IBI בתחזיות ל-2016: מסמנים את "החוליה החלשה" - ושתי מניות מומלצות בת"א

רפי גוזלן: "הצמיחה בישראל פשוט לא הולכת לשום מקום". ג'רי קוטישטנו: "המניות בחו"ל עדיפות כעת"

גיא ארז | (2)
נושאים בכתבה IBI רפי גוזלן

בית ההשקעתו IBI קיים היום מסיבת עיתונאים לקראת שנת 2016, בו בחנו הכלכלנים והאנליסטים המובילים את המגמות העתידיות בעולם הכלכלי, וסימנו מספר הזדמנויות אפשריות: פאנל ההשקעות סקרן את מגוון אפשרויות ההשקעה הפתוחות כיום בפני המשקיע הישראלי, החל משוק האג"ח הממשלתיות והקונצרניות בארץ ובעולם, שוק המניות בת"א, שווקים באירופה, בארה"ב ובשווקים המתעוררים.

ראשית, לגבי הנושא החם ביותר כיום בשווקים - עדכון הריבית של הפד' מחר, סבורים בבית ההשקעות, כמו מרבית האנליסטים בעולם, כי הריבית תעודכן מחר מעלה, ומצביעים כי השארת הריבית בשיעורה הנוכחי תביא לקטסטרופה גדולה בשווקים: "אחרי שיצרו כ"כ הרבה ציפיות, בפד' לא יכולים שלא להעלות מחר את הריבית. הדבר גם יוריד מאמון המשקיעים בדברי הפד' (ואמון בבנק מרכזי, בוודאי האמריקני, הוא קריטי בניסיונות לנהל כלכלה), וגם, ואולי בעיקר - יאותת לשווקים כאילו הכלכלה האמריקנית, למרות הכל - פשוט לא מוכנה להעלאת ריבית - מה שאומר שמצבה רע. לכן, בטוחים ב-IBI כי הריבית תעודכן מחר מעלה, וצופים מספר נמוך של עדכונים נוספים בשנים הקרובות: "אנחנו לא בעולם של ריביות עולות".

בהסתכלות על שוקי המניות, ג'רי קוטישטנו, מנהל השקעות בכיר ב- IBI, מעריך כי "גם ב-2016  יש מקום להוריד ציפיות לגבי רווחים בשוק ההון, וקיימת עדיפות למניות בשווקים בחו"ל על פני השוק המקומי, ובפרט בשווקים מפותחים – ארה"ב, אירופה ויפן", עם דגש אל אירופה ויפן: "אזורים אלו הינם בעלי צמיחה סבירה, אינפלציה נמוכה והבנקים המרכזיים שם פועלים במדיניות מרחיבה מאוד". לכן - ממליצים בהשקעה בשווקים אלו ללא חשיפה למט"ח. 

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות טען כי השווקים המתפתחים ימשיכו להיות החוליה החלשה בעולם, כשמדינות כגון ברזיל, רוסיה וטורקיה תמשכנה להיפגה מהאינפלציה הגבוהה בהן, ושם הריביות אף עשויות לעלות.  עם זאת, בפאנל התייחסו הכלכלנים למחירים הזולים במדינות המתפתחות - וטענו כי בהחלט יש לחכות להזדמנות נכונה כדי להשקיע בהן, אך כרגע "עוד מוקדם מדי".

בהתסכלות על ישראל - מעריך גוזלן כי קצב הצמיחה יעמוד ב-2016 על 2.4%, ותמהיל הצמיחה ימשיך להישען על צריכה פרטית, לעומת המשך חולשה של היצוא מישראל. גוזלן ציין כי "הצמיחה בישראל לא הולכת לשום מקום, אם כבר – אז הכיוון הוא כלפי מטה".   גוזלן מעריך כי גם ב- 2016 צפוי קצב האינפלציה להיות מתחת ליעד ולעמוד על כ-0.5%: "שיעור הריבית במשק צפוי להישאר ברמה הנוכחית או שהוא יופחת פעם נוספת, וזאת בתרחיש של הרעה משמעותית במצב הכלכלה הגלובאלית. לדברי גוזלן, במחירי הנדל"ן בישראל לא צפוי ב-2016 שינוי משמעותי,  אך לצד זאת, הוא העריך, כי קיים סיכוי גבוה לירידת מחירים בטווח הארוך יותר".   המניות המומלצות בישראל לדעת בית ההשקעות הן שופרסל ופרטנר – שהן מניות זולות בסקטורים חבוטים, שהפגיעה של השנים האחרונות כבר מצאה את ביטויה במחיריהן, וכיום יש שינוי חיובי מובהק בתחומי פעילותן. גם על מניית ריט 1 חיוביים הכלכלנים, בין היתר בשל ההערכות לשוק הנדל"ן בפסקה הקודמת.  

מבנה תיק ההשקעות המוצע לשנה החדשה הוא טווח של 10%-30% בהחזקת מניות: "למרות מחירן המלא והסיכון, עדיין יש לשלב מניות בתיק של חיסכון ארוך טווח. 10% בתיקים סולידיים, 30% בתיקים עם רמת סיכון גבוהה יותר".

בתחום האג"ח עדיין קיימת עדיפות לאפיק השקלי על פני הצמוד. האפיק הקונצרני יהיה מקור התשואה העיקרי ב-2016 בחלק האג"חי של התיק, לכן, אנו ממליצים על חלוקה של חצי ממשלתי וחצי קונצרני באפיק האג"ח. בבית ההשקעות הרבו לדבר על המרווחים שנוצרו באפיק האג"ח - שיכולים להביא לתשואה יפה עם סיכון נמוך יחסית.   מרתה נדלר, מנהלת מחלקת תיקי לקוחות מוסדיים, ציינה מספר מניות מומלצות בחו"ל: ג'ונסון אנד ג'ונסון, בגלל מבנה החברה והזדמנות נקודתית בשוק הפארמה שנוצרה סביב המרוץ לנשיאות האמריקאית; בואינג, לאור הנפילה במחירי האנרגיה והריבית הנמוכה שהגדילו את יכולת ההצטיידות של חברות התעופה; צ'ק פוינט, בגלל איומי הסייבר הרבים והכניסה לתחום הסלולר; אדידס, המעניינת בגלל שפעילה בתחום צומח, ולאחר שמיצבה מחדש את המותג בצורה מוצלחת וביצעה צעדי התיעלות; וכן AIG העוברת מפנה עסקי משמעותי.  נדלר ציינה, כי בעת הנוכחית חשוב יותר באילו מניות פרטניות בוחרים להחזיק בתיק ובאיזה עיתוי ניכנס אליהן, ופחות מהו שיעור ההחזקה הכוללת באפיק המנייתי.   יאן טויטש, מנהל השקעות ראשי אג"ח חו"ל, ציין כי השקעה באג"ח באירופה פחות מעניינת מאחר שההרחבה הכמותית ביבשת צפויה להימשך, לצד צמיחה נמוכה ופיגועי טרור נוספים שעלולים לפקוד את האזור. יוצאת מן הכלל, לדבריו, היא בריטניה, שנמצאת בתהליך העלאת הריבית תוך הפנמת המציאות הגיאו-פוליטית החדשה בעולם. אג"ח אנגליות מעניינות שמביא טויטש הן של הבנקים הגדולים כדוגמת HSBC  ולוידס'. טויטש ציין אג"ח נוספת מעניינת להשקעה היא האג"ח של חברת אלרגן, המוכרת את חטיבת הגנריקה שלה לטבע, ושנרכשת בעצמה על ידי פייזר. לדבריו, זוהי דוגמא לאג"ח בדרוג גבוה בתחום העובר קונסולידציה, ולהזדמנות שנוצרה בשל פערי הדירוג בין החברה הרוכשת לחברה הנרכשת.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    יאללה, נעקוב (ל"ת)
    מיטל 15/12/2015 17:55
    הגב לתגובה זו
  • נעקוב גם נעקוב בכל חדשי החורף הקרים והבודדים (ל"ת)
    ארבינקא 15/12/2015 18:09
    הגב לתגובה זו