מאגרי "כריש" ו-"תנין" של דלק קידוחים ואבנר יימכרו ל-Energean Oil & Gas היוונית
אמש (ג') הודיעו החברות דלק קידוחים ואבנר כי חתמו על עסקה למכירת 100% ממאגרי כריש ותנין לחברת האנרגיה היוונית Energean Oil & Gas. העסקה טרם קיבלה את אישור הגורמים הממונים. הגז שיופק מהמאגרים מיועד במלואו למשק הישראלי המקומי, ועל פי הערכות יוכל לספק גז לצרכים מקומיים למשך שנים רבות.
העסקה נחשבת לאבן דרך משמעותית ביישום מתווה הגז, והתמורה שבה משקפת החזר השקעה השותפות עומדת על סך של 148.5 מיליון דולר, כאשר התמלוגים העתידיים ממכירות הגז והקונדנסט הצפויות מהמאגרים לא כלולות בסכום זה.
באשר למאגרים, כריש ותנין נמצאים בצפון אזור המים הכלכליים של ישראל, הראשון במרחק של כ-75 ק"מ והשני במרחק של כ-105 ק"מ מחופי ישראל. בשני המאגרים יחדיו נתגלו, משאבים מותנים בהיקף של כ-58.7 מיליארד מטר מעוקב (BCM) גז טבעי וכ-14.3 מיליון חביות (MMBBL) של קונדנסט. בנוסף, קיימים בשדות אלו יחדיו משאבים מנובאים בסיכויי הצלחה גבוהים בהיקף של 25.6 מיליארד מטר מעוקב גז טבעי וכ-4.3 מיליון חביות קונדנסט.
נזכיר כי במסגרת מתווה הגז השותפות במאגרים חוייבו למכור את החזקותיהן בתום 14 חודשים מיום חתימת ההסכם. נובל אנרג'י עשתה זאת בנובמבר 2015 כאשר מכרה את זכויות המכירה על חלקה במאגרים לדלק קידוחים ואבנר, אשר החזיקו קודם לכן ב-53% מהמאגרים, וזאת מתוך רצון להקל על הליך המכירה לשחקן חדש.
יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט: "הצטרפותה המבורכת של קבוצת Energean לפעילות הגז והנפט בישראל מעצבת מחדש את משק הגז הטבעי בישראל. בחנו בחודשים האחרונים מספר הצעות לרכישת המאגרים, ואני מאמין שמבין כל האפשרויות שעמדו על הפרק העסקה הנוכחית מבטיחה באופן המיטבי את פיתוחם של כריש-תנין כבר בשנים הקרובות. אנו נחושים להמשיך ולקדם את פיתוח מאגר לווייתן והרחבת תמר, בהתאם ליעדי השותפות".
יהונתן שוחט מלידר שוקי הון הגיב למכירת המאגרים ואמר כי העסקה מבטאת שתי נקודות עיקריות: "הפוקוס כולו על פיתוח לוויתן, וכן כניסתו של שחקן זר נוסף למשק הגז הישראלי תוסיף ותקשה על מקבלי ההחלטות והרגולטורים לבצע שינויים כוללים במשק הגז".
שוחט ציין כי מדובר בעסקה טובה לשתפויות דלק, אך בעניין אנרג'יאן - "למרות שהמאגרים יהוו נכס מהותי עבורם, הרוכשת תתקשה להציע גז במחיר תחרותי ו/או להשיג לקוחות פוטנציאלים בהיקף משמעותי בשנים הקרובות, ולכן לא סביר שפיתוח המאגרים יקדים את פיתוח לוויתן או יהווה תחרות משמעותית לתמר/לוויתן".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה