ליידרמן: "הסיכונים של הריבית הנמוכה הולכים ומתגברים עם הזמן"

הכלכלן הראשי של בנק הפועלים: "התארכות משך הריביות הנמוכות נותנת את הדלק לבועות בשווקים הפיננסים ובנדל"ן"
 | 
telegram
(3)

"התארכות משך הריביות הנמוכות מגבירה את הסיכונים בשוק ההון ונותנת את הדלק למדורות הבועות בשווקים הפיננסים ובנדל"ן", כך אמר פרופ' ליאו ליידרמן, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים בוועידה השנתית למימון ומיסי תאגידי של פירמת רו"ח פאהן קנה ושות' Grant Thornton Israel וחברת די.סי פייננס.

ליידרמן הוסיף כי "מחיר הכסף נמצא במצב אבנורמלי. יתכן שעם כל הכבוד למדיניות הריביות הנמוכות ולהזרמות המוניטריות המסיביות שעזרו לכלכלה הגלובלית שלא להיקלע למשבר, ככל שהריביות האלה ממשיכות להיות נמוכות וככל שהזמן שבו זה נכון הולך ומתארך, כך הסיכונים בתוצאות הלוואי של מדיניות זו הם דבר שהולך ומתגבר עם הזמן. הריביות הריאליות השליליות של הבנקים המרכזיים הפכו לגורם סיכון לשוקי ההון בכל העולם".

ליידרמן העריך שריביות הבנקים המרכזיים יישארו נמוכות גם ב- 2016 ואמר כי "גם אם הפד יעלה את הריבית בדצמבר עדיין הריביות בעולם יישארו מאוד נמוכות. גרמניה הנפיקה אתמול אג"ח לשנתיים שנסחר בתשואה שלילית של מינוס  0.38% לשנה. זו דוגמא לאותו מצב אבנורמלי של שוקי ההון בעולם כשברקע צפי להזרמות כספיות נוספות על ידי הבנק המרכזי". פרופ' ליידרמן ציין כי אחת השאלות שנשאלת היא מתי המצב של ריביות מאד נמוכות הולך להשתנות. לדבריו, "אני לא מכיר שום גוף רציני, כמו קרן המטבע או ה- OECD שאומר שזה הולך לקרות בקרוב. אחת הבעיות היא שאנחנו לא רואים אינפלציה במובן המסורתי , כלומר במדד המחירים לצרכן".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ליידרמן התייחס לגלובליזציה של המשק הישראלי ואמר כי "אין כמעט תופעה בשוק ההון הישראלי שאינה מושפעת ממה שקורה בעולם. כך שעם כל הכבוד לדיוני התקציב ולנושאים הגיאופוליטיים, אין ספק שמספיקה הצטננות של ג'נט ילן מהבנק הפדרלי כדי שיהיו לכך השפעות הרבה יותר דומיננטיות על שוק ההון שלנו מאשר הנושאים המקומיים".

ליידרמן התייחס גם לקצב האינפלציה השלילית בישראל ואמר כי שני הגורמים העיקריים שהביאו את ישראל לאינפלציה שלילית הם ירידת מחירי הדלק בעולם והרצון של ממשלת ישראל להקטין את יוקר המחיה בעקבות המחאה החברתית. לדבריו: "מחיר הדלק ככל הנראה לא ימשיך לרדת וגם המדיניות הממשלתית בסופו של דבר תמצה את עצמה. ההערכה היא שבשנה הבאה נראה חזרה של האינפלציה לטריטוריה חיובית, אך לא כזו שתאלץ את בנק ישראל למהר בהעלאות ריבית".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    האם הם מבצעים =הרחבה כמותית בזהב= הדפסת נייר זהב?
    כותבי תרחישים 19/11/2015 17:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שאלת תם =כשיש הרחבה כמותית בכספים : 1-ציבור שאגר כסף בשווקים מגדיל אחז זהב 2-כשצבור חושש לבאות מגדיל אחז בזהב 3-כשהזהב עולה זה סימן לבעיות בשבקים- במצב זה באם הזהב יעלה זה יזיק מאוד לשווקים, 4-כשהריביות היו מעל 5-7% הזהב נסק- והנה הריביות במצב 0 והזהב יורד-האיך ? 5-איך אפשר להזיז ציבור מזהב ל ,,אגח בתשוא כמ 0? 6 מה יותר יעיל להדפיס ניירות כסף או ניירות זהב? האם הנל רומז ל "אופצייה" של הדפסת ניירות זהב ? ראו היכן קראתם
    סגור
  • 2.
    מחיר הכסף נמצא במצב אבנורמלי?
    שלמה גרינברג 19/11/2015 14:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מדוע? מחיר הכסף משקף מערכת יחסים בין הצע לביקוש וההיצע עדיין גדול מהביקוש. בעקבות המשבר הציפו הבנק הפדרלי בארה"ב ביחד עם האוצר שם את המשקים בנזילות והצילו ממשבר גדול ביותר. חלק מהכסף שהוזרם מצא דרכו ישירות לחברות "לסתום חורים" שנוצרו בעקבות המשבר וחלק באמת על מנת לייצר תנאים להחזרת הצריכה ולעידוד השקעות הון שפסקו במשבר. הפסקת ההזרמה הייתה מחזירה את החששות הפסיכולוגיים. ההתאוששות הכלכלית מחד וההתייעלות האדירה שמביאה מהפכת הטכנולוגיה בכול התחומים הביאו למצב שבו החברות העסקיות הגדילו רווחים בצורה משמעותית וצברו מזומנים בהיקף שלא היה כמותו בעבר וזאת למרות שהגדילו חלוקות דיווידנד ורכישה של מניותיהן בבורסות. כרגע, לפחות בארה"ב, יש מצב נתון ריאלי של המשך צמיחה כלכלית ללא אינפלציה ועם, עדיין, עודפי נזילות גבוהים. הבנק הפדרלי של ארה"ב נוהג בחוכמה כלכלית/עסקית, ממשיך להקטין ההזרמה באיטיות כי כול צעד דרסטי יזעזע את המערכת שהכותרות משגעות אותה בשטויות. הריבית בארה"ב תעלה עם הצמיחה והספיגה. העלאה בדצמבר, אם תתבצע , תהיה כתוצאה מלחצים פוליטיים ולא צורך כלכלי. הריבית השלילית תעלם עם המשך צמיחה
    סגור
  • 1.
    לא צריך להיות חכם או משכיל בשביל להבין
    מני 19/11/2015 14:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שיש כבר עכשיו בועות. זה מה שקורה שפועלים מפאניקה וטפשות. היו צריכים לשמור על ריביות רגילות גם במפולת 2008 ולא לתת לכל אירוע אם קטן או גדול לזעזע את המשק .כי כל גל בסופו להסתיים. חובבנים הייתם ונשארתם. מדינת ישראל היא לא מדינת מתפתחת ולכן המפולת ב 2008 לא פגעה בנו ...בקיצור....הורדת הריבית גרמה לזעזוע ואת האפקט אתם תרגישו בקרוב מאוד.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות