סטיבן טפר מתייחס ל-3 ענקיות התרופות בת"א - מה ההמלצה?

שנת 2015 אופיינה בניסיון ההשתלטות המשולש טבע-פריגו-מיילן וגם על רקע הקולות בארה"ב להורדת מחירי התרופות. ב-IBI עושים סדר וממליצים על ההמשך
גיא בן סימון |

השנה החולפת היתה דרמטית בשוק הפארמה עם ניסיון ההשתלטות המשולש של טבע-מיילן-פריגו, וכן על רקע הטלטלה בסקטור התרופות העולמי סביב רצון הקונגרס האמריקני (הציוץ המפורסם של הילרי) להוריד את מחירי התרופות בארה"ב. 

סטיבן טפר, אנליסט הפארמה של IBI, מסמן בסקירה מיוחדת ל-Bizportal את הסקטור המועדף בימים של חוסר ודאות, מנסה להעריך מה יגרום למיילן להישאר בבורסה המקומית לאחר העלייה הכפויה ארצה, ומפרט את מנוע הצמיחה של המניות המומלצות בסקטור.

הטלטלה בשווקים מביאה עמה חוסר ודאות גם לשנה הבאה ולדברי טפר עולם הפארמה באופן כללי זה מקום טוב להיות בו, בוודאי התחום הגנרי הנחשב לתחום דפנסיבי יחסית עם ביקוש קשיח בשל הזדקנות האוכלוסייה יחד עם עלייה בתחלואה. טפר לא מתעלם מהטענות לגבי מחירי התרופות שהעיבו על הסקטור כולו ומסביר מי צפוי באמת להיפגע מהטענות על מחירי תרופות גבוהים.

"מה שהציק לסקטור כולו בין היתר על רקע הציוץ של הילארי קלינטון נוגע בעיקר לתרופות יקרות, כמו צהבת מסוג C של חברת התרופות GILEAD. את התרופה תמחרו ב-84 אלף דולר לטיפול של 3 חודשים, וזה אחד הדברים שגרמו לזעקת השבר. התרופה בצהבת היתה יעילה אך מערכת הבריאות הציבורית אינה יכולה לעמוד בטיפולים לכל עשרות המיליונים הנגועים במחלה. ממשל לא יכול להגיד 'אני עושה כאסח בכל מחירי התרופות ואוריד מחירים באופן ישיר'. בסך הכל יודעים שמה שייפגע זה המו"פ. לכן אני צופה שיהיה איזון. צריך לזכור כי תחום הגנריקה לא נמצא בסכנת הורדת מחירים והוא נגיש במחיר שווה לכל נפש".

גנריות בת"א

"מהמגעים עם מיילן אנו יכולים להבין כי הם לא פוסלים הישארות בבורסה בתל אביב גם בתום שנה מכישלון הצעת הרכש לפריגו, וזה בעיקר יהיה תלוי האם מיילן תהיה מניית עוגן אצל המוסדיים או לא. נכון להיות בסקטור הגנרי. טבע מובילה בעולם בתחום זה והיא תהיה לא רק חברה של קופקסון אלא חברה מבוזרת יותר שתתמקד בתחומי הנוירולוגיה ובעיות מערכת הנשימה תוך שהיא תמשיך בתחום הגנרי, שם יש לה מובילות ניכרת".

מניית טבע בשנה האחרונה:

אחרי עלייה של כ-15% בשנה האחרונה, טפר מגלה אופטימיות לגבי טבע בהמשך: "כיוון שטבע כבר עשתה תהליך של כמה שנים של שיפור והתייעלות ויש לה ניסיון בעבר, היא תצליח להוציא את הסינרגיות בהיקף התפעולי שלה אחרי רכישת אלרגן, וכן תנצל את היתרון לגודל - מה שמהווה כוח חשוב בכוח המיקוח מול הספקים והלקוחות (רשתות קמעונאיות, חברות ביטוח, סיטונאים וכו'). בתוך כך, טבע הצליחה לשמר את הקופקסון עם העברת חלק מהמטופלים ל-40 מ"ג, מה שמאפשר לה לבנות תשתית של מוצרים נוספים אותם היא תשיק בשנה הבאה - וזה יפצה על כל ירידה הדרגתית שנראה בקופקסון".

"שתי המניות הנוספות שאנו חיוביים אליהן הן מיילן ופריגו. בסך הכל כל ניסיון ההשתלטות המשולש פגע במניית מיילן עם סגירת פוזיציות שורט של שחקני ארביטרז' שהימרו שמיילן תצליח לרכוש את פריגו. אז אחרי התיקון של מיילן השוק שואל את עצמו לאן הולכת המניה עכשיו", אומר טפר. לאחר זינוק של יותר מ-15% מאז כניסתה של מיילן לבורסה בתל אביב, טפר צופה המשך עליות. "מבחינה היסטורית המינוף של מיילן יחסית נמוך - מה שמאפשר לה לבצע רכישה של חברה בסדר גודל של פריגו. כל מי שעוקב אחר המניה בצורה שוטפת מעריך שמיילן מחפשת את האלטרנטיבה במקום פריגו - ואז נראה רוח גבית למניה".

קיראו עוד ב"ביומד"

מניית מיילן מאז כניסתה לבורסה ב-4 לנובמבר 2015:

"דבר שני, מאד חשוב לטווח הקצר, מוצר הדגל של מיילן - 'הקופקסון' שלה - הוא מוצר ייחודי: מזרק האפאפן. זהו מזרק אוטומטי לשימוש עצמי המוגדר כמוצר חירום. מדובר בטיפול באלרגיות היכולות לגרום אף למוות באין טיפול מיידי. לאחרונה קרו שני דברים: הראשון, חברת סנופי הורידה מהמדפים את המוצר המתחרה פרי פיתוחה בצל בעיות תפעול בשעת אמת. סנופי החזיקו 13%-12% מהשוק ועכשיו כשהם יצאו מהשוק, האפיפן צפוי לקבל רוח גבית עם פוטנציאל גדול של תוספת מכירות".

סנופי פינתה את הדרך - וטבע מתעכבת עם הגרסה הגנרית

"השני, טבע היא החברה הגנרית היחידה שמנסה להשיק תרופה גנרית לאפיפן, אך בשלב זה ה-FDA מעכב את הדבר. להערכתי נראה הבדלים מספיק גדולים בין שני המוצרים כך שה-FDA לא יאשר את המוצר של טבע כמוצר תחליפי אצל הרוקח. משמע, הרופא צריך לקחת אחריות ולרשום בעצמו את המוצר של טבע. לא בטוח שהרבה רופאים יקפצו להמליץ על המוצר של טבע כאשר הם יודעים שחברה לא פחות טובה ממנה בשם סנופי הורידה מוצר דומה מהמדפים בגלל כשל בתפעול. בשורה התחתונה, הסיכוי שהמוצר הגנרי של טבע יתפוס נתח שוק - יהיה מוגבל, ולו רק בגלל האפקט הפסיכולוגי של שימוש במזרק גנרי שאלא בטוח שיעבוד בזמן אמת ולכן אני חושב שנראה את המוצר של מיילן צומח יפה בעיקר בטווח הקצר".

לדברי טפר, מניית מיילן מתומחרת נמוך מדי. "בעוד חצי שנה שהשוק יבין את היקף המכירות להערכתי נראה עדכון כלפי מעלה. את הקפיצה הגדולה נראה בטווח הקצר כתוצאה מיציאת המתחרה, סנופי. חלק מתומחר אבל לא ברור עד כמה", אמר טפר. 

פריגו? יש מקום לעליות

מנייתה של חברת פריגו המתמחה בתחום התרופות ללא מרשם, ירדה במהלך 2015 בכ-12%. טפר מסביר את הסיבות לירידת המניה. "המשקיעים שעשו ארביטרז' על המניה מכרו את פריגו על רקע סגירת פוזיציות ולכן היא מתומחרת נמוך מבחינה היסטורית. כעת נסחרת לפי מכפיל נמוך משמעותית מבעבר. להערכתי יש מקום לעליות בטווח הארוך, זה נובע בעיקר מכמה דברים. דבר המרכזי שעומד על הפרק הוא נושא התרופות ללא מרשם בעולם. באירופה קשה לעשות מותג פרטי והתרופות ללא מרשם צריכות להיות ממותגות וכדי לחדור לשוק הזה פריגו רכשה את חברת OMEGA וכאן אנו צריכים לראות איך האיחוד מבוצע. מדובר בשני מודלים עסקיים שונים ויש לראות כיצד הידע והמוצרים של פריגו בארה"ב יעברו לאירופה, ולהיפך - תרופות ממותגות בשילוב מותג פרטי תחת חברה אחת".

מניית פריגו מתחילת השנה:  

"מדובר בתהליך שייקח אולי מעל שנה כדי לראות את השפעת האיחוד על החברות. משקיעי הבסיס של פריגו, אותם מוסדיים גדולים, הביעו אמון בהנהלת החברה ולכן זה רק מחזק את האמונה מצד המשקיעים כי פריגו שווה יותר. מחיר המניה כיום אינו משקף את המחיר שהמשקיעים חושבים כראוי לחברה. הבעת האמון כלפי החברה צפויה לבוא לידי ביטוי בטווח הארוך יותר. זאת, מבלי לציין את תוכנית ההתייעלות עליה הכריזה פריגו יחד עם רכישה חוזרת של מניות". 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה