טכני

האם צפויה התחזקות של הדולר מול השקל בקרוב?

אייל גורביץ', המנתח הטכני של Bizportal, בניתוח מעמיק ליחס הדולר מול השקל. מה המגמה?
אייל גורביץ' | (4)

יחסי הכוחות בין הדולר לשקל מהווים בסיס לקבלת החלטות כמעט אצל כולנו. חברות מקומיות בונות תקציבים על סמך הערכות על אודות רמתו וכיוונו של הדולר, אנשים פרטיים משקללים את ערכו של המטבע ככוח קנייה ודוגמאות לא חסרות. הבה נבין מה בדיוק קורה בגזרה המעניינת הזאת.   הדבר הבולט ביותר בגרף הרבעוני הוא שאין מגמת עלייה. נקודות השפל והשיא אינן מסודרות במבנה עולה. שתי נקודות שיא זהות סביב 4.07 מלמדות על גוש חוסם של מוכרים המונעים מהמטבע האמריקאי לעלות מעבר לרמה זו. מאידך גיסא, הרבעונים האחרונים מציגים תמיכה והתייצבות סביב 3.73 שקלים לדולר, רמה שממנה לא נסוג המטבע האמריקאי. 

על פניו מדובר בשלב הנוכחי באיזון בין כוחות הביקוש לכוחות ההיצע, אלא שמבט על הממוצעים הנעים הפרושים על הגרף מלמד על שינוי הקורם עור וגידים. בניגוד לעשר השנים האחרונות שבהן היו הממוצעים מסודרים בסדר יורד כפי שאמור להיות במגמת ירידה, אפשר לראות שלושה מרכיבים המצביעים על על נטייה של הדולר להתחזקות מול השקל בראייה ארוכת טווח.

  1. הממוצע הקצר מעל לארוך
  2. הארוך משופע כלפי מעלה
  3. המרחק בין הממוצעים הנעים הולך וגדל
  ירידה לגרף החודשי מלמדת אף היא על דשדוש. כפי שאפשר לראות, ישנן נקודות שפל אופקיות במחיר של 3.73 שקלים לדולר. מאידך גיסא, נקודות השיא יורדות ואמורות להעיד על לחץ מכירות - מצב שבו כל עלייה משגרת את המוכרים לשוק במחיר נמוך מזה בו מכרו בשיאה של העלייה הקודמת. אולם, חולשה זו אינה מקבלת גיבוי מהגרף הרבעוני ולכן אין לה השלכות שליליות. 

מעבר לגרף השבועי לא משנה את התמונה מהותית. גם כאן אין סידור או חוקיות באופן שבו מסודרות נקודות השיא והשפל. כלומר, גם בממד זמן זה לא קיימת מגמה ברורה. מה שכן שריר וקיים היא התמיכה המסיבית במחיר של 3.73 שקלים לדולר שחוזרת על עצמה בכל ממדי הזמן. כלומר, הסבירות לירידה מתחת לרמה זו נמוך. עוד אפשר לראות את קרבתו של הדולר לרצועת בולינגר התחתונה, מקום נוח לעלות ממנו כפי שקרה בפעמים הקודמות. 

  בגרף היומי אפשר לראות את תחילת השבוע. הנר השלישי מהסוף שקרוב לרמת 3.73 שקלים לדולר הוא נר של קונים, נר המעיד על כניסתם של קונים. ביום שני רשם הדולר זינוק של כ-0.9% ופתח "פער מחירים" עולה (המרווח שבין שני הנרות). פער מחירים זה מייצג אזור בו לא מולאו פקודות הקונים. בדרך כלל מדובר בסימן לתחתית משמעותית. 

  סיכום ומסקנות הדולר חסר מגמה ממשית מול השקל. הוא מצוי בתהליכי דשדוש והתייצבות. הסבירות לירידה מתחת לרמת 3.73 שקלים לדולר נמוכה. מאידך גיסא, קשה לראותו מתרומם משמעותית בשבועות הקרובים מעל 3.85-3.90 שקלים לדולר. בטווח הארוך יותר (חודשים) אפשר יהיה לצפות להתחזקות הדולר מול השקל. זאת לאחר סיום תהליך ההתייצבות.  

*הגרפים בסקירה זו הופקו באמצעות תוכנת ואתר בורסהגרף לניתוח טכני www.bursagraph.co.il מבית קו מנחה ואייל גורביץ **הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר. ***אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.  

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    דולר 23/09/2016 09:38
    הגב לתגובה זו
    גורביץ הצייר קודם כל אין לך מילה של גבר אמרתי שאתה תמשיך עם הציורים שלך שהדולר יגיע ל4 אז... שנית אתה פשוט לא רוצה להבין פעם אחד ולתמיד שהציורים שלך בקשר לצמד דולר שקל לעולם לא תופסים תפנים ותבין פעם אחד ולתמיד אני כבר הצעתי לך קורס בחינם על חשבוני שתמתא ללמוד מעט על כלכלה עולמית ומטח עולמי ותפסיק עם הציורים שלך לצמד זה
  • 3.
    ב2017 השקל ירד מכוחו (ל"ת)
    רון 21/09/2016 19:56
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    אלמוג 21/09/2016 13:14
    הגב לתגובה זו
    הידיעות של רשתות העולם מעבירות מסר שיש הערכות באזור שלנו למלחמה ארוכה ,רוסיה וארה"ב בקצר,חיזבאללה איראן וסוריה כולל חמאס החליטו מהלך מסוכן. נקווה שליברמן יביא את הנחתה קודם.
  • 1.
    tאלי 21/09/2016 10:26
    הגב לתגובה זו
    לפני מספר ימים אמרתה לקנות דולרים מהר ועכשיו מה...לא החלטי?