האם הבנק המרכזי ביפן יגנוב לפד' את ההצגה?
הסבירות להעלאת ריבית על ידי הפד' מחר בערב היא די נמוכה, אבל השוק יחפש כיוון בנאום של ילן שיבוא לאחר ההודעה. עם זאת, מוקדם יותר בבוקר, האירוע שצפוי למשוך מחר את תשומת לב נוגע להודעת הריבית של הבנק המרכזי היפני.
בעוד הערכות האנליסטים מדברות על כך שנגיד הבנק המרכזי היפני, הרוהיקו קורודה, צפוי להמתין עם שינוי המדיניות, חלק מהאנליסטים בשוק מחזיקים בדעה כי קורודה עוד עשוי להפתיע בין אם בהעמקת הריבית השלילית או הרחבת תכנית הרכישות הכמותית במטרה להאיץ את הפיחות ביין. יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, נמנה עם אלו שחושבים שקורודה ימתין, והוא מפרט מדוע:
"ראשית, נזכיר כי בסוף יולי כבר הודיעו על הרחבה מוניטרית על ידי הגדלה בכמות ה-ETF האפשריים שניתן לרכוש. השוק התאכזב, וכתוצאה מכך שערו של היין מול הדולר התחזק מרמה של 105 ערב ההחלטה ועד לרמה של סביב ה-100. במידה והפעם שוב לא יבצעו צעדים מרחיבים נוספים, אנו מעריכים כי אפקט האכזבה יהיה מתון יותר וייתכן ששוב נראה את היין יורד אל מתחת לרמה של 100 לדולר. אנו לא רואים סיבה לעלייה נוספת בכמות הרכישות הן של ה-ETF והן של אג"ח ממשלה".
"הריבית המצויה כעת ברמה של 0.1%- ואנו מעריכים כי בשלב זה שוב יעדיפו לחכות משתי סיבות עיקריות. ראשית, נתון התוצר לרבעון השני שהפתיע כלפי מעלה ברמה של 0.7% לעומת 0.2% באומדן הקודם. הסיבה השנייה היא כנראה שבבנק היפני ימתינו להעלאת ריבית של הפד' ולאחר מכן ההסתברות להפחתת ריבית מצידם של היפנים תעלה, זאת כדי להגדיל את המומנטום של החלשות המטבע".
- רעידת אדמה פוליטית ביפן: הקואליציה השלטת איבדה את הרוב בפרלמנט
- האינפלציה מכבידה על הצרכנים - וכלכלת יפן ממשיכה להתכווץ
האם יחלו לרכוש בבנק הפני אג"ח זר? "אמנם הסיכוי הוא קטן אבל יש סיכוי שיכריזו על אפשרות זאת בהחלטה הקרובה, לאור התבטאויות שונות שנשמעו לאחרונה. יועץ הקבינט אמר כי מבחינה חוקתית הבנק היפני יכול לרכוש אג"ח זר. אותה הערה צוינה גם על ידי חבר בוועדה המוניטרית שאמר כי הבנק המרכזי עשוי להחליט על רכישת אג"ח זר, למרות שאמר כי לא יעשה זאת במטרה להשפיע על שער המטבע".
האם קיימת אטרקטיביות בשוק המניות היפני? "הגורמים שהובילו לעלייה ברווחי החברות בשנה שעברה אינם עוד (היחלשות המטבע וירידה במחירי האנרגיה). אבל ניתן לראות את הירידה המשמעותית בקורלציה בין שוק המניות לשער המטבע. הבנק המרכזי הופך להיות שחקן משמעותי בשוק המניות, שכן, מעכשיו הוא יכול לרכוש עד 6 טריליון יין בשנה ב-ETF, יעד שהורחב בהחלטת הריבית האחרונה. כך, הבנק המרכזי יוכל להתערב בשוק המניות על מנת למנוע ירידת שערים. מעכשיו ועד לפני מועד החלטת הריבית, תיתכן הזדמנות בפתיחת פוזיציית שורט על היין והלונג על שוק המניות, אך כדאי לקחת הגנה לפני ההחלטה או לסגור את הפוזיציות, שכן להערכתנו תהיה אכזבה".
- 1.ניסקו 20/09/2016 17:11הגב לתגובה זוערב טוב