"נראה כי בשווקים מפעמת משאלת לב שאולי תהליך היציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי הפיך"
קצת יותר משבוע עבר מאז שמשאל העם בבריטניה סימן כי רצונם של הבריטים הוא לצאת מהאיחוד האירופי, אבל נראה כי למרות התחזיות המדויקות לשווקים במקרה של יציאה - התגובה החריפה הצליחה להפחיד גם את התומכים בהסכם הגירושים (כך למשל המועמד בוריס ג'ונסון הסיר מועמדותו לראשות הממשלה) וגם אף אחד מהקואליציה לא ממהר להפעיל את סעיף 50 שיניע את מהלך היציאה של בריטניה מהאיחוד.
נזכיר כי משאל העם בבריטניה הינו בגדר המלצה לפרלמנט שרק הוא בסופו של דבר לוקח את ההחלטה. עם זאת, אם למישהו יש משאלת לב שבריטניה בכל זאת תישאר באיחוד האירופי, נראה כי הסיכויים לכך קלושים.
נשאלת השאלה האם השווקים יוכלו להמשיך ולטפס כשברקע יש כל כך הרבה סימני שאלה שנוגעים ליציאת בריטניה מהאיחוד האירופי, מתי תפעיל בריטניה את סעיף 50, מי יחליף את ראש ממשלת בריטניה המתפטר קמרון, כיצד יתנהל המו"מ מול האיחוד האירופי ובאיזה קצב, והאם הכלכלה הבריטית תצליח לבצע את השינויים וההתאמות הנדרשות כדי להמשיך ולצמוח לאחר הפרישה מהאיחוד. לפי FXCM ישראל, הצומת הבא, שיעמיד למבחן את הסנטימנט בשווקים, הוא הפעלת סעיף 50.
"נראה כי בשווקים מפעמת איזו משאלת לב שאולי תהליך היציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי הפיך וכי בסופו של דבר תימצא דרך להשארת בריטניה באיחוד. הפעלת סעיף היציאה תהפוך את תוצאות משאל העם לעובדה מוגמרת וזה עשוי להיות הטריגר הבא לגל של שנאת סיכון בשווקים", כתבו ב-FXCM. "הדבר בא לידי ביטוי בהמשך החולשה של השטרלינג, שמתדרדר לרמות שפל חדשות למרות השיפור באהבת הסיכון ובשוקי המניות. למול השקל צנח השטרלינג ביום שישי לשפל חדש מתחת ל-5.095, וגם למול הדולר בוחן המטבע הבריטי את רמת השפל שנקבעה לאחר ה-Brexit. מנגד, השיפור בסנטימנט הסיכון החליש את הדולר למול יתר המטבעות, ובהם השקל. אם יימשך הסנטימנט החיובי הדולר-שקל עשוי לעשות את דרכו לעבר הגבול התחתון ב-3.80 שקלים".
גם אורי גרינפלד מפסגות התייחס לשאלה האם אכן האירוע (Brexit) הסתיים (על השלכותיו), לאפשרות שבריטניה בסופו של דבר לא תצא מהאיחוד ("Breverse") וגם לאפשרויות הפעולה שעומדות כעת בפני נגיד הבנק המרכזי האירופי מאריו דראגי. (לכתבה המלאה - לחץ כאן)