תלונה נגד התנהגות מינית של קב"ט אל על באיטליה הושתקה - והעובדים יפוצו בעד 700 אלף שקל

 | 
telegram
(5)

שלושה עובדים של משרד החוץ יפוצו ב-230 אלף שקל כל אחד לאחר שפוטרו על רקע תלונה שהגישו נגד קצין הביטחון הממונה על תחנת אל על במילאנו. 

מדובר בפרשה שהתרחשה בין השנים 2011 ל-2012 עם מינויו של קצין הביטחון. כשנה לאחר מכן שלחו התובעים מכתב תלונה על הממונה לראש השב"כ ולמנכ"ל אל על. הם פוטרו בספטמבר 2012, שלושה חודשים בלבד לאחר משלוח המכתב. 

בתביעה שהגישו נגד משרד החוץ לפני כ-3 שנים הם סיפרו כי התנהלות הממונה החדש הייתה חמורה ומסוכנת. בין היתר, הוא נהג לדבר במיניות בוטה ביותר על עובדות, תלה תמונות מביכות בעלות אופי מיני, הפקיר את נשקו, טייח תקלות ביטחוניות, דרדר את מערכת היחסים עם המקומיים ועוד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לטענתם, הם ניסו להעלות את הבעיות בסולמות הרגילים של ההיררכיה אך הושתקו ואף אוימו שלא להוציא את הדברים החוצה. בנסיבות אלה, לא הייתה להם ברירה אלא לשלוח את מכתב התלונה לדרגים הבכירים ביותר.

לטענת התובעים, המכתב היה הסיבה היחידה לפיטורים ועל המשרד לפצות אותם בהתאם לחוק המגן על עובדים חושפי שחיתויות. עוד לדבריהם, השימוש שנערך להם היה לקוי שכן לא התאפשר להם לעיין בתוצאות הבדיקה החיצונית שנערכה בתחנה לאחר משלוח המכתב.

משרד החוץ טען בתגובה כי בתחנת מילאנו היו מאבקי כוח בין קצין הביטחון הממונה לבין סגנו. לדבריו, התובעים חברו יחדיו בקנוניה ובבריונות, במטרה להתערב במאבקי כוח אלה תוך הטחת האשמות שווא בקצין הממונה. לדבריו, הם שלחו את מכתב התלונה ב"עקיפת סמכות" ובחוסר תום לב. מערכת היחסים שנוצרה לאחר מכן לא אפשרה את המשך העסקתם, סיכם המשרד.

השופט אייל אברהמי מבית הדין לעבודה בירושלים קיבל את גרסת התובעים במלואה. השופט התרשם שלתובעים לא הייתה ברירה וכדי לעורר את המערכת הם היו חייבים לפנות לדרגים גבוהים הרבה יותר. כמו כן לדבריו, לפחות חלק מהתלונות במכתב היו מוצדקות שכן בעקבותיו בוצעה בדיקה בתחנה והממונה הועבר לתפקיד זוטר יותר. התובעים "חשו אחריות עמוקה להתנהלות התחנה וביקשו לתקן את שנדרש", כתב השופט וקבע כי עניינם חוסה תחת חוק ההגנה על עובדים חושפי שחיתויות.

בנוסף קבע השופט כי נפלו ליקויים משמעותיים בשימוע שנערך לתובעים - לא ניתן להם לעיין בדו"ח הבדיקה והם לא ידעו בבירור מה הטענות שיש נגדם. "התובעים היו אפוא  כאותו מר "ק" בספרו של קפקא "המשפט" שעומד לדין אך אינו יודע  מהי האשמה כנגדו", כתב השופט. עוד נפסק לתובעים פיצוי על השכר שלא שולם להם מהמועד בו פוטרו ועד לתום תקופת החוזה.

בסיכומו של דבר משרד החוץ חויב לשלם לכל אחד מהתובעים 230,101 שקל. בנוסף הוא חויב בהוצאות של 40 אלף שקל.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    שאלה?
    שרה 04/12/2016 20:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מה קורה לגברים בארץ, חולי נפש? מדוע ההתנהגות הזאת? מדוע להעליב ולפגוע בנשים? האמהות שלהם לא חינכו אותם???
    סגור
  • 3.
    רפובליקת בננות. הממונים מפחדים "להתלכלך" כי הקידום יפגע
    אברום 04/12/2016 15:22
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ההתנהלות במילאנו היא "מראה" להתנהלות המדינה בעינייניה מול האזרח. אף אחד לא לוקח אחריות. סותמים פיות, מורחים והבעיות לא נפתרות וחבל.
    סגור
  • 2.
    אין בחברת אל-על גוף ביקורת ?
    סימונה 04/12/2016 13:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נשמע הזוי
    סגור
  • 1.
    עכשיו צריך לפטר את מי שאחראי לפיטוריהם של העובדים
    אזרח 04/12/2016 12:25
    הגב לתגובה זו
    5 0
    החלטתו השגויה לפטר את שלושת עובדי משרד החוץ שלא כדין, גרמה להוצאות של מעל חצי מיליון שקל למשלם המיסים.
    סגור
  • ולחייב אותו לשלם את הכנס והוצאות המשפט מכיסו (ל"ת)
    יעקב 04/12/2016 16:02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות