אסטרטגים מתייחסים לטריגר שהצית את הנפילות בימים האחרונים-האם זה יימשך?

באירופה ראינו אתמול מפולת של כ-3.5%, בוול סטריט נפילות של כמעט 2%. האנליסטים מתייחסים
גיא ארז | (5)
נושאים בכתבה בנקים

מניות הבנקים הגדולים ברחבי העולם פתחו את שנת 2016 בצורה מזעזעת ובימים האחרונים הנפילות מחריפות - וסף הלחץ עולה. נראה שמניות הבנקים הן אלו שמשקפות כעת את חששות המשקיעים מתרחיש של מיתון עולמי, והתרחיש הזה כנראה מקבל כעת סבירות גבוה יותר.

מניית דויטשה בנק שהתרסקה אתמול 10% ברקע לחששות כבדים מפני דיפולט (חוסר יכולת לעמוד בהתייחבויות) רק הוסיפה שמן למדורה. בת"א, מדד הבנקים צלל אתמול 1.8% והשלים מפולת של 21% מאז אוגוסט למרות שלל המלצות מצד מנהלי השקעות מקומיים כאשר הסיבה היא ללא ספק הנפילות במניות הסקטור בחו"ל. 

מניות הבנקים מיפן ועד ארה"ב מובילות את המגמה השלילית בבורסות כבר תקופה, כשסקטור הפיננסים בארה"ב נפל כבר 20% מאז חודש יולי האחרון, מדד הבנקים באירופה צלל בשיעור חד יותר של כ-30% בתקופה זו, וגם בישראל, מדד הבנקים נפל בשיעור דומה בתקופה זו. הגדילו לעשות מניות הבנקים הגדולים מורגן סנטלי וגולדמן זאקס, שהגיעו לשפל של כשנתיים, וכמובן מניית דויטשה בנק הגרמנית, שנמצאת בשפל של 24 שנים(!).

החששות לגבי הבנקים מגיעות על רקע חשיפתם לסקטור האנרגיה (אלו הלוו כסף לחברות האנרגיה, ועם צלילת מחירי הנפט - הכסף נמצא בסכנה), כמו גם ההערכות כי שיעורי הריבית בעולם יישארו נמוכים זה זמן רב: שיעורי ריבית גבוהים טובים לבנקים, מכיוון שהם מגדילים את מרווחי הגבייה שלהם על הלוואות).

הנה מספר התייחסוויות של אנליסטים בעולם: 

ביל סקאפל מ-Cohen & Steers אמר לסוכנות רויטרס כי "כל אותם דברים שגרמו למשקיעים להתלהב בעניין הבנקים – פשוט התהפכו ב-2016. אנשים ראו שיפור במצב הבנקים ובשיפור במצב המאקרו כלכלי, ועכשיו פתאום יש האטה ברורה וגם חששות לגבי מיתון".

מארק לוצ'יאני, אסטרטג ב-Janney Montgomery Scott אמר באותה הזדמנות כי "הגישה של המשקיעים כלפי האפשרות של מיתון הולכת ומחריפה, וזה משתקף כעת בבנקים שמרווחי הריבית שלהם יהיו מאוד מאתגרים במצב של ירידה חדות בתשואות האג"חים".

גראהם סקר מ'מורגן סטנלי' אמר ל'טלגרף' כי "גישה כל כך דובית מצד משקיעים כפי שאנחנו רואים כעת, זה דבר שלא רואים כל יום ואנחנו מתקשים להיזכר מתי זה קרה בפעם הקודמת. כמובן שב-2008 זה היה אפילו גרוע יותר – אבל הבריחה כעת של המשקיעים מנכסי סיכון, זה אירוע שלא רואים כל יום".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

ג'אן אסטבן אמר באותו מאמר כי "להיכנס כעת לפוזיציה חיובית זה בערך כמו לעמוד מול רכבת מסע שדוהרת. יש יותר מידי נושאים מטרידים, החל מהנפט, דרך סין והשווקים המתעוררים ועד החשיפה של הבנקים לאנרגיה ולשווקים המתעוררים".   

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    בועז 09/02/2016 14:39
    הגב לתגובה זו
    מאז שנכנסה הפקיעה השבועית, התנודות נשלטות ביתר שאת על ידי שחקני המעו"ף, כפי שניתן לראות בימים האחרונים, השוק שווה ירידות של עוד מספר אחוזים טובים, אבל השחקנים לא מאפשרים תנודה מתבקשת, אלא מאטים את הקצב ובולמים את הירידות, למרות שבסופו של דבר המשך רצוף של הירידות לתוך סוף השבוע יגרום לשוק להמשיך לרדת, אבל לא ליפול. כמו שאני מכיר את שחקני המעו"ף - יבוא מחר תיקון יפה
  • 3.
    הירידות ימשיכו ויחריפו בגלל יוון (ל"ת)
    צרלי 09/02/2016 14:15
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    פפה 09/02/2016 13:02
    הגב לתגובה זו
    כולם חכמים בדיעבד איפה הייתם לפני חודשיים
  • 1.
    אליקו 09/02/2016 12:58
    הגב לתגובה זו
    אז נראה
  • ציון 09/02/2016 13:20
    הגב לתגובה זו
    מה הקשר בכלל לעזר לא עדר מדברים על בורסת אמריקה מה הקשר לעדר בכלל