המכירות הקמעונאיות נחלשו בפברואר ושלחו את המדדים לירידות

גל של דיווחי מאקרו שוטף את ניו יורק לפני הפתיחה וישפיע על המומנטום של המסחר בוול סטריט
אלמוג עזר |
נושאים בכתבה מכירות קמעונאיות

גל של נתוני מאקרו משמעותיים שטף היום את ניו יורק עוד בטרם פתיחת המסחר (14:30 שעון ישראל) בוול סטריט. הפרסומים העיקריים נוגעים להוצאות הצרכנים ולרמת המחירים במדינה שככל הנראה ישפיעו על המומנטום של המסחר לאורך היום.

הנתון הראשון הוא המכירות הקמעונאיות לחודש פברואר. המדד הציג ירידה של 0.1% לעומת צפי חלש יותר של השוק שחזה ירידה של 0.2%. מדובר אמנם בתוצאה טובה מהתחזית אך לא ניתן להתעלם כי זה החודש השני ברציפות שבו המדד רושם ירידה בהזמנות החודשיות. המכירות הקמעונאיות מהוות אינדיקציה משמעותית להתנהגות הצרכנים האמריקניים והבטחון שלהם בעתיד הכלכלי שלהם.

נציין כי בטרם הפרסום החוזים בוול סטריט ירדו עד 0.5% (S&P 500) ועתה החוזים מעמיקים במעט את הירידה שלהם עד לכדי 0.6%. המסחר עצמו נפתח בירידות:

S&P 500 1.67% נאסד"ק 2.5% דאו ג'ונס 1.07%

בנוסף התפרסם מדד המחירים ליצרן לחודש פברואר שירד ב-0.2% בהתאם לצפי השוק. זאת לעומת חודש ינואר שבו המדד עלה ב-0.1%. במתווה שנתי המדד מציג קפאון מחירים זו השניה השנייה בארה"ב. תוצאה שהיא הרחק מיעד הבנק המרכזי האמריקני ועל כך בהמשך. 

נזכיר כי מחר (ד') תפורסם החלטת הריבית של הבנק המרכזי בארה"ב שתלווה במסיבת עיתונאים של יו"ר הבנק המרכזי לאחר מכן. מדד המחירים לצרכן מהווה אחד מהאינדיקטורים הכלכליים העיקריים בשיקולו של הבנק לגובה הריבית בארה"ב. זאת כאשר יעד המחירים השנתי המוצהר של הפד' עומד על 2% בשנה.

בין מדד המחירים ליצרן לבין מדד המחירים לצרכן קיים קשר הדוק זאת משום שמחירים זולים לייצור לבסוף מגולמים בירידות מחירים גם לצרכנים. בתוך כך המשקיעים עדיין ספקנים מאוד להתפתחויות השבוע. צפי השוק בהווה מעריך את הסיכוי להעלאת ריבית ב-4% בלבד. 

הנתון השלישי וככל הנראה החיובי מבין השלושה הוא מדד הייצור של האמפייר סטייט לחודש מארס שעלה 0.6 נקודות. מדובר על העלייה הראשונה במדד מאז חודש יולי האחרון. המדד הינו סקר של 200 מפעלים יצרניים במדינת ניו יורק. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה