בן ברננקי: "מעולם לא חשבתי שהריבית תישאר אפסית לאורך כל כך הרבה זמן"
נגיד הבנק המרכזי לשעבר, בן ברננקי, התראיין למרקט וואטצ' וסיפק זווית נוספת לגבי החלטת הריבית שתיערך מחר בארה"ב. לטענת ברננקי הוא אופטימי לגבי מצבה של הכלכלה האמריקנית ועל כך שעוצמת השיפור בה יאמורה להוציא את הכלכלה הגלובאלית. מהצרות העכשוויות שלה.
ברננקי התייחס לכך שקיים לחץ על הבנק המרכזי האמריקני לחשוף את מעשיו ואת החלטותיו. לדבריו אם העולם מצפה מהבנק המרכזי לדחוף את הכלכלה הגלובאלית קדימה עליו לעמוד להגנת הבנק המרכזי (הפד') בעיתות לחץ.
בתוך כך ברננקי מבטל את ההערכות כי הפד' יחשוש מלעלות ריבית בעקבות החולשה של הכלכלה הגולבאלית. לטענתו תקופת הריבית האפסית שקיימת מאז 2011 מפתיעה אותו באריכותה.
לדברי בן ברננקי הצמיחה הנמוכה יחסית שהתקיימה בארה"ב בשנים האחרונות הינן בגדר אכזבה והיא נובעת בעיקר מהצמיחה האיטית בפריון.בהסתכלות מחזורית ההתאוששות הכלכלית שנעשתה בארה"ב הייתה טובה יותר מן הצפוי.
- בן ברננקי: השפעת מדיניותו של טראמפ על האינפלציה לא תהיה משמעותית
- בן ברננקי זיהה מאוחר את המשבר הפיננסי ב-2008, ועדיין הוא מקבל פרס נובל לכלכלה על מחקרו - תפקידם של הבנקים בזמן משבר
לגבי התגובה של שוק המניות להחלטות הריבית בשנה האחרונה, ברננקי טוען כי תזוזה של 3-4% במדדים הינם די מינוריים. טוב אפשר להבין את זה כאשר תחת שרביטו של ברננקי וול סטריט צנחה בקרוב ל-40% בתוך שנה ואז השיבה אותם בשנה לאחר מכן (2008-2009).
ברננקי היה נגיד הבנק המרכזי בתקופת המשבר של סוף העשור הקודם. תחת כהונתו הוכרז על מתן עזרה למערכת הפיננסית האמרקנית בדמות רכישת מניות על ידי הבנק המרכזי והזרקת הון. כמו כן הושקה התכונית להקלה כמותית שבה הבנק המרכזי החל לרכוש אג"ח מדינה קצר מועד בכדי ליקר אותו ולדחוף את שאר המשקיעים לשוק המניות והאג"ח האמריקני.