ממשיך להדאיג: האם זה הנתון שעלול לשלוח את כלכלת ארה"ב למיתון?
בתחילת השנה, החששות מפני מיתון בארה"ב חדרו אל תוך השיח הכלכלי בעיקר לאור החולשה העסקית שאפיינה את הכלכלה האמריקנית ברבעון הראשון. אותם חששות גרמו לעיתים לפאניקה בשווקים ומדדי המניות התאפיינו דאז בעיקר בתנודתיות. אם כי בחודשים שחלפו מאז פתיחתה של השנה נרשמה רגיעה משמעותית בניו יורק והצפי כרגע הוא שהכלכלה האמריקנית תציג צמיחה חיובית השנה.
הרגיעה של השוק לא משכנעת את כל מנהלי ההשקעות בוול סטריט. האנליסט של דויטשה בנק, ג'ו לוורגנה טוען כי ישנה סיבה משמעותית מדוע כלכלת ארה"ב נמצאת בסיכון של מיתון והיא החוב הגובה של החברות. כאשר מוסיפים לכך את הירידה האחרונה בתוספת המשרות ואינדיקטורים כלכליים חלשים אחרים, התמהיל הופך לבעייתי מאוד.
בפני המשקיעים של דויטשה בנק, לוורגנה ניסח זאת כך: " במחזור העסקי הנוכחי, המגזר העסקי לקח על עצמו כמות משמעותית של חוב. החוב של העסקים מחוץ לסקטור הפיננסי זינקו בשני טריליון דולר מאז סוף שנת 2010."
חברת המחקר S&P דיווחה בשבוע שעבר כי על פי הניתוח שלה, התאגידים העלו את רמת החוב שלהן לכדי 6.6 טריליון דולר. מדובר על עלייה של כמעט 3 מיליארד דולר אל מול שנת 2010. על פי לוורגנה, שיעור החוב של החברות מתוך התוצר עלה לשיעורים גבוהים בהם נמצא רק בטרם שני מיתונים אחרים.
לאור הנתונים המוזכרים, לוורגנה קורא לבנק המרכזי בארה"ב לנהוג באקסטרה זהירות בכל הנוגע לקביעת שיעורי הריבית. זה המקום להזכיר כי חלק מהאנליסטים מאשימים את הבנק המרכזי שפצח בשנת 2008. זאת כאשר הרגיל את השוק להורדת ריבית ולהזרמת כספים. כאשר הבנק סירב לעשות כך יצר פאניקה בשווקים שהתפשטה אל תוך סקטורים אחרים.
- 5.דודו 09/06/2016 00:10הגב לתגובה זובושה לאתר כללי שלא יודע להיות אובייקטיבי ת כל בורסות העולם חזרו כמעט לשיאים ותלאביב אחורה ב 20 אחוז , הפחדות הפחדות את מי אתם משרתים? בסוף יהיו ירידות , אבל כבר שנתיים שיש עליות ורק אצלכם עסוקים בלהפחיד
- 4.דוישה צריכם להיות מודאגים ממצב דוישהבנק (ל"ת)דויטש 08/06/2016 23:16הגב לתגובה זו
- 3.עכשיו הם נזכרו? שידאגו לחוב של עצמם קודם כל (ל"ת)ד 08/06/2016 21:14הגב לתגובה זו
- 2.יוסי 08/06/2016 20:31הגב לתגובה זוכתיב ותחביר. בבקשה תעברו על הכתבה לפני שאתם/ן שולחים אותה לאור ממש טיפשות. לא הבנתי במה פצח הבנק, wtf.
- 1.איילי 08/06/2016 19:27הגב לתגובה זונכון שחברות הגדילו את החוב וראוי שכך. מפני שהחוב הקודם היה בסביבת ריבית גבוה יותר ולכן חברות נטו להחליף את החוב היקר בחוב זול יותר ועדיף עם מח"מ כמה שיותר ארוך , בנוסף רוב החוב שנלקח הוא חוב לא צמוד כך שבמידה ותהיה עלית ריבית , החוב לנושים ישחק מה שעוד יותר טוב לחברות. יש כלל בשוק ההון , "לוקחים חוב כשיכולים, לא כשצריך" חוב בריבית נמוכה הוא מציאה לחברות הללו שבעבר נאלצו לשלם הוצאות מימון גבוהות יותר. כעת למשך שנים ולפריסה ארוכה , הוצאות המימון של החברות יורדות , מה שמגדיל להן את הרווח. כמובן שתמיד צריך להיזהר מחברות ממונפות יתר על המידה מכיוון שמניוף עובד כחרב פיפיות. מינוף הוא טוב כל עוד הוא במינון הנכון.