מיוזמתו של המגיש, ולא בעקבות חקירה של הרשויות.
?
מדוע יש למהר?
לפי רו"ח ועו"ד הדס שרים, שותפה וראש חטיבות המס וה-SMB (עסקים קטנים ובינוניים) בפירמת בייקר טילי ישראל, בשנה הבאה יהיה הרבה יותר קשה להעלים מיסים מעיניה של המדינה, כמו גם באירופה ובארה"ב, זאת משום שהוראות ה-FATCA ", של ממשלת ארה"ב צפויות להיכנס לתוקף כבר בסוף שנת 2016. הוראות אלו יחייבו מוסדות פיננסיים לדווח לרשויות המס בארה"ב על הנכסים של אזרחי ארה"ב בישראל. מעבר לזה, שנה לאחר מכן, בשנת 2017, אמורות להיכנס לתוקף גם תקנות ה- OECD בדבר חילופי מידע אוטומטיים. הדבר אומץ על ידי משרד האוצר וייכנס לתוקף באופן מלא עד תום שנת 2018.
הוראות ה-FATCA, אותן כאמור תאמץ ישראל, תחייב את רשות המסים בישראל לדווח לרשות המס האמריקאית על חשבונות של אמריקאים בישראל, ובהמשך גם ההיפך – רשות המיסים האמריקאית תדווח על הכנסות בחשבונות של ישראלים בארה"ב. אי ציות להוראות FATCAעל ידי גופים פיננסיים בישראל עלול להסב להם ולמשק הישראלי נזק כלכלי כבד. כך שאם עד עכשיו יכלו אותם מעלימי מיסים לקחת את הסיכון, ולא לדווח לרשויות המיסים על הון שהעלימו מתוך מחשבה שלא יתפסו אותם, בשנה הבאה זה יהיה כבר הרבה יותר מסובך.
נזכיר כי כדי להתחיל בתהליך של גילוי מרצון, יש צורך בפניה לבנק, קבלת ועיבוד נתונים ועוד פעולות בירוקרטיות רבות, שלפי עו"ד שרים לוקחות בממוצע בין חודש לארעעה חודשים – וזה עוד טרם ההגשה הרשמית. כך שנראה כי אכן מדובר בהזדמנות אחרונה לפעול – עבור אלו המעוניינים לנצל את חלון הזמנים הנ"ל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.נושא מורכב למדישלמה 21/10/2015 16:07הגב לתגובה זו0 0ממליץ לכל אחד ששוקל לפנות לביצוע ההליך, לברר היטב שהו מבין את מצבו ואת מהות הדברים והנוהל. כדאי לקרוא עוד בנושא כאן: http://www.dt-law.co.il/voluntary-disclosureסגור