התחזית המפחידה של UBS, למקרה של ברקזיט - שימו לב
זה קורה. אזרחי בריטניה הצביעו בעד יציאה מהאיחוד האירופי - brexit! וזה הזמן להזכיר את התחזית של UBS למקרה הזה. בענקית הבנקאות פרסמו השבוע צפי לפיו מדד הפוטסי 100 הבריטי יפול בשיעור של 21% לרמה של 4,900 נקודות. כלומר לראשונה מאז 2011 המדד ישבור מטה את רמת ה-5,000 נקודות.המשמעות היא מחיקת שווי של 346 מיליארד פאונד.
נציין כי בסיטי צופים התרסקות של 15% במטבע הפאונד. אותה התרסקות תלווה בכניסתה של בריטניה לתוך מיתון כלכלי, כאשר התוצר שלה יצטמק בשיעור של בין 3% ל-4% בשלוש השנים הקרובות. גם גוש האירו יפגע ויציג חולשה כאשר הכלכלה שלו תצטמק עד 1.5% באותו טווח זמנים.
קרדיט סוויס צופה שהבנק המרכזי בבריטניה יחל בתוכנית להקלה כמותית בכדי לרכך את הנחיתה של בריטניה אל עבר עצמאות כלכלית מוחלטת. התוכנית עצמה תגרום לירידה של תשואות האג"ח הבריטי הממשלתי. שווי האג"ח הבריטי לעשר שנים עולה הבוקר בחצי אחוז.
הבנק המרכזי של בריטניה חוזה מיתון בד בבד, הבנק המרכזי בבריטניה (BOE) היה מהמזהירים הקיצוניים ביותר לגבי ההשלכות שיהיו לבחירה של בריטניה לעזוב את האיחוד האירופי. לדבריו בחירה שכזו תביא לתרחיש אימים שבו תירשם עלייה באבטלה, זינוק באינפלציה וצניחה בצמיחה הכלכלית של האי. באזהרה האחרונה שלו טען שההחלטה על עזיבה תגרום לצמצום השקעות של המגזר העסקי וקיטון ההוצאות של משק הבית האנגלי.
לונדון משמשת כיום כבירת הפיננסים של אירופה, אך בחירתה של בריטניה לעזוב את האיחוד תגרום ל"קשיים עצומים בהשקעות החוץ". זאת במידה והמשקיעים הזרים יתמלאו בספקות לגבי הצמיחה העתידית של האי במקרה של עזיבה. במיוחד לאור הנתונים היבשים בהם בריטניה סובלת ממאזן שלילי בו ההוצאות גבוהות מההכנסות וההשקעות הזרות היו אלו שהחזיקו את הכלכלה במצב סביר.
דבר האנליסט מיקלה כרמה, אנליסט במשרד מנהל ההשקעות הראשי של UBS Wealth Management, מסביר כי השווקים מיקמו את עצמם לתוצאה הפוכה ולכן מחירי רוב הנכסים יזדעזעו היום, לגבי מה הלאה, אלו דבריו:
"נזילות מוגבלת רק תחריף את התנודתיות וזה יקח ימים עד שנראה רמות רגילות יותר של תנודתיות. אנחנו מצפים לתגובה חד משמעית מצד ממשלות ובנקים מרכזיים שתבטא מחויבות לייצוב השווקים. המפגש של ראשי ממשלות האחוד ב-28 יהיה המבחן הראשון בשביל להבחין כמה יהיו קשוחים במשא ומתן לפרידה מול הבריטים. החשש הוא להתחזקות מפלגות בדלניות במדינות נוספות באירופה".
- בוול-סטריט אופטימיים: מטא תשרוד את מלחמת הסחר טוב יותר מהמתחרות
- מלחמת הסחר: המגעים בין האיחוד האירופי לארה"ב הגיעו למבוי סתום
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לגבי השאלה מה לעשות, כרמה אומר כי "אם נראה התרחבות באג"ח HY באירופה בפתיחה כנראה זה יהפוך לאפיק אטרקטיבי כי ה-ECB ימשיך ברכישת אג"ח קונצרני. אנחנו מציעים ללקוחות להישאר מחויבים לאסטרטגיה ארוכת הטווח שלהם ולא לקבל החלטות פזיזות".
- 4.יה חמאר 24/06/2016 11:17הגב לתגובה זואכלנו אותה האים לעלות לגגות ולקפוץ כמו ב1929 כמאמר השיר הציבור מטומטם ווהציבור יש לאנשים קופצים מהגכ
- 3.לילי 24/06/2016 09:40הגב לתגובה זולבנק האירופי אין מקום לרדת נמוך יותר . באירופה במלחמת העולם השניה השפל שבני האדם יכולים לרדת עוד רחוק מהמקום בוא אירופה נמצאת .
- ולא חכם (ל"ת)לא מובן 24/06/2016 11:01הגב לתגובה זו
- 2.ראינו את ה"הצלחות"הגדולות של הבנקים (ל"ת)ב2008, המבין יבין! 24/06/2016 08:36הגב לתגובה זו
- 1.האנגלים לא טיפשים...מי שהיה בלונדון לאחרונה ..כולה מהגר (ל"ת)האנגלים החליטו להילח 24/06/2016 08:07הגב לתגובה זו
- המהגרים 25/06/2016 12:17הגב לתגובה זואוכלוסיה מזדקנת ועליה בהוצאות סיעוד וביטוח לאומי מצד אחד ומחסור בצעירים מצד שני. זה בעקרון הבעיה של כל העולם המערבי. לכן אם שולטים בהגירה אז זו התרופה ולא המחלה.
- אם הם לא היו טיפשים לא הייתה להם בעיית הגירה מלכתחילה (ל"ת)יעקב 24/06/2016 08:35הגב לתגובה זו