בנקים מרכזיים בעולם מכרו בשבוע האחרון אג"ח ארה"ב בקצב שיא של 38 שנים
שנת 2016 היתה בסימן של ירידה בצמיחה הכלכלית, בעיקר בשווקים המתעוררים כמו ברזיל, סין ורוסיה. בראייה לאחור נראה שהבנקים המרכזיים באותן מדינות עשו שימוש ניכר בחסכונות שלהם בכדי לתמוך בכלכלה המקומית. במדינות המוזכרות, הבנקים המרכזיים פדו יותר ממיליארד דולר כל אחד בנפרד בכדי לתמוך בשווקים המקומיים ועשו זאת על ידי מכירת אג"ח ממשלתי של ארה"ב.
באופן כללי, הבנקים המרכזיים מסביב לעולם מכרו לא פחות מ-17 מיליארד דולר בחודש מארס. אם כי מחיר זה, גבוה ככל שיהיה, רחוק מהשיא שנרשם בחודש ינואר האחרון בו המכירה האמירה לכדי 57 מיליארד דולר.
עד כה ברבעון הראשון לשנת 2016, הבנקים פדו 123 מיליארד דולר. מדובר בקצב המהיר ביותר מאז 1978 של מכירת חוב אמריקני על ידי בנקים מרכזיים מסביב לעולם. כך על פי הנתונים הרשמיים שפורסמו על ידי משרד האוצר האמריקני שפורסמו בתחילת השבוע.
האג"ח שמופק על ידי ממשלת ארה"ב נחשב כאפיק ההשקעה הבטוח בעולם והמכירה שלו מעידה על כך שהבנקים המרכזיים חששו מהתפתחותו של משבר מקומי או גלובאלי. נזכיר כי תחילת השנה הנוכחית לוותה בירידה חריפה במחירי הנפט, בתנודתיות חדה בשוק המניות ובנתונים שהצביעו על ירידה אפשרית בתוצר הסיני.
- האם הסינים מוכרים אג"ח אמריקאיות? שר האוצר חושב שלא - הנה הסיבה
- "זוהי צומת חשובה - מורידים חשיפה לנאסד"ק ומגדילים חשיפה לישראל, אירופה, סין והודו"
כמו כן בתחילת השנה נרשמה משיכת מזומנים של קרנות השקעה מערביות מתוך השווקים המתעוררים. לכן ככל הנראה, הבנקים המרכזיים השתמשו בהון שהצטבר ממכירת האג"ח בכדי לתמוך בשווקי המניות המקומיים.
- 1.הבנקים נזקקו לכסף 17/05/2016 20:48הגב לתגובה זוכאשר חסר כסף מוכרים את ההשקעות. כשיש עודף כסף משקיעים אותו.