סיכום שנה בבורסה בת"א: המחזור היומי הממוצע הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל
הבורסה לניירות ערך פרסמה היום סיכום של השנה העברית החולפת. לפי מחלקת המחקר של הבורסה מחזור המסחר היומי הממוצע בבורסה ירד השנה כ-7% ביחס לשנה הקודמת ל-1.3 מיליארד שקל. בתוך כך, המסחר במניות (בנטרול תעודות הסל) הסתכם ב-936 מיליון שקל ליום, מה שמצביע על ירידה של כ-2% ביחס לשנה הקודמת. בסיכום שנתי, משקיעי חוץ רכשו מניות בסך של 700 מיליון דולר (2.6 מיליארד שקל).
רק 2 חברות חדשות ביצעו בשנה החולפת הנפקה בת"א: 'מגוריט', חברת הריט הראשונה בישראל המשקיעה בנדל"ן מניב למגורים (גיוס של 61 מיליון שקל), וחברת המחקר והפיתוח 'וונטיז' (גיוס של 16 מיליון שקל). בנוסף, נרשמו השנה למסחר בת"א 7 חברות דואליות חדשות כאשר 6 מתוכן נסחרות בנאסד"ק (מיילן, מנקייד, סלזיון, אביליטי, פוינטר וסודה סטרים) וחברה אחת שנחסרת בלונדון (מטומי מדיה). בסך הכל, נסחרות היום בת"א 61 חברות דואליות.
בשוק הנגזרים, ירד מחזור המסחר היומי הממוצע באופציות על מדד המעו"ף כ-22% ביחס לשנה שעברה, לרמה של 168 אלפי יחידות כאשר מתוכן האופציות השבועיות מהוות 41 אלפי יחידות.
בתעודות הסל, מחזור המסחר היומי הממוצע על מדדי מניות נאמד ב-370 מיליון שקל, ירידה של כ-18% ביחס לשנה שעברה. בתעודות סל על מדדי האג"ח המחזור המסחר היומי נאמד ב-220 מיליון שקל כלומר ירידה של כ-40% ביחס לשנה שעברה.
בסיכום שנתי, גויסו 705 מיליון שקל בתעודות סל על מדדי המניות (לעומת פדיונות של 1.1 מיליארד בשנה שעברה), פדיון של 2.1 מיליארד שקל בתעודות סל על מדדי מניות בחו"ל (לעומת גיוסים של 3.6 מיליארד בשנה שעברה), פדיון של כמיליארד שקל בתעודות סל על מדדי האג"ח בת"א (לעומת גיוס של 2.2 מיליארד שקל) ופידון של 6.5 מיליארד שקל על תעודות מטבע (לעומת פדיון של 13.3 מיליארד שקל בשנה שעברה).
הונפקו בשנה החולפת 57 תעודות, אחת על מדד ת"א - בנקים, 46 תעודות על מדדים בחו"ל ו-10 תעודות סל על מדדי אג"ח. בסך הכל, נסחרות היום בבורסה 671 תעודות סל ו-21 תעודות מטבע.
בשוק אגרות החוב סך המחזור היומי הממוצע ירד בכ-15% ביחס לשנה שעברה לרמה של 3.7 מיליארד שקל כאשר מתוכן המסחר באג"ח ממשלתי ירד כ-20% ביחס לשנה שעברה לרמה של 2.6 מיליארד שקל. אג"ח חברות ירד כ-12% לרמה של מיליארד שקל (מתוכן אג"ח חברות ללא תעודות סל מהווה 819 מיליון שקל, עלייה כבר שנה שלישית ברציפות).
בסיכום שנתי, היקף גיוסי האג"ח נאמדו כ-63.3 מיליארד שקל, כלומר עלייה של 35% ביחס לשנה שעברה, באג"ח למוסדיים גויסו 3.6 מיליארד שקל, ירידה של 60% ביחס לשנה שעברה.
המדדים בת"א התנהלו במגמה מעורבת כאשר מדד המעו"ף ירד כ-9%, לעומת עלייה של 10% בשנה שעברה (בעיקר בגלל הירידה החדה במניות הפארמה כגון: פריגו, טבע ומיילן שירדו 48%, 20% ו-15% בהתאמה) ומדד הבנקים ירד 2% השנה, לעומת עלייה של 2% בשנה שעברה.
מנגד, המדדים ששיפרו את מצבם ביחס לשנה שעברה הם ת"א 75 שלא השתנה במהלך השנה אך ירד 8% בשנה שעברה, מדד נדל"ן 15 עלה 7% לעומת עלייה של 4% בשנה שעברה ומדד היתר 50 זינק 27% לעומת עליה של 6% בלבד בשנה שעברה. במחלקת המחקר מסבירים כי השיפור נבע בהשפעת מניות הנדל"ן שהמשיכו להנות מריבית נמוכה במשק ומהשפעת המניות הדואליות שנסחרות גם בוול סטריט.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה