שכר המינימום בענף הבנייה יעלה ל-5,600 שקל - מה יקרה למחיר הדירות?

השכר יעלה ב-3 פעימות. עליית השכר תשפיע על כלל המשכורות בענף הבנייה
 | 
telegram
(3)

שכר המינימום של עובדי ענף הבנייה יעלה בקרוב בשלוש פעימות לרמה של 5,600 שקל עד שנת 2017, כך נקבע בהסכם קיבוצי חדש שנכנס החודש לתוקף. השכר המעודכן שווה ערך לשכר שעתי בסך 30.76 שקל. כבר ממשכורתם הקרובה (לחודש נובמבר), שכר המינימום לעובדי הענף יעלה ל-5,100 שקל בדרגה הראשונה, כלומר 450 שקל מעל לשכר המינימום המעודכן במשק, ול-7,000 שקל לעובד בדרגה השמינית המקסימלית.

הפעימה השנייה של ההסכם תחול בעוד שנה, אז שכרו של העובד בדרגה הראשונה יתעדכן ל-5,200 שקל. ב-1 בדצמבר 2017 תיכנס לתוקף הפעימה השלישית ושכר המינימום של עובד בדרגה הראשונה יתעדכן ל-5,600 שקל.

בכל הפעימות הצפויות, תוספות השכר יתווספו לכל הדרגות בענף. כך למשל שכר המינימום של עובד בדרגה השמינית יעמוד ב-2017 על 7,500 שקל. בכל מקרה שבו שכרו הנוכחי של העובד יהיה גבוה יותר מהדרגה המקסימלית, העובד יקבל תוספת בגובה ההפרש בין שכרו לבין הדרגה הגבוהה ביותר בטבלת השכר, על מנת שלא תהיה כל פגיעה בזכויותיו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במקביל לכך, ההסכם מביא לשיפור גם בשכרם של מנהלי העבודה בענף הבנייה, אשר תוך שנתיים יהיו זכאים לשכר מינימום התחלתי בגובה של 10,000 שקל. כניסתו לתוקף של ההסכם מביאה לעדכון גם בטבלאות השכר של עובדי השיפוצים, כך שתתווסף לטבלאות השכר דרגה נוספת. כתוצאה מעדכון זה, כל עובדי השיפוצים מדרגת השכר השלישית, משובצים בדרגת שכר גבוהה יותר באופן אוטומטי. כך למשל, עובד שיפוצים בדרגה שלוש, שודרג לדרגה הרביעית וכבר מהפעימה הראשונה שכר המינימום של עובד זה יעמוד על 6,000 שקל. 

נשאלת השאלה האם העלאת שכר המינימום לעובדי ענף הבנייה תוביל לעלייה נוספת במחירי הדירות?

לדברי חיים פייגלין, מנכ"ל צמח המרמן: "אני מברך על כל שיפור בתנאי העסקתם של עובדי הבניין ומבחינתי אני אתמוך בכל שיפור שיוצע. המטרה שלנו היא להעסיק יותר עובדים ישראלים. צריך לזכור שמדובר בשכר התחלתי כמובן. ההחלטה הזאת לא צפויה לייקר את עלויות הבנייה מכיוון שעלות העסקה של עובד זר עומדת על 20 אלף שקל ואף למעלה מזה כולל מסים. לכן, אין סיבה ששיפור תנאי המינימום של עובדי הבניין תעלה את מחירי הדירות". 

מנגד, עפרה חדד, סמנכ"לית חברת יורו ישראל, אומרת כי "כל עליה בתשומות גוררת העלאה של מחירים, והעליה לא מתבטאת רק בסכום של העלאת השכר, מכיוון שיש עלויות נלוות מסביב להעלאת השכר. מכיוון שרוב המשכורות אינן מינימום, כאשר יש העלאת שכר גם עובדי הנהלה וכ"א תומך אחר דורשים העלאה. ספקים שמעסיקים עובדים וצריכים להעלות את שכרם מבקשים להעלות את מחיר החומרים או השירות. כך אנחנו מוצאים את עצמנו בגלגל שמסתובב ובסופו של דבר הכל נופל על רוכשי הדירות. יחד עם זאת להערכתי לא מדובר בעלייה דראסטית, אלא בסדר גודל של אחוז אחד בממוצע לדירה."

מהתאחדות בוני הארץ מוסרים: "היות והשכר ותנאי השכר בענף הבנייה גבוהים מהותית מהשכר והתנאים הקבועים בהסכם הקיבוצי החדש, איננו צופים עלייה במחירי הדיור עקב כך. יש גורמים אחרים שכן עלולים לגרום לעלייה במחירים בהם חסמים בירוקרטיים, תכנוניים, מחסור בכוח אדם מקצועי בענף בהם על הממשלה לטפל כדי שלא יביאו להמשך עליית מחירי הדיור".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    שימו לב שכל דבר מעלה את מחיר הדירות.פשוט הזוי. (ל"ת)
    יאיר 04/11/2015 08:26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    אבל לא להעסיק מחבלים !!!
    יערה וקס 03/11/2015 19:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לבדוק לפני שמעסיקים , זה לא נעים, אבל גם יהודי ישראלי שמגיע להצעת עבודה בודקים כמה וכמה פרמטרים, אז הערבי שיגיע לעבוד בבניה יעבור בדיקות בטחוניות בכדי שנמקסם זהירות.
    סגור
  • 1.
    מחיר הדירה הוא תמיד המקס' שהלקוח מוכן לשלם, רק הרווח
    כלכלן 03/11/2015 17:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    של הקבלן יאלץ לרדת אם ההוצאות שלו עלו. אלא שאם מצב זה ימשך, הקבלנים יתחילו להציע למדינה סכומים נמוכים יותר במכרזי הקרקעות, ואז הרווח שלהם יחזור להיות גבוה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות