כצפוי: בנק ישראל הותיר את הריבית לדצמבר על 0.1%
בנק ישראל הותיר היום את גובה הריבית לחודש דצמבר ללא שינוי ברמה של 0.1%, בהתאם לתחזיות בשוק. זוהי הודעת הריבית האחת לפני האחרונה השנה, ולפני הכניסה למתכונת חדשה של 8 הודעות ריבית בשנה.
הגורמים העיקריים להחלטה
"ההחלטה להותיר את הריבית לחודש דצמבר ללא שינוי ברמה של 0.1%, עקבית עם מדיניות מוניטרית שנועדה להחזיר את האינפלציה אל תוך יעד יציבות המחירים של 1% עד 3% ולתמוך בצמיחה תוך שמירה על היציבות הפיננסית. הוועדה המוניטרית ממשיכה להעריך שלאור סביבת האינפלציה, ההתפתחויות בכלכלה העולמית, בשער החליפין, וכן במדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים, המדיניות המוניטרית תיוותר מרחיבה למשך זמן רב".
"מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר ב-0.2%, ובעוד האינפלציה בהסתכלות ל-12 החודשים האחרונים ממשיכה להיות שלילית, מזה מספר חודשים מסתמנת עלייה באינפלציה השנתית, עם התפוגגות ההשפעה של מחירי האנרגיה והפחתות המחירים היזומות. הציפיות לאינפלציה לטווחים הקצרים נותרו החודש יציבות, מתחת לגבול התחתון של היעד. בציפיות לטווחים הבינוניים והארוכים ניכרה החודש עלייה, שהתרחשה ברובה אחרי שנודעו תוצאות הבחירות בארה"ב, והושפעה מעליית הציפיות לאינפלציה בעולם".
"תמונת הפעילות הריאלית מוסיפה להיות חיובית: על פי האומדן הראשון לחשבונאות הלאומית ברבעון השלישי, התוצר צמח ב-3.2%, בהובלת ההשקעה והצריכה הפרטית, בעוד יצוא הסחורות התכווץ. הנתונים החיוביים שעודכנו גם לאחור עקביים עם התמונה העולה מזה זמן משוק העבודה, של עלייה מתמשכת בשכר ובתעסוקה".
"עד כה, תגובת השווקים הפיננסיים העולמיים לתוצאות הבחירות בארה"ב באה לידי ביטוי בעיקר בעליית תשואות בשוק האג"ח הממשלתיות ובהתחזקות הדולר בעולם; קיימת אי ודאות רבה באשר לשינויים שיחולו בטווח הבינוני במדיניות הכלכלית בארה"ב והשפעתם על כלכלת ישראל. המשק העולמי ממשיך לצמוח בקצב איטי תוך ירידה בקצב ההתרחבות של הסחר העולמי; ההתפתחויות הפוליטיות בחלק מהמדינות המפותחות עשויות להעיב עוד יותר על צמיחת הסחר. הבנקים המרכזיים ממשיכים במדיניותם המוניטרית המאוד מרחיבה. ההערכות בשווקים הן שההסתברות להעלאת ריבית ב-0.25 נק' אחוז בארה"ב בדצמבר גבוהה מאוד, וחלה עלייה בתוואי הריבית הצפוי, אם כי קצב ההעלאות עדיין צפוי להיות איטי".
"מאז הדיון המוניטרי שהתקיים ב-26/10/16, ועד ל-25/11/16, נחלש השקל מול הדולר ב-0.8%. בשער החליפין הנומינלי האפקטיבי נרשם ייסוף של 1.6%. ב-12 החודשים האחרונים נרשם ייסוף אפקטיבי של 3.0%. רמתו של שער החליפין האפקטיבי ממשיכה להקשות על צמיחת היצוא והמגזר הסחיר".
"בעוד מחירי הדירות ממשיכים לעלות, מלאי הדירות הלא מכורות נותר גבוה, ומסתמנת האטה מסויימת בקצב החודשי של נטילת המשכנתאות, תוך המשך עלייה בריבית המשכנתאות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אפשר לומר רק דבר אחד נבלותאחד 28/11/2016 16:05הגב לתגובה זו8 9ריבית שלילית כמעט 6 שנים .נפחו בועות נדלו ורכב. מה שנישאר להם זה להתפלל שהעסק לא יתפרק במשמרתם.סגור