על החששות מהתפוצצות של בועה נוראית בשוקי האג"ח - וכמה מילים על אפל
אני מבין את הציפיות ל"פיצוץ הבועה" במניות ואפילו באגרות החוב, הן בהחלט לגיטימיות ובמיוחד כשמדדי המניות שוברים שיאים ואם באמת יש בועות. ב-126 שנות הקיום של הדאו ג'ונס היו במניות 3.5 בועות אמתיות שהתפוצצו. הראשונה ב-1929, השנייה ב-1987, השלישית ב-2000 והחצי ב-2008. באגרות החוב לא זכורה לנו שום בועה שהתפוצצה, אבל לאחרונה מתרבות האזהרות מפני בועת האג"חים בארה"ב ועל כך אנחנו כותבים היום.
הדילמה של אגרות החוב האמריקאיות
"הבועה הגדולה בשוק זה באגרות החוב, לא במניות", כתב בשבוע שעבר מנהל קרן ההדג' הידוע והמאוד מוערך בוול סטריט, פול זינגר, ללקוחותיו. "המשקיעים שממשיכים להזרים כספים לתחום המוגדר כמקלט בטוח יוכו מכה קשה".
זינגר מנהל באמצעות קבוצת הקרנות אליוט למעלה מ-28 מיליארד, ועשה הון עתק במבצעי Turn around של נכסים שנחשבו כמחוקים, בעיקר חובות של מדינות כמו ארגנטינה, קונגו בראזוויל ועוד. הוא טיפוס מעניין, רפובליקאי שמרן מחד אבל מהתומכים הגדולים של הקהילה הגאה בארה"ב וציוני חם. לאחרונה רכש 2.2 מיליון מניות אימפרבה, שהוזכרה בכתבה האחרונה, ומחזיק 9.8% בחברה. הרגשת הביטחון היא לדעתו הגורם המרכזי שמושך משקיעים לאגרות, "והרגשה זו אינה מסתמכת על העובדות. כאשר המציאות תתברר וכרגיל בהפתעה, המכה תהיה קשה" והמציאות, לדעתו, מתקרבת במהירות.
זינגר הוא האחרון בסדרת הגורואים שמזהירים מבועת האג"חים, אבל העובדות מצביעות על כך שהמשקיעים מתעלמים מהאזהרות ומהעובדות וממשיכים להיכנס למכשיר השקעה זה בהמוניהם. כל מי שלמד כלכלה 101 וכל מי שעקב אחרי התנהגות האגרות, (במיוחד אלו ל-10 שנים) יודע שכאשר נוצרות ציפיות להעלאת הריבית האגרות משנות כיוון מטה, שהרי מחירי האגרות נעים במהופך לתנועת הריבית וביחס שווה. אז איך זה קורה שדווקא מאז שהבנק הפדרלי העלה את הריבית לפני 8 חודשים, ובאותה הזדמנות הודיע שימשיך במסע של העלאות ריבית, עלו אגרות החוב ל-10 שנים ביותר מ-25%?
למה מחירי האג"ח ממשיכים לעלות?
לתופעה שבה אגרות החוב הממשלתיות של ארה"ב ממשיכות לעלות אל מול תצהירי הבנק המרכזי וציפיות הציבור להעלאות ריבית בעתיד הנראה לעין, אין אח ורע מאז החלה ממשלת ארה"ב להנפיק אגרות אלו לפני כ-54 שנים. בעולם נורמלי שבו מתנהגים המשקיעים בהתאם לציפיותיהם לגבי ההתנהגות העתידית של הכלכלה, מאקרו ומיקרו והאינפלציה ומבלי לקחת בחשבון ברבורים שחורים למיניהם, היינו מצפים שלאחר נאומה של ג'נט יילן ב-2015 שבו הודיעה על העלאת הריבית הראשונה לאחר 7 שנים של הורדות ולמעשה "הבטיחה" סדרה של העלאות ריבית בעתיד (4 מתוכן ב 2016-17), אגרות החוב יתחילו לשנות כיוון מטה.
לא ציפינו אז שזה יקרה מיד אבל בהחלט חשבנו שאם יילן תעמוד בהבטחותיה זו צריכה הייתה להיות המגמה אבל לא זה מה שקרה, מחירי אגרות החוב המשיכו לעלות. הסיבה לכך, לדעתנו, היא שמערכת קבלת ההחלטות של המשקיעים לגבי אגרות החוב נחשפה לאותם הגורמים ששינו את המערכות הכלכליות והחברתיות כולן ועברה (למעשה עודנה עוברת) את אותם השינויים שעברו משקיעי המניות. כלומר, מהפכת הטכנולוגיה בתהליך התמזגותה לכלכלה המסורתית שינתה את הדרך שבה משקיעים מקבלים החלטות השקעה בדיוק כפי שקרה במניות. שיקולי ההשקעה באג"חים "הצטרפו" לאלו שבמניות בסוף 2008 עם הפריצה קדימה, על גבו של הטלפון החכם, של מהפכת האינפורמציה.
תעמוד בהבטחותיה? צילום: גטי אימג'ס ישראל
בסוף 2011 הגיע המומחה הגדול בעולם לאגרות חוב, ביל גרוס, האיש שהפך את קרן ההשקעות באג"חים, פימקו, לגדולה בעולם, למסקנה ההגיונית כלכלית שכיוון שהכלכלה האמריקאית מציגה סימנים מובהקים של יציאה אמתית ממשבר 2008, אפשר להניח בוודאות שהאינפלציה תתחיל להרים ראש ושהבנק הפדרלי יתחיל במסע העלאות ריבית בארה"ב. "ולכן", כתב ללקוחותיו והסביר בכול ראיון שנתן אז, "טוב להקדים רפואה למכה ולמכור האגח"ים".
גרוס, בתמיכתו של סגנו ויורשו מוחמד אל אריאן, מכר את פוזיציית הענק של הקרן. נחטא לאמת אם לא נאמר שגם אנחנו הסכמנו עם הערכה זו וכתבנו זאת, אבל ההבדל הקטן הוא שלנו לא היו אג"חים בשווי 200 מיליארד פלוס בניהול. גרוס הגיע למסקנה לאחר סדרה ארוכה של נתוני מקרו ומיקרו מצוינים ששוב הפריכו את התחזיות של נביאי השחור וקהל המעריצים שלהם בתקשורת דאז על "חזרה ל 2008".
להזכירכם, במהלך 2011 ירד שוק המניות בכ-20%. המניות החלו לעלות בסוף אותה שנה והעליות, שנמשכו כמעט שנתיים, והעלו את ה-S&P 500 בכ-90% לשיא היסטורי חדש כך שהמסקנות של גרוס התבססו על עובדות כלכליות נכונות. אבל העלאת הריבית הראשונה באה רק כארבע שנים מאוחר יותר, בסוף 2015, והמגמה של אגרות החוב המשיכה מעלה.
מחכים להעלאת הריבית
מאז ההעלאה עסוקים גדולי הפרשנים בניחושים מתי תגיע ההעלאה השנייה. בחודש האחרון ולאחר פרסום נתוני התעסוקה "המדהימים" ותוצאות עסקיות מצוינות של החברות, החלה מקהלת זמרי "מכור מיד את האג"חים" במסע הופעות גלובלי חדש כשהיא נתמכת באיתותים מהפד' (אנשים כמו סטנלי פישר וכמה מנגידי הבנק שטענו שהעלאה נוספת מתקרבת) מה שהכשיר הקרקע למסר האזהרה של רזניק. ובאמת, נתוני המאקרו והמיקרו בארה"ב חיוביים ולא רק נתוני התעסוקה. הנדל"ן גואה, הצריכה מאותתת על אינפלציית ביקושים, ההשקעות שוב בעלייה והציבור האמריקאי מבסוט (כן, למרות הכותרות). אלו, לצד הרגיעה מהמגה משברים שהובטחו בנושא הברקזיט, המשבר בסין שמסרב לפרוץ, ההתעוררות בהודו וההתחזקות באירופה, יצרו אווירה שבהחלט מרמזת על העלאה שנייה בריבית שמתקרבת.
"אם בפעם שעברה לא העלה הפד את הריבית בגלל ההשפעה הגלובלית", הסבירו המומחים, "הרי שהסיבה הזו נפלה והדרך להעלאה נפתחה". ברור לכם שזו שטות ממדרגה ראשונה. לא החשש מהגלובליזציה הוא הקובע לגבי העלאת הריבית בשלב הנוכחי אלא המחיר של העלאת הריבית לאוצר האמריקאי. נכון להיום מגיע החוב הכולל של ארה"ב ל-19.37 טריליון דולר שעולה להם 481.7 מיליארד דולר בשנה בריבית. תשוו העלאה של 0.25% בריבית הבסיסית (כמו ההעלאה הקודמת) ותראו מה מפחיד יותר את האמריקאי שכרגע חייב למעלה מ-60,000 דולר ביום לידתו, העלאה של רבע אחוז או "השפעה גלובלית" ובמיוחד כאשר אינך בטוח שההעלאה באמת תשפיע במשהו.
האם באמת קיימת בועה בשוק האג"ח? מה הסיכוי שהיא תתפוצץ?
כבר הזכרנו שאם היינו חיים בעולם "נורמלי", ללא מהפכה טכנולוגית שמתמזגת וללא תרבות הכותרות שהביאה עלינו, היינו קובעים בביטחון שמדובר בבועה ושזינגר צודק, האג"חים עולים בניגוד להיגיון הכלכלי. אבל "העקשנות" הממושכת של משקיעי האג"חים (כולל מאז האזהרות של רזניק ופישר) ובדיקה חוזרת של סביבת האג"חים לאורך השנים האחרונות מאותתת לנו שבדיוק כפי שקרה עם המניות עד כה, כך גם קורה עם האג"ח האמריקאיות, "חכמת ההמון" עובדת ועד כה צודקת. מסתבר שציבור המשקיעים, להבדיל מהמומחים, מבין את השפעתן של מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה על הסביבה שיוצרת את הביקושים וההיצעים לאגרות החוב וזה לא שונה כאמור ממה שקרה במניות.
כעובדה, האינפלציה והציפיות לה בארה"ב יורדות מאז סוף 1981. הריבית, שבספטמבר 1981 עמדה על 16% בערכים מתואמים להיום נמצאת כעת על כ-1.55%. מחירי אגרות החוב עלו בהתאם. כמובן וכפי שקרה מאז גם במדדי המניות, העליות במחירי האג"חים רצופות בתיקונים רבים, אבל בסה"כ גם מחירי האג"חים וגם מחירי המניות נמצאים היום בשיא כול הזמנים.
מה שהביא למגמה הארוכה של הירידות באינפלציה שנמשכת כבר 35 שנה, בריבית והעליות באגרות החוב ובמניות, היו הנשיא רייגן, מהפכת הטכנולוגיה והגלובליזציה שהנשיא המנוח קידם, ומה שחשוב להיום הוא ששום גורם מאותם הגורמים הללו, שהשפיעו על המגמה, לא השתנה. ההפך, המהפכה הטכנולוגית והגלובליזציה (ברקזיט או לא) בעיצומן (למעשה עדיין בתחילת דרכן). הלחצים שהן מפעילות על המחירים והשינויים שנוצרים ביחסים הכלכליים הולכים ומתגברים.
אם תבדקו ברצינות את מוצרי הצריכה, חומרי הגלם והעלויות השונות תגלו שאין שום סיבה היום לעליות מחירים כי קצב העלייה של ההיצע בכול תחום עולה וימשיך לעלות על קצב העלייה בביקוש, אם בגלל התייעלות או תחליפים שמייצרת המהפכה הטכנולוגית כך שלחצים אינפלציוניים לא נראים. אז נכון הוא שאם מאמינים שהאינפלציה תרים ראש והבנק המרכזי יתחיל במסע רציני של העלאות ריבית מחירי האג"חים "יקרים" אבל על מנת שזה יקרה ותיווצר בועה אמתית צריכים שני האירועים הללו להתקיים, ובנוסף לכך צריך שפסיכולוגיית "המפלט הבטוח" תעלם.
תתפוצץ או לא? צילום: גטי אימג'ס ישראל
אני לא רואה סיכוי ששלושת האירועים האלו יתקיימו בעתיד הנראה לעין, ולכן אנחנו מאמינים שמחירי האג"חים, שכרגע אינם מעניינים כהשקעה, הגיעו למצב של בועה. לכן, כהערת אגב, המניות מעניינות יותר מהאגחי"ם. נכון, גם המניות נמצאות במחירי שיא, העתיד הקרוב, הבינוני והארוך עדיין בערפל כאשר ספטמבר ואוקטובר בפתח ואלו שני חודשים שמהווים, היסטורית ועובדתית, חג לרואי השחור וכותרות אימים והרבה ברבורים שחורים מתעופפים בסביבה, אבל למרות זאת אנחנו מאמינים שהכלכלה האמריקאית והגלובלית ממשיכות להשתפר, ולכן המשברים, אם וכאשר יגיעו, יהיו תיקונים שיאפשרו כניסה למניות במחירים כלכליים יותר. מציעים לכם לעיין במאמר שכתב מייקל בראש, כתב כלכלי בכיר בניו יורק טיימס ובאקונומיסט, על ששת המיתוסים שהתקשורת דוחפת על כלכלת ארה"ב.
וקצת על התפוח הגדול - האם אפל זיהתה את הנישה הבאה שלה?
ההצלחה של אפל עד כה נשענה על הצלחת ההנהלה שלה להגיע להובלה בשתי נישות ענק ובאמצעות מוצר אחד בכול נישה, המקינטוש בתחום המחשב האישי בשנות השמונים והאייפון לאחר משבר 2008. בשני המקרים התחרות, עם הזמן, נגסה בהכנסות וכאשר זה קרה, בשני המקרים, באו "מומחים" וטענו שאפל "גמורה". אבל הנהלת אפל ידעה לבנות בסיס עצמתי להמשך מנהיגותה.
אפל יושבת על 231.5 מיליארד במזומן, יש לה עצמת שיווק אדירה ויכולות פתוח טכנולוגיות הטובות שיש והיא מחפשת כעת את התחום הבא להובלה, נישה חדשה שתחזיר אותה לצמיחה. נראה שהשעון ותחום הרכב אינם כנראה הפתרון אבל הרכישה של הסטארטאפ Gliimpse, שפתחה פלטפורמה לאיסוף, עיבוד והצגת נתונים בריאותיים אישיים, מצביעה על הכיוון, נישת המעקב הכולל אחרי המצב הבריאותי האישי. מדובר בנישה שמתפתחת במהירות. 69% מתושבי ארה"ב מחזיקים היום במכשור לצורך מעקב שיגרתי אחרי לפחות מצב בריאותי אחד שלהם או של קרוביהם כמו משקל, לחץ דם, סוכרת ועוד.
אפל מכוונת לפלטפורמה שתאפשר מעקב על מכלול הבעיות הבריאותיות האישיות עם חיבור לאייפון ולמערכת הרפואית. כרגיל עם אפל הכול סודי אבל אם תצליח להוביל הנישה הזו אז יש לה את הסיבוב השלישי של חייה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
53.האם גם זו בחלומות שווא?טלי 31/08/2016 13:27הגב לתגובה זו1 0חברת DCTH שקראתי עליה לאחרונה שמועמדת לרכישה וכו', האם זה כבר חברה שונה או שדומה לכל הדמיונות?סגור
-
חלומות אכן "שווא"? נחיה ונראהשלמה גרינברג 31/08/2016 14:48הגב לתגובה זו0 0את זו אני מכיר היטב, הציתה חלום ענק לפני 5-6 שנים והמניה טסה אז לחלל, כ 350 $ בהתאמה להיום. הצליחה לאחרונה לגייס שוב כך שחלומות אחרים עדיין בצנרת ונראה.סגור
-
תיקון קטןטלי 01/09/2016 01:11הגב לתגובה זו0 0בשנת 2010 הגיעה לשער מתואם להיום של מעל 4000 דולרסגור
-
52.חלומות שוואטלי 30/08/2016 23:38הגב לתגובה זו0 0חברת אינטרקלואוד (ICLD) כבר מזמן איבדה כיוון ומתרסקת כל יום מחדש לעוד שפל. האם מכיר?סגור
-
הגדרת נכון לדעתי, "חלומות שווא"שלמה גרינברג 31/08/2016 09:38הגב לתגובה זו0 0זו חברה מניו ג'רסי שיצאה בקול תרועה לציבור, יוצרת חלום בתחום שאז היה בחיתוליו, פלטפורמות ענן לתחום התקשורת. הם לא הצליחו לעבור לרווחיות תפעולית והיום, כאשר כול הענקיות בוחשות בתחום קשה לי להאמין שיצליחו. הסיכוי מלכתחילה היה נמוך ומשקיעים צריכים תמיד, אם הם רוצים להסתכן, להשקיע בחברה מסוג זה סכום קטן בלבד.סגור
- טען עוד
-
51.DRYSעינת 30/08/2016 19:22הגב לתגובה זו0 0מה דעתך על החברה הזאת שקברה המון משקיעים?סגור
-
משקיעים שלא טרחו לבדוק!!! (ל"ת)שלמה גרינברג 31/08/2016 09:25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
50.תשואות חודשי אוקטובר מאתר moneychimpארז 30/08/2016 13:51הגב לתגובה זו0 0בחישוב משנת 1980: 23 שנים עליות, 12 שנים ירידות Up Years 2015 8.32% 2014 2.36% 2013 4.41% 2011 10.79% 2010 3.48% 2007 1.45% 2006 3.15% 2004 1.40% 2003 5.50% 2002 8.64% 2001 1.81% 1999 6.25% 1998 8.03% 1996 2.61% 1994 2.09% 1993 1.94% 1992 0.21% 1991 1.18% 1988 2.60% 1986 5.47% 1985 4.26% 1982 11.06% 1981 4.91% 1980 1.60% Down Years 2012 -1.99% 2009 -1.77% 2008 -16.79% 2005 -1.77% 2000 -0.50% 1997 -3.45% 1995 -0.50% 1990 -0.69% 1989 -2.52% 1987 -21.76% 1984 -0.01% 1983 -1.47%סגור
-
49.MCUR מתמזגתנעמה 30/08/2016 11:05הגב לתגובה זו0 0אתמול מניית מקרוקיור טסה עד כמעט 200 אחוז בפתיחה, וסגרה בעליה של 60 פלוס אחוז עקב הודעה על התמזגות עם חברה, לא כ"כ הצלחתי להבין מההודעות שקראתי מה המשמעות של המיזוג הזה, האם הוא טוב או לא לבעלי המניות לטווח הקצר/ארוך. אודה לך אם תוכל להאיר את עיניי בכמה מילים בנושא. תודהסגור
-
המשמעות היא שמקרוקיור תהפוך לחברת בת של ליפשלמה גרינברג 30/08/2016 11:41הגב לתגובה זו0 0למה המניה קפצה כך? השד יודע. שתי החברות הן בשלבי הבדיקות הקליניות ואינן מוכרות. אולי מקווים שאם ליפ אכן תונפק הערכתה של מקרוקיור תהיה גבוהה מהנוכחית ואלי זוכרים שהמניה בקרה ב 15 דולר לפני שנה. לדעתי זו "תגובת כותרות" אופיינית.סגור
-
תודהנעמה 30/08/2016 14:15הגב לתגובה זו0 0מה שאתה אומר בעצם, שזה שמקרוקיור התמזגה עם ליפ, לא אומר ששווי החברה עלה בכללסגור
-
לגבי השווישלמה גרינברג 30/08/2016 14:38הגב לתגובה זו0 0מה שיקרה הוא שהחברות מתמזגות ולאחר המיזוג יחזיקו בעלי מניות MCUR בכ % 38 מהחברה המאוחדת. הם יזרימו למאקרוקיור 10 מיליון דולר. לפי ההודעה לאחר המיזוג תרשם החברה החדשה לנאסד"ק. אם זה כך אז למעדה ליפ נכנסת לתוך מקרוקיור אחרת הרישום ייקח זמן רב. מקרוקיור "שווה" היום כ 33.5 מיליון דולר והשאלה כאמור בכמה תוערך החברה המאוחדת אם ולאחר שתתחיל להיסחר כך שקשה מאוד להעריך.סגור
-
48.שלמה, מה דעתך על GILD והפייפליין העתידי שלה? (ל"ת)איחטיאנדר 30/08/2016 00:53הגב לתגובה זו0 0סגור
-
GILEADשלמה גרינברג 30/08/2016 12:07הגב לתגובה זו0 0GILD עלתה פי יותר מ 100 מאז תחילת המאה. אז נכון, מהבחינה של התוצאות העסקיות צנרת התרופות והכול המניה בטאה את מה שקרה בפועל בשטח, ללא ספק אחת מחברות הביו רפואה הטובות גם מבחינת הניהול. "הבעיה" הייתה שהאנליסטים, הפרשנים והמשקיעים התאהבו בחברה והטיסו אותה, לפני כשנה, למחיר מטורף לחלוטין. "הדחיפה" האחרונה שקבלה המניה בקיץ שעבר באה כתוצאה מהחלטת האנליסטים שהיא מובילה את המירוץ המאוד רווי, של תרופה למחלות כבד, במיוחד ההפיטייטיס C. אלא שמאז לא רק שהסתבר שהפתוח אצל גיליאד מתעכב אלא שגם אחרות מתקדמות וגם ענקיות חדשות נכנסו לתחום כמו מרק ובשבוע שעבר גם גלקזגוי הודיעה שהיא מתקדמת. הירידה במניה הובלה ע"י "האכזבה" מתרופת הכבד, לאחר מכן החששות מהגברת קלינטון ושטויות אחרות אבל גיליאד היא אותה גיליאד עם צנרת מלאה ולפי הרבעון האחרון גם ממשיכה למכור ולהרוויח בגדול אז כול מה שקרה הוא שמתחיל להיווצר מחיר כלכלי סוף סוף. לגבי הצנרת לך לאתר שלהם ותבדוק סעיף MEDICINES, לא חסר לה כלום.סגור
-
כול בוקר בודק אם יצאתי לפנסיה היוםglmd 30/08/2016 13:24הגב לתגובה זו1 0אם יש הודעה ש gild קנו את glmd הישראלית ב 200 400 500 או 800 מיליון דולר והוציאו אותי לפנסיה. כמובן הכול רק מטאפורית .אבל מחזיק glmd וזה יכול לקחת גם שנים אם בכלל. איך כתבו בברונס באפריל Gilead Buy Could Bolster Galmed Valuation Gilead’s acquisition of a so-called NASH asset has implications for Galmed, which has one in a Phase 2 trial. Our current assumption for Galmed is for a U.S. approval in 2019. Using these metrics, we model the market potential and discount back using a 30% rate in our free-cash-flow, discounted-earnings-per-share, and sum of-the-parts models to arrive at a $24.00 price target.סגור
-
יש רק 2 בעייות "קטנות"שלמה גרינברג 30/08/2016 14:43הגב לתגובה זו0 0הראשונה שהסיכוי שגיליאד תרכוש את GLMD יורד ככול שהתחום נעשה צפוף יותר ושנית העובדה שבארונס כותב משהו לא מחייבת איש וההיסטוריה של בארונס אינה מצדיקה תקוות גדולות אבל הלוואי, בשבילך, שזה יקרה.סגור
-
47.תמיד חודש אוקטוברידידי 28/08/2016 08:29הגב לתגובה זו1 1חודש יום הדין בבורסות התפוצצות בועותסגור
-
אתה אפילו לא מסוגל לספור את החודשים ?צחוקים אתכם 28/08/2016 13:25הגב לתגובה זו1 0למי אכפת מאוקטובר כשאנחנו באוגוסטסגור
-
תמשיך לפאנטז (ל"ת)נגמר 29/08/2016 15:29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
טאמבל אוגוסטנגמר 29/08/2016 15:28הגב לתגובה זו0 0שועטים לאוקטוברסגור
-
יכול מאוד להיות רק תזכורשלמה גרינברג 28/08/2016 13:25הגב לתגובה זו1 0שבאוקטובר גם נישברו יותר שיאים מבכול חודש אחר מלבד ספטמברסגור
-
46.יום הדין יגיעידידי 28/08/2016 08:26הגב לתגובה זו0 1יום הדין של הדפסת הכסף הגדולה בהיסטוריה מי שיתבצר בכסף מתכת זהב ינצלסגור
-
אני מת מפחד. תגיד לי מתי לרדת למקלט.רז 30/08/2016 11:32הגב לתגובה זו0 0ליצן.סגור
-
45.הרעה תגיעידידי 28/08/2016 08:24הגב לתגובה זו1 1מאכלים קונצרנים ארהב גייסו סכומי עתק ויש להחזיר יתנדפו מאות ואולי כמה טריליונים לחברות יקרסו ביחד עם בנקים נותני אשראי כל ריבית אפסית והדפסת כסף הרסנית ביותרסגור
-
44.המשבר הבאידידי אל 28/08/2016 08:15הגב לתגובה זו0 1משבר התפוצצות בועת אגחים שתוביל לקריסת שוק המניות אנו על פי התהום .סגור
-
43.רואים המון תסכול בשאלות שמופנות לשלמהאבי 28/08/2016 08:14הגב לתגובה זו4 0בעבר הייתה פה הצפה של שאלות על חברות (רובן קיקיוניות) שהשואלים מחזיקים - בתקופה האחרונה רואים המון תסכול מכך שהשוק לא מתממש. כול מיני חוכמולוגים שמתוסכלים מכך שהשוק נמצא בשיא והם בחוץ.סגור
-
טיפשיתתשובה 28/08/2016 09:24הגב לתגובה זו0 0תביא תובנות תקוף את המגיבים את דבריהם תקוףסגור
-
42.תגידו לא ידענוידידי אל 28/08/2016 08:14הגב לתגובה זו1 1הבעיה הקשה שוק האגחים הקונצרנים חברות גייסו מאות מיליארדי דולרים האגחים הריביות אפסיות (לא מדברים על אגח זבל) קנו בכסף מניות שלהן buybackבצורה כזאת הקטינו את ההון העצמי הגדילו התחייבויות חברות אלומועדות לפורענות חלק מהחברות בעיקר הנאסדק יתאדו בלי יכולת להחזיר את ההתחייבויות אגחים ( מזכיר לכם משהו מכאן טייקונים קרסו ) חובות במאות ואף בכמה טריליונים יתאדו ביל יכולת החברות להחזיר את הכסף(מזכיר משהו מהארץ) לגבי חברות מסויימות הסדרי חוב לגבי אגח זבל החברות נעלמו צריך להבין הגדלת התחייבויות הקטנת הון עצמי הפורענות בדרך. האמת הצונאמי יתחיל האגחים וימשיך בעוצמה במניות שיקרסו חד הם. ראו הוזהרתם מחיר הריבית האפסית וההדפסות הגדולות בהיסטוריה מחיר קשה מאוד הבנקים המרכזיים ובעיקר הפד יוצר כאוס כלכלי ומשברים כלכלייםסגור
-
אז יש לך הזדמנות להרוויח בגדל (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:23הגב לתגובה זו1 0סגור
-
41.ההעלאה השניה לא תגיע. היא נאמרת רק לצרכי בחירות. (ל"ת)סולי 28/08/2016 07:01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
40.שלמה לא יהיה פיצוץ בשוק המניות בשנתיים הקרובות חבלהמתחזה 28/08/2016 04:53הגב לתגובה זו0 0על הזמן והכסף, גזור ושמור, לבנתיים תהנה מהעליות.סגור
-
תן פוליסות ביטוח?ידידי 28/08/2016 08:27הגב לתגובה זו0 0משפט שלך סתמי סמוך עליסגור
-
המרגיעחהיהחה 28/08/2016 08:20הגב לתגובה זו0 0חהחהחה.. לפני תהום אנוסגור
-
39.האם השוק מצפה לחזרת 2008גדעון רום 28/08/2016 01:53הגב לתגובה זו0 1שלמה היקר אם תסתלק על הגרף של DJ .יש לציון שאנחנו פו באמריקה נחזור 2008 ,קריסת הבורסה . נובמבר יתן לנו יותר השקפה על המצב, אני אישית יוצא מהמסחר לפני הבחירות.סגור
-
זכותך (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
38.לזה התנהגות לא נורמליתקוראים 28/08/2016 00:45הגב לתגובה זו1 0גם קניות מניות הבועה התנהגות לא נורמליתסגור
-
37.בהמשך כסף רב שוכב בבנקים בעוש ללא ריביתאברהם 27/08/2016 23:34הגב לתגובה זו1 0נכבדי בהמשך, קיבלנו לאחרונה מקבוצת דלק אגח ל"א 170 שח על יחידה, מה רע בכך, תעזבו אותנו ,לפני שנה בערך אנליסט בכירה כתבה שמנית בזק יקרה מכרנו, עלתה לאחר מכן ב30 אחוז, לא חבל, לך תאמיןסגור
-
36.יש בועה באבובועה אך היא תמשיך להתנפחשחל המשחיל 27/08/2016 21:29הגב לתגובה זו0 0שלמה צודק בקביעה שלו כי מה שמדיר שינה מעיניה של הזקנה צחורת השיער זה המחיר הקאקופאלי שאוצר ארה"ב ועם ארה"ב יצטרך לשלם עבור העלאה של כמה נקודות בסיס של הריבית. ועוד משהו: הזקנה מרמזת לשוק כי או טו טו הגיע הזמן ומזקיפה את הדולר כלפי מעלה אך בעין אחת קורצת לפעילי השוק כיהעלאת הריבית לא בספטמבר זה ואולי גם לא בספטמבר הבא. יענו דבר והיפוכו. כמו בעלת האוב מפליצה את מה שיש לה לומר, לפעמים דברים הנוגדים אהדדי חד את השני, ושהשוק ובעיקר המנתחים, ובתוכם שלמה היקר שלנו, שישברו לעצמם את הראש לפרשן אותה. בינתייפ הסוחרים, מתוך ניסיון של השנתיים האחרונות, יוסיפו להתנפל על האג"ח ובשנה הבאה הבעל"ט נפגש ונשתומם שהאג"חים שוב "עשו" 25%. מה רע? פיצוץ הבועה? ששונאי ישראל יתפוצצו להם.סגור
-
כאשרחהיהחה 28/08/2016 08:22הגב לתגובה זו1 2החברות לקחו מאות מיליארדי דולרים התחייבויות האגחים תתכונן לקריסה ראה טייקונים שנמחקו כאן יום הדין בדרךסגור
-
35.ספקולציהדני 27/08/2016 21:05הגב לתגובה זו0 0כל הניתוחים נכונים ככל שיהיו אינם יכולים לגרום לציבור המשקיעים לשבת על המזומן בהמתנה להתפוצצות הבועה.המשקיע הפשוט נכנס כידוע לשוק בעקבות עליות ובורח לאחר הנפילות עם העדר... המסקנה, משקיע חכם יבחר את האג"ח שלו בזהירות ובתבונה גם לקראת מפולת אפשרית שתגיע ביום מו הימים. מה שבטוח, זה שצריך לשמור רזרבה להשקעה לאחר הנפילה, שכן אז יהיו הזדמנויוות קנייה למכביר.סגור
-
34.המון מילים ושום איזכור ל״הרחבה כמותית״פיטר שיף 27/08/2016 20:08הגב לתגובה זו4 0שוק האג״ח בבועה בגלל שהבנקים המרכזיים רוכשים אג״חים בכספים שהם מדפיסים. כל הסבר אחר הוא שקרי.סגור
-
בארצות הברית היא הופסקה לפני כמעט שנתייםקצת לדייק 27/08/2016 23:51הגב לתגובה זו1 1סוף טוב? תמה ההרחבה הכמותית שהנהיג הפד בארה"ב החל מחודש נובמבר יימנע הבנק מלבצע רכישות בשווקים - לראשונה מזה 37 חודשים. לראשונה הודיע הבנק המרכזי כי הוא עשוי להעלות את הריבית מוקדם מהצפי במידה שכלכלת ארה"ב תתאושש בקצב מהיר מהתחזיות מיקי גרינפלד 29.10.14, 20:14סגור
-
33.שאלה כסף רב שוכב בבנקים כולל שלי למה לא אגחאברהם 27/08/2016 19:01הגב לתגובה זו1 3נכבדי שאלה כסף רב שוכב בבנקים בעוש כולל שלי, ריבית אפס, אם אקבל באגח של חברות טובות שניים או אחוז וחצי ריבית לשנה, מה רע בזה, ראה חברות רבות שהנפיקו השנה אגחים והביקוש עצום , מה כולם מטומטמים, תודהסגור
-
מצפה לתשובה?? (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:19הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לא מספרים לך הכל זה הקץ'שמטוב 27/08/2016 22:26הגב לתגובה זו0 0קניתי פעם אג"חים של בנק הפועלים מתוך כוונה לפדות אותם בערך לאחר 10 שנים ביום הפדיון. היה רשום במפורש יום הפדיון, תאריך מדוייק. שנתיים לאחר הקניה האג"חים יצאו לפדיון מוקדם בתאריכים שהבנק בחר בהם לפי נוחיותו, פרשו החזרים של פדין על 10 תשלומים. ניתקעתי שוב עם מזומן בתשואה נמוכה ולא היה לי מה לעשות עם הפדיונות הפרוסים. בפועל הפסדתי יותר מהתשואה כלומר נייר שלא שווה כלום. מכאן למדתי שיש קאץ' באגחים של חברות שלא מספרים לך מכיוון שהקאץ' מפורט רק במיסמך "חוזה מכירה" שאותו לא תיזכה לראות בזמן הקניה. לא קונה יותר אג"חים מחברות. מאז אני לא קונה אג"חים פרט לאגחים של המדינה או משהו דומה בהם תנאי הקניה ידועים ואים טריקים מלטכלכים של פדיון מוקדם. שמור את המזומן ביד ואל תיקנה הבטחות שווא בשוק הפיננסי הישראלי, הכל ישראבלוף. חפש השקעות מחוץ לבורסה או אג"חים.סגור
-
32.שלמה שלום,אם אני מבין נכון,אתה צופה עתיד ורוד לנסד"קאורי 27/08/2016 18:47הגב לתגובה זו0 2זאת אומרת,חברות הטכנולוגייה אמורות להמשיך לצמוח,ואנו נראה את זה ב 5 השנים הבאות. אני מחזיק בתעודת סל PNQI שנסחרת בנסד"ק, ובשנים האחרונות הניבה תשואה יפה. האם היית ממליץ להשאר איתה ,כי הכוון הכללי של הנסד"ק יהיה חיובי?סגור
-
למה?שלמה גרינברג 28/08/2016 13:18הגב לתגובה זו0 0תבדוק ותחליטסגור
-
31.הבורסה לו יכולה לרדת כי הבנקים בפנים בגדול (ל"ת)sus 27/08/2016 18:10הגב לתגובה זו1 1סגור
-
שטויות (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:16הגב לתגובה זו2 0סגור
-
הבורסה תיפול המדינה תממן את הבנקים הנפולים על מיסים.שמטוב 27/08/2016 22:28הגב לתגובה זו0 0עשו זאת כבר בישראל בשנת 1984. עשו זאת בארצות הברית בשנת 2008 (מי לדעתך ממן את הדפסת הכספים של הפד ? הציבור הרחב.)סגור
-
30.המלך עירוםאיתי 27/08/2016 17:49הגב לתגובה זו5 1שלמה שלום הניתוח נכון.אכן האגח הן כנראה אם כל הבועות (ולכן כאשר בועה זו תתפוצץ אז כמובן שגם המניות יירדו בענק ). חבל רק שאתה נגרר , כמו רבים אחרים ,לנסות להסביר משהו שאף אחד לא מבין(כולל הנגידים בכל העולם ) במשהו דמיוני כמו התקדמות טכנולוגית וכו.עליות במניות ועלייה ברווח של חברה ניתן להסביר בשיפורים טכנלוגיים ויש בזה הגיון רב אבל לא ניתן להסביר הגיונית מתן הלוואה לעשר שנים (רוכש האגח ) בריבית שלילית כשכל הסיכון על נותן ההלוואה . המלך עירום וכדאי שמישהו יגיד זאת.סגור
-
29.יש הרבה כסף בחוץ ולו נכנסים לב ורסה מה זה אומר שהשוק בfkfki 27/08/2016 17:39הגב לתגובה זו0 0זה אומר זהשוק בסי כול הזמנים אים השוק לו ירד לו יהה קונים בגלל זה כול הזמן נגיד הבורסה אומר ארון קבורה אים זה נכון למה הוא לו מריד את הבורסה שנוכל לעבודסגור
-
מי בדיוק יכול להוריד (או להעלות) את הבורסה? (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:14הגב לתגובה זו0 0סגור
-
28.חחח "קרן ההדג'". עיתונאות כלכלית muchאליהו 27/08/2016 17:19הגב לתגובה זו0 0תרגום כושל ומגוחך של hedge fund (קרן גידור) כמובןסגור
-
27.לשלמה שאלהשאלה 27/08/2016 16:18הגב לתגובה זו0 0האם זו תחילת תור הזהב של מניות הפיננסים?jpm bac ואחרות?סגור
-
26.שלום, שלמה, לא הבנתי אם לפי דעתך מחירי האג"חים הם בועהצפונית 27/08/2016 15:23הגב לתגובה זו9 0או שאינם במצב בועה. אתה כותב: "אני לא רואה סיכוי ששלושת האירועים האלו יתקיימו בעתיד הנראה לעין, ולכן אנחנו מאמינים שמחירי האג"חים, שכרגע אינם מעניינים כהשקעה, הגיעו למצב של בועה." אשמח על הבהרה. תודה.סגור
-
תקראי בעיון (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:13הגב לתגובה זו0 0סגור
-
25.אתר לאגח בארה״במשקיע 27/08/2016 14:52הגב לתגובה זו0 0שלום שלמה , אולי תוכל להמליץ לי על אתר איכותי של אגח בארה״ב ואתר על אגח באירופה ? תודה רבה.סגור
-
24.שלמה האם אפשר סקירה על שוק הנדלן בארץ? תשואה 2.2% לפיתום 27/08/2016 14:16הגב לתגובה זו4 1Global property guide ויש גם מס 10% על שכר דירה וכמובן עלויות עסקה ראשוניות גבוהות (מס רכישה, מתווך, עו"ד, שיפוץ). מדוע לדעתך הציבור ממשיך לרכוש? ריבית המשכנתאות הממוצעת עלתה לאחרונה ל 3%, גבוה יותר מהתשואה השנתיתסגור
-
איני עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:11הגב לתגובה זו1 0סגור
-
מי אומר לך שהמשקיעים ממנים בקניית משכנתאות ?שמטוב 27/08/2016 22:34הגב לתגובה זו0 0לדעתי המימון העיקרי הוא בכסף עצמי (למשל פדיון ניירות ערך שלא משתלמים). לרוב מי שממן באמצעות משכנתאות אין לו ברירה או שאינו מבין בחשבון או שהמימון לבמשכנתא הוא רק למספר שנים קטן (מעין הלוואת גישור).סגור
-
רווח על הון עצמימבין 27/08/2016 17:57הגב לתגובה זו1 3רווח על ההון העצמי 7%, זה הסיבהסגור
-
23.שלמה , כתבה מעניינת אך מעלה שאלותא 27/08/2016 14:14הגב לתגובה זו1 0גם אני,החובבן, וגם מומחי הכלכלה איננו יודעים אם ומתי תבוא הקריסה הבאה. גם המשברים שציינתה באו במפתיע , 1987 כריסת הבורסה ללא הסבר ברור, 2000 הבועה שהתפוצצה ומדוע, ומי שמע על MBS או תימחור שגוי של סאבפריים לפני 2008. אז מה אני שואל, נניח שאכן תעלה הריבית מסיבה כל שהיא כנראה אינפלציה ולא החלטות הנגידה. לאור ירידת ערך האג"ח משקיעים יצאו מערוץ השקעה זה לערוץ אחר. (משהו צריך לעשות עם הכסף) בדרך כלל שאג"ח נופל, נופלים גם המניות אך האם זה יקרה גם עכשיו, או אולי ישקיעו בנדל"ן (כפי שלדעתי קרה בארץ אם נסתכל שהעליה התחילה בסביבות 2007 - 2008) או אולי ערוץ אחר. האם יש לך דעה בנושא?סגור
-
יש לי דעה והבעתי אותה מספר פעמים, תחפששלמה גרינברג 28/08/2016 13:10הגב לתגובה זו0 0לגבי ," גם המשברים שציינתה באו במפתיע , 1987 כריסת הבורסה ללא הסבר ברור, 2000 הבועה שהתפוצצה ומדוע, ומי שמע על MBS או תימחור שגוי של סאבפריים לפני 2008. זה פשוט לא נכוןסגור
-
תודה על התשובהא 28/08/2016 14:47הגב לתגובה זו0 0המשברים באו במפתיע לפחות לי, לבנק הפועלים, לתשובה דנקנר, ברני מיידוף ואחרים. אך זו לא השאלה, זה הייתה רק הערה על הידע שלנו לצפות במשברים. השאלה שלי כוונה לערוץ שאליו ילך הכסף אחרי המשבר, האם תוכל להפנות אותי להתיחסות שלך לנושא בעבר.סגור
-
"לערוץ שאליו ילך הכסף אחרי המשבר"שלמה גרינברג 28/08/2016 16:22הגב לתגובה זו0 0על זה מעולם לא כתבתי וגם לא אכתוב ולגבי "לי, לבנק הפועלים, לתשובה דנקנר, ברני מיידוף ואחרים" איני מבין מה הקשר? את הספור של דנקנר או תשובה איני מכיר אבל ברני מיידוף? מה הוא קשור למשבר בבורסה?סגור
-
ל - אשלמה גרינברג 28/08/2016 19:07הגב לתגובה זו0 0הכסף הגדול, ביחס של לפחות 1000:1 בטכנולוגיה הולך לחברות המובילות. חלומות מתנפצים מאז החלה הבורסה לפעול ולא רק בטכנולוגיה. לגבי ה MBS וה CDU ואחרים זה לא שלא ידעו מה שעומד לקרות, פשוט המשקיעים רומו!! מה שתואר בתשקיפים לא תאם את מה שהיה במציאות זה הספור. מי שחשד בכך כבר ב 2002 היה ביל אקמן אבל גם הוא חיכה עם פוזיציית השורט שלו כ 6 שנים. ההשקעה של תשובה ודנקנר בלאס ואגאס הייתה מטופשת מהרגע הראשון ומיידוף לא נפל בגלל קריסת הבורסה. הקריסה "עזרה" למשבר בלאס ואגאס ולנפילת מיידוף אבל זה היה קורה גם ללא הבורסה (מיידוף אגב לא השקיע במניות או באגחי"ם בכלל). מה שכן נכון הוא שתאוות הבצע היא שיוצרת מומנטום ומומנטום אי אפשר לעצור אלא ע"י "פיצוץ". בשלב הנוכחי אנחנו רחוקים מאוד בניו יורק מערכים שמצדיקים "פיצוץ" במניותסגור
-
שלא תבין אותי לא נכוןא 28/08/2016 17:10הגב לתגובה זו0 0אני בהחלט מסכים איתך בקשר למהפכה הטכנולוגית המרחיבה את סך הכלכלה העולמית (כל הסמרטפונים, מזלטים, מכשירים רפואיים וכו. שלא היו קימים בעבר יוצרים כלכלות ומקומות עבודה חדשים), כמוכן תקשורת ההמונים והידע הזמין לכולם מאפשר לנו לגדול לרמות שלא ידענו. אך באותו זמן משקיעים שמים את כספם שטכנולוגיה שתצליח אך גם בחלומות וכך נוצרה והתפקעה בועת הדוט קום.סגור
-
ההנחה שלי שאם מישהו עשוי לדעת על בוא המשברא 28/08/2016 16:57הגב לתגובה זו0 0אילו הם העשירים או המוסדיים או המקושרים המוקפים במומחים. בנק הפועלים השקיע ב - MBS קצת לפני הקריסה, תשובה ודנקנר השקיעו בנדלן בווגס לפני הקריסה והפסידו 500 מליון $ ירידת ערך. וברני מיידוף נפל כתוצאה מקריסת הבורסה ורצון משקיעיו לצאת מהפוזיציה. כך שגם הם הופתעו מהברבור השחור.סגור
-
22.אינטרנט וריסון האנפלציהגיל 27/08/2016 13:41הגב לתגובה זו2 0אין ספק היום שלקניות המקוונות והמידע של האינטרנט, השפעה עצומה על ירידות וריסון מחירים בעולם. אם בעבר לקוח נכנס לחנות השכונתית ולא היה לא מושג מה קורה בעולם,היום המצב שונה והלקוח החדש לא מוכן להיות פרייאר. לא מעניין את אף אחד המסים והמכס המקומיים או הדילר המקומי שאינו גדול מספיק ודמי השכירות שמיקרים את מוצריו.זה שוני גדול משנות ה80 וה90 וגורם מאוד מרסן בקביעת מחיריםסגור
-
21.הסכום המשולם בגין ריבית איננו משתנה לאורך חיי האג"חאור לגויים 27/08/2016 13:34הגב לתגובה זו2 0שלמה. סכום הריבית שממשלת ארה"ב משלמת בגין האג"ח שהנפיקה איננו משתנה לאורך חיי האג"ח ואיננו תלוי בריבית המשתנה של הבנק המרכזי. העלאת הריבית תשפיע רק על ההנפקות החדשות שם תאלץ ממשלת ארה"ב לשלם לבעלי האג"ח ריבית גבוהה יותר (סכום גבוהה יותר).סגור
-
ואז? (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
20.הסבר אלטרנטיבי של משקיע ותיקאור לגויים 27/08/2016 13:28הגב לתגובה זו4 0אין צמיחה, יש המון כסף פנוי, ריבית אפס על פקדונות, ולכן טבעי שמתעלים כספים לאג"ח. תחילה בדירוג גבוהה, ואח"כ לאג"ח קונצרני. כאשר התשואות הן בדירוג הגבוהה והן בקונצרני גם הן כבר מתקרבות לאפס (המחירים עלו) אין ברירה מתעלים את הכסף למניות. תחילה למסוכנות פחות ואח"כ למסוכנות יותר, וגם שם המחירים שוברי שיאים וכאשר המחיר עולה המכפיל ים משתוללים. העלאת הריבית תביא משקיעים להשקיע בפקדונות בנקאיים ולירידת מחירי האג"ח וככל שהאג"ח ארוך יותר כך הפגיעה תגדל, והעלאת התשואות בכל אפיקי האג"ח. כספים יעברו ממניות לאג"ח ובסבב השני תהייה ירידה במחירי המניות כך שהמכפילים יחזר ותחום השפוי. היות והצמיחה בעולם היא אפסית הרי שיש לצפות לירידה חדה במניות והמכפילים יסיימו ברמה נמוכה יותר מזו שהיינו רגילים לראות בשנים קודמות. לסיכום העלאת הריבית תפגע הכי קשה בשוק המניות, כספים רבים יובטו לפקדונות בנקאיים, ומחירי האג"ח הארוכים ירדו והתשואה בהם תגדל להתאימה לריבית החדשה.סגור
-
19.שלמה, איך הופכים לאנליסט טוב של חברות?יואב 27/08/2016 12:44הגב לתגובה זו1 0הי שלמה, נהנה לקרוא את הניתוחים שלך. מה העצה שלך לבחור צעיר שרוצה להיות אנליסט טוב של חברות? מאיפה מתחילים (אני אחרי לימודי כלכלה, אבל עוד רחוקה הדרך לידע ולהבנה שיש לך...)? יש מידע אמין באתרים מסויימים? מקורות מידע אחרים? מה עושים עם כל המידע? יש הצפת מידע... תודה!סגור
-
ניסיון, ניסיון וניסיון בעבודה בשטח תחילה ולאחר הלימודיםשלמה גרינברג 28/08/2016 13:04הגב לתגובה זו1 0ואז צריך גם הרב ה מזל, סבלנות ובית השקעות רציניסגור
-
18.אם באגח ממשלתיות יש בטחון מה עם הקונצרניותמק 27/08/2016 12:39הגב לתגובה זו2 0מדוע לעזעזאל להחזיק אגח של חברה מסחרית בריבית 0 או חצי אחוזסגור
-
למה שלא תקרא הכתבה? (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 13:02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
17.שלמה האם מכיר את abilעמית 27/08/2016 07:54הגב לתגובה זו0 0ישראלית בתחום מעקב (אחרי שיחות סלולאר וכו') ראשית התחום מעניין ובעל פוטנציאלשנית לחברה אין חובות. שלישית ... התחום די בחיתוליו ואין כלכך רווחים.אשמח לדעתך על התחום בכלל ועל אביליטי בפרט אם אתה מכיר. תודה רבה מעמיתסגור
-
התחום מענייןשלמה גרינברג 27/08/2016 15:23הגב לתגובה זו0 0בהזדמנות אכתוב בינתיים תקרא את המאמר http://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2016/08/25/everything-we-know-about-nso-group-the-professional-spies-who-hacked-iphones-with-a-single-text/?utm_source=yahoo&utm_medium=partner&utm_campaign=yahootix&partner=yahootix&yptr=yahoo#355d48b7e3dסגור
-
תודה רבה שלמה (ל"ת)עמית 27/08/2016 19:47הגב לתגובה זו0 0סגור
-
הייתה כתבה על הזבלים מאביליטי בדה מרקרפיכסה 27/08/2016 13:14הגב לתגובה זו0 0הלקח שמשקיעי אביליטי צריכים ללמוד ההתנהלות העסקית וביצועי החברה הם תמונת ראי של הממשל התאגידי שלה עמרי זרחוביץ' 18.08.2016 07:32 ואולם, המשקיעים יכולים להאשים רק את עצמם. הלקח העיקרי שהם צריכים ללמוד הוא כי ההתנהלות העסקית וביצועי החברה הם תמונת ראי של הממשל התאגידי שלה. המשקיעים היו צריכים לרדת לעומק תהליך ההיערכות של החברה להנפקה. מינוי של סמנכ"ל כספים שבועיים לפני היציאה לרוד שואו היא דוגמה אחת אך משמעותית. היערכות החברה להנפקה חשובה עוד יותר בהיעדרן של קרנות הון סיכון, למשל, שמקוות להגיע להנפקה או מכירה, ולכן שואפות להנחיל אצל החברות התנהלות תקינה. לזכותם של מנהלי החברה ייאמר כי הם מבינים כי תהליך ההנפקה היה קלוקל, והם פועלים כדי לשפר את התנהלות החברה. עתה, לאחר כל זאת, יש לקוות כי המשקיעים למדו את הלקח.סגור
-
16.ניתוח שגוי.אכן יש באגח בועה,אבל היא לא תתפוצץמלך האגח 26/08/2016 21:58הגב לתגובה זו9 0התשואה על ה5 שנים בגרמניה היא מינוס 0.65!!!אז נעזוב את גרמניה,שנחשבת למפלט.התשואה על האגח ל5 שנים בצרפת היא מינוס 0.35!!!וזה כבר טירוף מוחלט! למה?כי דראגי הפסיכופט קונה אגחים!אז אם זה המצב באירופה,האגח של ארהב זה מציאה.ברור שהכל יקרוס.כולם יודעים את זה.ולכן,כל משקיע מנוסה ,כמו ביל גרוס לא יכול להרוויח בשווקים כאילו,כי זה נהיה עסק למפגרים.הנגידים חיסלו את הכלכלה העולמית,והכי עצוב זה,שהם אמורים להוציא אותנו מהבוץ.אז תמכרו הכל,תעברו למזומן,זה הולך להיות מכוערסגור
-
מה בדיוק רצית לומר שאינו בכתבה? (ל"ת)שלמה גרינברג 27/08/2016 09:34הגב לתגובה זו1 4סגור
-
שהסיבה לבועת האגח היא התשואות באירופה, זה הכל אלטרנטיבומלך האגח 28/08/2016 13:48הגב לתגובה זו0 0האם יתכן שהתשואה בארהב תהיה גבוה מספרד או איטליה, כאשר הריבית בשתי המדינות דומה?זו הזיה!סגור
-
תקרא שוב את השאלה שלך, מה הקשר? (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 16:24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
15.האגח בארץ הוא הבועה הכי גדולהמשקיע 26/08/2016 07:47הגב לתגובה זו4 2שלמה שלום, ניתן כיום למצוא אגחים בארהב בדירוג ( בינלאומי אובייקטיבי) גבוה משל חברות בארץ עם תשואה גבוהה יותר. ישנם אגחים רבים בדירוג BB עולמ יומעלההשווה לפחות לדירוג A בארץ ביחס מחמ:תשואה של 1:1 כלומר מחמ 4 עם תשואה 4% (ואפילו לא אגחים של פיננסים או אנרגיה שנותנים יותר, כמו דל, ולה, גנרל אלקטריק, חברות תקשורת ועוד), אינך סבור שלמשקיע ישראלי זה כדאי יותר מאגח בארץ? בנוסף, קיימת מעין הגנה של ה$ בעת העלאת ריבית ומי שמחזיק לפדיון פחות צריך לחשוש מתנודתיות בטווח הקצר.סגור
-
אם הנתונים שהצגת נכוניםשלמה גרינברג 26/08/2016 09:09הגב לתגובה זו1 0ואיני עוקב אחרי האגחי"ם בארץ אז אתה צודק.סגור
-
תן דוגמא לאגח של גנרל אלקטריק שנותן 4%שלי 26/08/2016 15:20הגב לתגובה זו2 0נראה לי נתת סתם שמות...אשמח לראות נתוני אגח של חברות ענק כמו ge שנותנות 4% תשואה.סגור
-
בבקשה, גם בדולר ארה"במשקיע 26/08/2016 22:04הגב לתגובה זו2 0Ge Cap Internotes 5.7% | Maturity:2022סגור
-
GE ביורו נותן היום 4.99חיים 26/08/2016 19:44הגב לתגובה זו0 0Ge Cap Europea 5.375% | Maturity:2018 Issuer General Electric Co Maturity Date 01/16/2018 Current Yield 4.99סגור
-
מה רע במניה?אורי 27/08/2016 18:11הגב לתגובה זו0 0אני נמצא במניה יש הבדל?תודהסגור
-
14.אזדן 26/08/2016 05:36הגב לתגובה זו0 0האם בעצם מה שאתה אומר שלא תהיינה העלאות ריבית או שיהיה NEW NORMAL וסביבת הריבית תשאר נמוכה מאוד(1-2%)למשך שנים ובכל מקרה אם אני מבין אותך נכון זה לא ענין שצריך להשפיע על ההשקעה במניות כמו שכ"כ הרבה אנשים חושבים...סגור
-
זה לא מה שאני אותר, תקרא בעיוןשלמה גרינברג 26/08/2016 09:16הגב לתגובה זו1 1מה שאני אומר הוא שמהפכת הטכנולוגיה והגלובליזציה מייצרים לחץ על מחירים מחד ומייעלים מאידך וזה תהליך שעדיין נמשך. כמובן שעם הזמן ועם התחזקות ההתאוששות האינפלציה תתחיל לעלות ואו אז תועלה הריבית בצורה משמעותית ואם עד אז האגחי"ם לא "יתיישרו" נגיע לבועה שתתפוצץ. מה שקורה באגחי"ם הממשלתיים האמריקאים תמיד משפיע על המניות, זה מכשיר ההשקעה שהוא "המתחרה" העיקרי למניות. אם למשל האגחי"ם יורדים לתשואה של %3 ומעלה אין שום ספק שזה ימשוך כסף ממניות הדיווידנד כדוגמה אחת.סגור
-
13.גלובליותמתענין 25/08/2016 21:25הגב לתגובה זו0 0ערב טוב שלמה ותודה על סקירה מענינת ומקיפה...לדעתי הגלובליות היא בהחלט שיקול של הפד בבואו להחליט אם לעלות או לא משני טעמים: 1.השיקול המטבעי-ברגע שהם יעלו הדולר יעוף לשמים ויפגע מאוד ביצואניות.. 2.בעולם הגלובלי ההבנה שכל אירוע גיאופוליטי יכול לערער את הצמיחה הכ"כ מעורערת...ולכן למשל רוב חברי הפד התבטאו שאין לעלות לפני שיודעים על תוצאות משאל הברקזיט.. במאמר מוסגר אציין שגם לבחירות הקרבות ובאות יש משקל בהחלטה...סגור
-
מסכים שזה בשיקולים (ל"ת)שלמה גרינברג 28/08/2016 16:26הגב לתגובה זו0 0סגור
-
12.מה זה DUST (קשור לזהב), מזנק בכמעט 400% היום ? (ל"ת)יוסי 25/08/2016 19:55הגב לתגובה זו0 0סגור
-
היחידה ירדה ב % 3.7 לא עלתה ב"במעט % 400"שלמה גרינברג 26/08/2016 14:57הגב לתגובה זו0 0בוצע רברס ספליט של 5 ל 1 כך שהמחיר אמור היה להיפתח על 36.05 (= מחיר הסגירה של היום הקודם 7.21 כפול 5), הכול בהודעות החברה חבל שאינך קוראסגור
-
בחיאת זומזום (ל"ת)צחוקים איתכם 26/08/2016 08:30הגב לתגובה זו1 1סגור
-
גם אותך לימדו שייקספיר במקום אנגלית מעשיתבחיאת זומזום 25/08/2016 23:47הגב לתגובה זו2 0בנט על רפורמת האנגלית: "פחות שייקספיר, יותר מעשי"סגור
-
תמיד יצוץ "כריש ההשקעות"עולב 25/08/2016 22:27הגב לתגובה זו1 0שלצערו לא קורא אנגלית או לא יודע להשתמש בגוגל טרנסלייט ולהבין למה תעודה משתוללת ככהסגור
-
אל תתלהבמשה 25/08/2016 20:48הגב לתגובה זו0 0זה רברס ספליט שורט פי 3 על מניות הזהבסגור
-
Recerse split 5:1שלמה גרינברג 25/08/2016 20:40הגב לתגובה זו0 0למעשה היחידה ירדה ב % 3 בקירוב, הספליט צריך היה להביא למחיר 36.05סגור
-
11.ת.סל מומלצת על הודוסיוון 25/08/2016 18:17הגב לתגובה זו1 1שלמה מכיר ת.סל על הודו, אחת בלי עלויות גבוהות...מה דעתך על הודו?תודה רבהסגור
-
הודושלמה גרינברג 25/08/2016 19:31הגב לתגובה זו0 1תתחילי כאן http://etfdb.com/type/region/emerging-asia-pacific/india/ אלו 11 הסלים המובילים . בגדול דעתי היא שהודו מתקדמת למעצמה כלכלי שתתחרה בסיןסגור
-
הודו מתקדמת, לא ניראה. ארץ מפגרת. (ל"ת)שמטוב 27/08/2016 22:40הגב לתגובה זו0 0סגור
-
ואו תודה שלמה שיחקת אותה אחלה לינק (ל"ת)סיוון 26/08/2016 15:22הגב לתגובה זו0 0סגור
-
10.אנרגיה סולאריתירון 25/08/2016 18:15הגב לתגובה זו0 0שלמה שלום.מה קורה לחברות הסולאריות? בחודשים האחרונים המניות בירידות חדות האם הפחד הוא שבשנת 2017 תהיה ירידה בריוחיות? ואם אפשר כמה מילים על Fslr . בתודה מראש.סגור
-
אמרתי המון (ל"ת)שלמה גרינברג 25/08/2016 19:28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
9.לשלמה- מבקש להבין את הקשר בין הריבית לחוב ההיסטורי:משה 25/08/2016 17:37הגב לתגובה זו0 0הבנתי מדבריך שעקב החוב ההיסטורי הענק של 19 טריליון בתנאי העדר אינפלציה הוא השיקול המוביל של הפד לא להעלות את הריבית. אך האם לא נכון לומר שהעלאת ריבית מעלה את תשלומי החזר החוב החדש השנתיים, ולכן עוזרת להקטנת החוב ההיסטורי הענק? וגם מסייעת להקטין את המשך צמיחת החוב הלאומי הלאה בקצב גבוה מידי מאחר ועלות החוב בריבית נמוכה היסטורית דוחפת לכך? תודהסגור
-
מתקשה להבין את דבריךשלמה גרינברג 25/08/2016 19:27הגב לתגובה זו2 0עיקר פעילות הפאד בתחום האגחי"ם בשנתיים-שלוש אחרונות, היא רכישת אגחי"ם ישנים באמצעות הנפקת חדשים בעלות נמוכה בהרבה.. צריך להבין שמתוך ה 19 טריליו 5.7 זה חוב לסוכנויות ממשלתיות כמו בטוח לאומי, מדיקר וכו. מתוך היתרה 6.2 טריליון זה חובות למדינות זרות, 2.5 זה חוב לבנק המרכזי עצמו, קרנות נאמנות ופנסיה כ 2.4 טריליון, פרטיים כ 1.2 טריליון. מה שאתה כותב לגבי "החוב החדש" זה נכון אבל לא על זה מדובר.סגור
-
8.נתונים בריאותייםzeeviq 25/08/2016 17:32הגב לתגובה זו0 0גם נוקיה בעניין בגדול.סגור
-
אכן וגם IBM ו GE ועוד (ל"ת)שלמה גרינברג 25/08/2016 19:05הגב לתגובה זו1 0סגור
-
יש גם גאון ישראלי (שותף בחברה לסחר אלגוריתמי בני"ע)יוסי 25/08/2016 20:04הגב לתגובה זו0 0יש בנושא הזה של מידע שאפשר להפיק מבדיקות דם, איזה בחור מוכשר ביותר (=יש לו הסכם עם קופ"ח מכבי), שאם יצליח אזי יצליחו לנבא איזו מחלה עלולה לפגוע באדם...הרבה לפני!סגור
-
7.אמנם הטור הוא על אג"ח אמריקאי, אבל איך ניתן להסבירקלקלן 25/08/2016 15:35הגב לתגובה זו7 0תשואה שלילית על אג"ח ל-10 שנים באירופה? האם התשואה השלילית באירופה לא מביאה לביקוש עודף לאג"ח אמריקאי? כלומר, אם באירופה כן קיימת בועה האם היא לא משפיעה על ארה"ב? חוץ מזה, תמיד נהנה לקרוא. אחד הטורים היותר איכותיים בעיתונות הכלכלית בארץ.סגור
-
איך ניתן להסבירשלמה גרינברג 25/08/2016 16:26הגב לתגובה זו4 1שאנשים נקנסים, מזה שנים, על פיקדונות בשווייץ והפיקדונות הולכים וגדלים? גם באירופה, בדיוק כמו בארה"ב, אגרות החוב של גרמניה, הולנד, לוקסמבורג, צרפת ובריטניה הן Safe Haven. גם באירופה, אפילו יותר מארה"ב אין אינפלציה וגם שם השפעת מהפכת הטכנולוגיה על האינפלציה פועלת. בגדול אין השפעה ממשית של אירופה על מנהגי ההשקעה בארה"ב, ההפך הוא הנכון. אבל התופעה בהחלט דומהסגור
-
6.שאלה כלליתשרון 25/08/2016 15:25הגב לתגובה זו1 1מדוע לדעתך כדאי להשקיע במניה ולא בetf או etn למשל אני חושב שמגזר אבטחת המידע ברשת יגדל בעשור הבא.מדוע לקנות את צק פוינט או סייבר ארק או פאלו אלטו או אימפרבה שאולי מחר תתיישן, תוציא דוח גרוע, יתחלף מנכל וכו' ולא לקנות ת.סל שכוללת את רוב או כל המניות המובילות. הסיכון נמוך בהרבה. וכך גם התשואה מן הסתם אבל עדיין תהיה ריווחיסגור
-
באמת מדוע לא?שלמה גרינברג 25/08/2016 16:20הגב לתגובה זו2 0כנראה שאינך קורא את המאמרים שליסגור
-
5.מצטרפת לשואלים - פארמה - עוד נקודהגולשת 25/08/2016 14:40הגב לתגובה זו0 0שלום שלמה, לאור הרפורמה בבריאות של אובמה וההמשך שצופה קלינטון אם תבחר, אתה לא חושב שאנחנו צפויים לעצירת החזירות של חברות התרופות ולזעזוע - לא פחות בהקפי הרווחיות שלהן? האם אתה עדין ספור שההשקעה בפארמה לטווח בינוני - רחוק עדין נכונה או שהיית מפנה את המשקיעים הקטנים לכיוונים אחרים? (מהם? ) תודה רבה ושבת שלום.סגור
-
"החזירות"שלמה גרינברג 25/08/2016 16:19הגב לתגובה זו2 0ראשית איני מפנה משקיעים לשום מקום ולשום טווח. אישית אני חושב שבהלה בתרופות תייצר הזדמנות קניה כי "החזירות" אינה עניין חדש ונלחמים בה, ללא הצלחה, למעלה ממאה שנים בארה"ב. קשה למנוע "חזירות" בעולם קפיטלסטי שהביקוש בו קובע וחברות התרופות אינן מעלות מחירים על תרופות שהביקוש להן אינו הכרחי לחולים. אכן חזירות אבל זה מה יש ומה שיהיה. איני רואה שום דרך, מלבד הגנריקה וההתפתחות הטכנולוגית שתוכל למנוע "חזירות" כזו. משקיעים קטנים צריכים לבדוק נתונים כמו משקיעים גדולים ולהשתמש בהגיון והדבר האחרון שהם צריכים לעשות זה ללכת לפי הכותרות.סגור
-
4.טבע והקופאקסוןיולי 25/08/2016 14:24הגב לתגובה זו2 1שלום שלמה ותודה על המאמר.הקופאקסון ופטנטיו(3 לאחרונה) מסתיימים. לא תנתן הארכה ל2030טבע יורדת לכיוון 19 שח למניה...אשמח לדעתך האם יש משהו מהותי ומדוע אם יש.. לא תומכר במניה. תודה רבהסגור
-
זה ספור מורכב ולא כצעקתהשלמה גרינברג 25/08/2016 16:14הגב לתגובה זו1 1מכירות הקופקסון בעלייה, זו העובדה. זה לא דבר פשוט להחליף לחולים תרופה מסוג זה מה גם שטבע, בכשרון מדהים, מצליחה מזה 3 שנים להתגבר על התחרות שכבר קיימת ממזמן. שימי לב שמחירי התרופה בירידה אבל הכמויות גדלות. נצטרך, בנושא זה, להמתין ולראות מה תהיינה המכירות ברבעון הנוכחי והבאים. לדעתי המכה בפועל לא תהיה קשה. טבע, בינתיים, עושה את כול הצעדים הנכונים להתגבר על החוסר הפוטנציאלי שיווצר מהקופקסון בין השאר באמצעות רכישות והתייעלות.סגור
-
קח בחשבון שהיום תתקבל עוד החלטה לגבי פטנט נוסף של הקופקחיים 25/08/2016 15:26הגב לתגובה זו0 0משרד הפטנטים בארה"ב הודיע הלילה כי שני פטנטים של טבע על הקופקסון בגירסת ה-40 מ"ג אינם תקפים. כעת ממתינים בשוק להחלטה בעניין עוד פטנט אחד על הגירסה הזו כאשר ההחלטה אמורה לצאת בדקות הקרובות ולכל המאוחר עד מחר.סגור
-
3.חברות הפארמהאבי3 25/08/2016 14:12הגב לתגובה זו1 0היי שלמה, האם יש מצב ממשי שהילרי במידה ותיבחר תוכל להוריד את מחירי התרופות?האם כל הכותרות שהיא מוציאה באמת ישפיעו על חברות הביו והפארמה?או שלדעתך זו פופוליסטיות נטו?סגור
-
פופוליזם נטו והמתקפה עלולה לעלות לה בבחירותשלמה גרינברג 25/08/2016 16:03הגב לתגובה זו0 0זאת למרות שזה לא אומר שינסו להוריד מחירי תרופות ולא לאפשר תופעות כמו בתרופה של מיילאן אבל מנסים זאת מזה למעלה מ 100 שנה וזה, עד כה, לא עבד בעיקר בגלל הביקוש לתרופות מסוימות.סגור
-
שלמה תודה על התשובה אבלאבי3 26/08/2016 07:49הגב לתגובה זו0 1למה אתה חושב שזה עלול לעלות לה בבחירות?זה לא דבר טוב שהיא אומרת שהמחירים יהיו נמוכים יותר?סגור
-
אכן אמרה דברים טובים אבלשלמה גרינברג 26/08/2016 09:08הגב לתגובה זו2 0להפחיד את תעשיית התרופות זו טעות גדולה בארה"ב, אם היא תמשיך התעשייה תתגייס לטראמפ והאמן לי שזה עשוי לשנות. איך אמר שגריר ארה"ב אינדיק לאלי הורוביץ ז"ל כשאלי ניסה לשנות את חוק הפטנטים בישראל (שהיה מניב יתרון לטבע בתחום הפתוח), "ממשלת ארה"ב יכולה לעזור בגדול מול העולם הערבי אבל לא יכולה לעזור לכם אם תפתחו מלחמה בפייזר ושות"סגור
-
ואו מחשבה מרשימה תודה רבה!!! (ל"ת)אבי3 26/08/2016 13:35הגב לתגובה זו2 0סגור
-
2.Jnk , hygאבי 25/08/2016 14:05הגב לתגובה זו0 0שלמה יקר , האם מה שכתבת תופס גם בנוגע לאג"חי זבל ? תודה!סגור
-
אג"ח זבלשלמה גרינברג 25/08/2016 16:00הגב לתגובה זו0 1עניתי על HYG בכתבה הקודמת. ברור שאם אגחי"ם ממשלתיים נופלים אגחי זבל מתרסקים. אגחי"ם זבל עולים עם התיאבון לסיכון שעולה ככול שהתשואות מאגחים רציניים ומדיווידנדים יורדיםסגור
-
1.Xcomhenry 25/08/2016 13:43הגב לתגובה זו0 0חברה צעירה עם הכנסות שהמניה ירדה לשפל חזק שלשום כשהתרסקה 50 אחוז. אתמול הייתה דרמה של ממש והמניה טסה עד 250 אחוז במחזור מטורף ואז נרגעה וסגרה 50 אחוז מעלה. האם מכיר?סגור
-
איזה הכנסות?שלמה גרינברג 25/08/2016 15:51הגב לתגובה זו0 0היו לה הכנסות אבל נראה, לפחות לפי 3 הרבעונים האחרונים, שאין יותר.סגור
-
מכיר היטבשלמה גרינברג 25/08/2016 15:47הגב לתגובה זו0 0זו חברת תקשורת להעברת אינפורמציה על סיבים אופטיים שבסיסה בטקסס והונפקה ברעש גדול לפני כשנה. החתמים היו נידהאם, BMO וקוואן ואין זה פלא לפיכך שנידהאם קבע לה כזה מחיר (כחלק ממהלך השיווק של ההנפקה) מטרה אבל ביוני הורידו את מחיר המטרה ל 2.5 $ כפי שעשו גם 2 האחרים. הנפילה במניב היא תוצאה של ביטול ההסכמים שהיו לה עם ענקית רכיבי האלקטרוניקה מטאיוואן פוקס.קום. מילא שביטלו אבל במכתב הביטול הציגו תמונה עגומה מאוד של החברה מטקסס וכן דרישה לתשלומים עבור עבודות שהחברה מטאיוואן בצעה, הרבה כסף שלפוקס.קום אין. מילא זה אבל קבלו הודעה על "מועמדות לסילוק מהנאסד"ק". לבסוף, הדוחות לא טובים ולא מצביעים על שיפור. מה הסיבה לעלייה החדה אתמול איני יודע, אולי הירידה החדה.סגור
-
הנרי יכול לתת סקירה קצרה ?מעוניין לקנות 25/08/2016 14:26הגב לתגובה זו0 0ראיתי שנידהם נתנו לה שווי 9 דולר והיא נסחרת בחצי דולר ? פוטנציאל עליה פי 20 בערך. מה נידהם אומרים עליהם ? מעוניין לקנותסגור