לקראת 2017: הנה לכם הסקטור שהוא הכי מעניין כעת - ומניה ספציפית כדוגמה

שלמה גרינברג, פרשן וול סטריט של Bizportal, מסמן סקטור מסוים לשנה הבאה
 | 

איזה סקטור הכי מעניין ל 2017?
מבחינת כדאיות ההשקעה, הכלכלה האמריקאית תמשיך להיות המעניינת ביותר גם ב-2017 כך שמכשיר ההשקעה הבסיסי צריך להיות מדד ה-S&P שכולל את מיטב החברות שם ומכול התחומים (שנת 2017 תמשיך כנראה להיות רעה לאגרות החוב שם). מדד ה-500 S&P מורכב מעשרה סקטורים וכ"א מהם מיוצג ע"י קרנות נאמנות וסלי השקעה ונתמקד בסלים שמסודרים כאן באחוזים לפי משקלם במדד:

XLK= טכנולוגיה (22.85%)
XLF= פיננסים (14.86%)
XLV= בריאות (13.60%)
XLY = מוצרי צריכה ברי קיימא (12.7%)
XLI= תעשייה (10.29%)
XLP= מוצרי צריכה מתכלים (9.33%)
XLE= אנרגיה (7.57%)
XLU= שירותים (3.14%)
XLB= חומרי גלם (2.84%)
XLRE= נדל"ן (2.82%)

כ"א מהסקטורים מורכב מתת-סקטורים רבים שחלק גדול מהם מיוצגים גם הם ע"י סלים וקרנות מניות. משקלו של כול סקטור בכלכלת ארה"ב ובמדד משתנה כמובן ממדידה למדידה. אם נשתמש בתחילת 2009 (תחילת ההתאוששות בוול סטריט) כבסיס למדידת התשואה שהניבו הסקטורים למשקיעים בהם נגלה שהסקטור המוביל היה הטכנולוגי, כאשר סקטור מוצרי הצריכה המתכלים וסקטור הבריאות צמודים לו. סקטור הנדל"ן וסקטור האנרגיה משתרכים בסוף הרשימה. בחמש השנים האחרונות הוביל סקטור הבריאות כשהוא מקדים מעט את הטכנולוגיה והכספים, ואילו את 2016 מסיימים סקטור הטכנולוגיה וסקטור חומרי הגלם במקום הראשון.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מאתיו קאר, המומחה להתפתחות מגמות בכלכלה האמריקאית במועדון אוקספורד (הנה המקור), טוען שתחום הטכנולוגיה "ינצח" גם ב-2017 ומסמן את תת הסקטורים הטכנולוגיים, AI (artificial intelligence) ו-IOT (Internet of Things) כמנועי הצמיחה בסקטור, ולכן גם כמקום המועדף לחפש השקעות. בשנתיים האחרונות אנחנו מרבים לדבר על שני התחומים הללו ומסכימים עם מר קאר שהם, לצד סקטור הבריאות ומוצרי הצריכה המתכלים, ימשיכו להיות תחומי ההשקעה המעניינים ביותר גם מעבר ל-2017. הסיבה לכך קשורה בתהליך ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לתוך כלכלת המיינסטרים, תהליך שמבטיח את המשך הצמיחה באמצעות יצירת נישות חדשות לבקרים והרחבת הצריכה.

התהליך הזה, כפי שאנחנו מסבירים מזה שנים, יוצר בעיית בחירה של מניות מנצחות למשקיע ובמיוחד בשני המגזרים הנ"ל. הסיכוי שתצליחו לזהות מניות כאלו הולך וקטן. הדרך ההגיונית להשקעה לפיכך היא באמצעות קרנות וסלים מתמחים. בתחום ה-IOT לדוגמה, גשו לאתר מסוג זה, שם תמצאו מגוון סלים, ביניהם סל ה-SNSRGlobal X Internet of) Things Thematic ETF). זה האחרון מעניין בשל הרכבו הגלובלי שמתמקד בחברות תשתיות שייהנו מהתרחבות ה-IOT. יש סלים נוספים כמו ה-FXL שמתאים יותר להשקעות קצרות וקיימים נוספים. בתחום ה-AI ישנם סלים כמו BOTZ (The Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic) או FINK (Global X FinTech Thematic). מה שחשוב הוא שבחירת הסל או הקרן תעשה רק לאחר לימוד מעמיק של מטרות הסל והרכבו. האינפורמציה כולה זמינה ברשת.

בחרנו לדבר היום דווקא על תחום תעשייתי-טכנולוגי "חם" אחר ל-2017 ועל חברה ספציפית בתוכו: תחום הציוד הרפואי, שהוא אחד התחומים שנהנים ביותר מהתקדמותה של מהפכת הטכנולוגיה, ושהשפעת ה-IOT וה-AI עליו הולכת וגדלה. סל שמייצג היטב את הציוד הרפואי הוא IHI שכולל 54 מניות ושחמש המובילות בו הן MDT, ABT, TMO, DHR ו-SYK. הסל אגב הניב למשקיעיו, מאז תחילת 2009, תשואה מהמובילות בוול סטריט.

החברה שבחרנו היאThermo Fisher Scientifi (סימול: TMO), שאותה אנחנו מתעקשים להכיר לכם מאז 2000. תרומתה, באמצעות הטכנולוגיות והתהליכים שהיא מפתחת להצלחה המסחרית של תחום הציוד הרפואי (ועוד תחומים רבים), הופכת אותה לאחד ממנועי הצמיחה של ההתמזגות הטכנולוגית כולה.

תחום הציוד הרפואי והמגמות שמתפתחות
על פי קונצנזוס החזאים תגלגל תעשיית הציוד הרפואי האמריקאית כ-180 מיליארד דולרים ב-2020 לעומת כ-140 מיליארד ב-2015. חלקה של ארה"ב בעוגה הגלובלית, שב-2015 הגיע ל-45%, ירד ב-2020 לכיוון ה3-35. אז תמכור התעשייה הגלובלית בכ-550 מיליארד דולרים. הסכום אגב אינו מייצג נאמנה את המחזור האמתי בתחום, שלמעשה גדול בכ%-35 בגלל השוק המשני שלו. שוק הציוד הרפואי הגלובלי יגיע ב-2020 לכ-850 מיליארד.

4 מתוך 5 החברות המובילות בתחום בעולם הן אמריקאיות: ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול: JNJ) בראש ואחריה ג'נרל אלקטריק (סימול: GE), מדטרוניקס (סימול: MDT), סימנס (סימול: SIE.DE) ובקסטר (סימול: BAX). תעשיות הציוד האורתופדי, ציוד חדר הניתוח ומכשור אבחנה מספקות למעלה מ-50% של ההכנסות הגלובליות בתחום. תחום הציוד הרפואי עשה שימוש בהתקדמות הטכנולוגית עוד בטרם "פרצה" מהפכת הטכנולוגיה במלוא עוזה, וישראל הייתה מהחלוצות בתחום (אלסינט ז"ל ומדינול לדוגמה, וכמנהגנו מאז ומעולם אבדנו את ההובלה). גם היום ההתקדמות הטכנולוגית היא הגורם המוביל בצמיחת הסקטור כאשר השימוש ב-IOT והשילוב של טכנולוגיות הבינה המלאכותית בתחום הם עמוד האש שלפני המחנה. אלו ידחפו את התעשייה קדימה ובעיקר באמצעות יצירת נישות חדשות.

דוגמה לכך אפשר לראות בהתפתחות תעשיות הביו-אלקטרוניקה (Bioelectronics) והאלקטרוסוטיקלס (Electroceuticals), שתי נישות חדשות שנוצרו באמצעות ההתקדמות הטכנולוגית וההשמה המסחרית של ה-AI וה-IOT. יישום הטכנולוגיות אלו בתחום הציוד הרפואי מלהיבות עתידניים ואנליסטים כאחד, כיוון שהן מכוונות למזעור של ציוד שיושתל בגוף ויעזרו לגוף "לרפא את עצמו". הדבר ייעשה באמצעות יצירת שינויים ביו-כימיים שבדרך כלל נגרמים ע"י תרופות (תרומה אדירה להתקדמות מדעי האבחון והריפוי ופוטנציאל עסקי אדיר ממדים).

אם נראה לכם שהקונספט הזה, לבטח האפליקציה בפועל, עדיין נמצא רק על שולחנות התכנון אז טעות בידכם, החלום קורם עור וגידים. חברת הפרמקולוגיה הענקית GlaxoSmithKline (סימול: GSK) נכנסה לתחום כבר ב-2013, כשהיא מפתיעה את וול סטריט ומשקיעה 50 מיליון דולרים בהקמת "החטיבה לאיתור השקעות בביו אלקטרוניקה". ב-2015 השקיעה GSK 15 מיליון דולרים מהכספים בחברת מדיקל סטפוינטSetPoint) Medical) מקליפורניה לצורך הפיתוח המסחרי של שתל גירוי עצבי (שכבר נוסה בגוף האדם) לטיפול במחלת קרוהן (Crohn s disease).

את סטפוינט ייסדו הפרופסורים קווין טרייסי ושאו ווארן, מגדולי המומחים בעולם בתחום הנוירולוגיה והרפואה המולקולרית, והיא מנוהלת על ידי אנתוני ארנולד, לשעבר מבכירי בוסטון סיינטיפיק. סטפוינט מפתחת מכשור, מנגנון למעשה, שעוזר למרכז העצבים לווסת את מערכת החיסון שלו. השקעה זו, לצד חברות כמו בוסטון סיינטיפיק (סימול: BSX) ו-Covidien (סימול: COV), שהשקיעו גם הן בחברה, בהחלט הפתיעה, אך לא כפי שהמומחים הופתעו השנה כאשר GSK הודיעה שביחד עם חברת Verily (לשעבר Google Life Sciences) של גוגל, תוקם חטיבה ביו אלקטרונית בהשקעה משותפת של 715 מיליון דולרים.

אז נכון הוא שאין סיכוי שפלטפורמות הביו יעברו FDA לפני 2020 אבל כשחברות רפואה ענקיות כמו GSK, PFE ו-ROG.VX נכנסות ברצינות לתחומים החדשים, וכך גם עושות חברות כמו IBM, GE ו-SIE.DE (מכיוון התשתיות), אז החשיבות העסקית ברורה. חברות סטארט-אפ רבות מהסוג של סטפוינט שמזהות כיווני התפתחות חדשניים ומנסות להפכם למסחריים, נוצרות בכול שלב של התקדמות טכנולוגית. התקדמות זו מייצרת פוטנציאל מסחרי לחלום טכנולוגי. חברות כאלו מצליחות בעזרת כספן של החברות הוותיקות, שמחפשות בקדחתנות נישות חדשות, ובעזרת משקיעי הון סיכון מביני עניין לפתח את הפלטפורמות החדשניות. אלו יהפכו, בעזרת המשקיעים, לנישות תעשייתיות.

בשלב הנוכחי לא תמצאו את GSK בסלי הבריאות מהסוג של IHI כי כרגע אין לתחומים החדשניים שום משקל בהכנסות החברה. גם חברה כמו מזור (סימול: MZOR) לא תמצאו בסל וזאת בשל היותה חברה זרה (היא מופיעה בסלים של ADR כמו ADRD או בסלי ה-Small-cap מהסוג של VSS). מה שכן תמצאו ב IHI, לצד הענקיות שהזכרנו, חברות שמככבות בטור זה כמו EW או ISRG. אפילו חברת ציוד הטיפול במים WATER CO (סימול: WTR), כי חקר הנוזלים הוא חלק מהספור. כולן חברות שהתרומה שלהן לתחום הציוד הרפואי מהווה חלק משמעותי בהכנסותיהן. Thermo Fisher (סימול: TMO) שהיא האחזקה השלישית בגדלה ב-IHI, היא "חיה משונה" ועליה נרחיב היום (שוב).

TMO אינה חברה שאפשר להגדיר אותה כחברה בתחום הרפואי וגם לא כחברת ציוד רפואי. TMO מגדירה עצמה "חברת שירותי מדע וטכנולוגיה שעוזרת לקדם את תחומי הבריאות, האקולוגיה והבטיחות". TMO מגשרת למעשה בין ההתקדמות הטכנולוגית במרכזי המו"פ ליישומה לתוך הכלכלה "הישנה". TMO עושה זאת מאז הקים צ'סטר פישר, ב-1902, את חברת Fisher Scientific על מנת לחבר בין המעבדה לתעשייה. קשה להסביר במדויק מה ואיך החברה פועלת והצעתנו שתקשיבו לסרטון החברה ותעיינו באתר על מנת להבין. החברה צומחת אורגנית ובאמצעות M&A.

ב-2006 התמזגה TMO עם חברת Thermo Electron, שאותה הקימו הפרופסורים ג'ורג' האטסופולוס מ-MIT ופיטרר נומיקוס מהרווארד ב1956, לצורך "התאמת ניסיונות מעבדתיים לתעשייה". ב-2014 רכשה החברה, לאחר תחרות הצעות מחיר מול רוש השווייצרית (סימול: ROG.VX), את חברת מדעי החיים המובילה Life Technologies ב-13.6 מיליארד. ב-2016 רכשה את חברת הטיפול ב-DNA Affymetrix, מכוכבות בועת 2000. לקראת סוף השנה סגרה את רכישתFEI Company (סימול: FEI) שעוסקת בטכנולוגיות מיקרוסקופיות ויצרנית המיקרוסקופ האלקטרוני. 38% מההכנסות באות מהתאמה של ציוד מעבדה לתעשיות שונות, 26% ממדעי החיים, 18% ממכשור אנליטי ו-18% ממכשור אבחנה. מתוך הנ"ל כ מההכנסות מגיעות מהתחום הרפואי, אבל ההשפעה של מוצרי החברה מהותית ביותר בתעשייה כולה. חשיבות החברה כאמור היא בקשר שלה לתהליך ההתמזגות הטכנולוגי.

החברה סיימה את 2015 עם מכירות של 16.97 מיליארד דולרים, רווח נקי של 1.98 מיליארד ורווח למניה של 7.39 דולר. לפי הקונצנזוס החברה, שקצב הצמיחה שלה מאז 2009 עומד על ממוצע שנתי של 15.39%, תסיים את השנה עם רווח למניה של 8.26 וב-2017 עם 9.35 דולרים. ההכנסות יעלו ל-18.32 מיליארד השנה ול-19.73 ב-2017.

המניה, שמאז 2009 עלתה בכ-395% והכתה בגדול את מדד ה-S&P, נעצרה בשנה האחרונה ותשואתה %0 (בשל ירידת קצב הצמיחה לכ-12%). 15 אנליסטים ממליצים כרגע בקניה ושניים ב-Hold כאשר העדכון האחרון, של גולדמן סאקס, מאמצע החודש, ממליץ בקניה עם מחיר יעד של 169 דולרים (הקונצנזוס על 165 דולרים). הרבעון האחרון הפתיע בעצמתו ואפשר להניח שהאנליסטים יעדכנו מעלה. יש מספר חברות שעיסוקן דומה, כמו אגילנט (סימול: A) או PerkinElmer (סימול: PKI) שהן קטנות בהרבה והתחומים לא תמיד חופפים.

אנחנו מאמינים ש-TMO, שמחוברת היטב לחדשנות בתחום הרפואי והאקולוגי היא היותר מעניינת ומה שהיא מציעה מתאים ביותר לתהליך המיזוג שבעיצומו.


*** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(48):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 19.
    אבקש את דעתך לגביי ההתפתחויות בפרוטליקס (ל"ת)
    שקוע 06/01/2017 13:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 18.
    QTEC
    מוזס 04/01/2017 17:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ETF טוב בהרבה מכל אלה שהצגת
    סגור
  • וואו, יופי לך אבל
    שלמה גרינברג 04/01/2017 19:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יכול היית להשקיע ב SOXX הדומה שהניב הרבה יותר. 2 הסלים הללו מוזכרים בכתבה שתופיע מחר והעליות בהם משקפות את ההתפתחויות בתעשיות ה ADAS.
    סגור
  • QTEC
    מוזס 08/01/2017 10:40
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הם לא דומים .. הSOXX כולו סמיקונדקטורס, בQTEC יש 42 אחוז סמיקונדקטורס.. העיניין עם הQTEC הוא המתודולוגיהשל המדד.... משקל שווה לכל מניות הטכנולוגיה בנסדק
    סגור
  • 17.
    תעודת סל ישראלי על ציוד רפואי בארהב
    דניאל 04/01/2017 09:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הי, האם יש תעודת סל בישראל העוקבת אחרי חברות ציוד רפואי בארהב? תודה
    סגור
  • טען עוד
  • איני עוקב אחרי השוק הישראלי (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/01/2017 17:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • תעודת סל ישראלי על ציוד רפואי בארהב
    דניאל 04/01/2017 14:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש למישהו תשובה?
    סגור
  • 16.
    שלמה מה דעתך על אינטק פארמה
    גיל 03/01/2017 22:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש סיכוי שהניסוי השלישי יצליח ואז מה נשאר ? אני יודע שעבורך זו מניה קטנה אך עדיין נראה הגיוני הסיפור של האקורדיון.
    סגור
  • "אני יודע שעבורך זו מניה קטנה ..."
    שלמה גרינברג 04/01/2017 09:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מהיכן לקחת משפט זה? לגבי כול חברה נבדקת לגופה. זו חברה שמוגדרת development stage biopharmaceutical company והיא אכן כזו. כול פתוח נראה הגיוני השאלה אם אפשר לממש ההגיון להכנסות ובמקרה הזה נצטרך להמתין ולראות
    סגור
  • 15.
    שלמה, מכיר את DXCM ? (ל"ת)
    יעל 03/01/2017 10:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מכיר היטב
    שלמה גרינברג 04/01/2017 09:12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    החברה קנתה לעצמה שם בתחום ציוד המעקב והפקוח על הסוכרת. ההכנסות צומחות מהר ולכן, מפעם לפעם, המניה עולה לרמות בלתי סבירות כפי שלאחרונה הגיעה לכ 96-7 דולר. במורגן סטנלי הורידו ביום ו' את ההמלצה ל"החזק".
    סגור
  • 14.
    ל-4, 12, 13
    ארז 02/01/2017 14:23
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא לשכוח אחרי כול ה etf המפונפנים להחזיק גם תעודה כמו SDY שנתנה 20 אחוז ב 2016
    סגור
  • 13.
    ROBO
    רובוטריק 01/01/2017 16:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה שלום, התייחסת בכתבה זו לתעשיית הIOT והAI. רציתי לשאול מהי דעתך על תעשיית הרובוטיקה ככלל ועל סל הROBO בפרט. (שמחזיק בחלקו חברות AI). אשמח לדעתך. תודה ושנה טובה.
    סגור
  • 12.
    האם SNSR + BOTZ הם סלים חדשים
    גולן 31/12/2016 22:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש נתונים של שנה ...? תודה ובהצלחה ב2017
    סגור
  • מה זה חברים? גן ילדים?
    שלמה גרינברג 01/01/2017 11:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כן, סלים חדשים, למה שלא תתחבר לרשת ותבדוק???
    סגור
  • 11.
    סיכום פוזיציה 2016 ופוזיציה 2017
    אסף 31/12/2016 21:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נמכרו במהלך 2016 CLF , X ,GLNG ,בתשואה של מעל 120 %נקנה במהלך הימים האחרונים של 2016VRX במחיר 14.6$ בסכום מהותי מאוד.וזאת בתיקווה לתיקון חד במהלך 2017בהצלחה למנחשים:)ושנת השקעות טובה לכולם.
    סגור
  • vrx מה שמדהים זה
    ארז 01/01/2017 14:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שבתחילת נובמבר המניקה קפצה ביום אחד ב 30 אחוז (מ 18 ל 24 דולר) - בעקבות הפרסום המצורף. מדובר בהערכה שהיא תמכור את אחת האחזקות שלה תמורת סכום של 10 מיליארד דולר. שווי החברה היה אז רק 6 מיליארד (והיום 5 מיליארד). Valeant May Sell Salix Unit for $10 Billion (VRX) By Shobhit Seth | November 2, 2016 — 12:00 PM EDT
    סגור
  • 10.
    שלום שלמה. איך לדעתך תראה השנה של מזור רובוטיקה
    אבי 31/12/2016 19:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ומה צפיותך מהחברה לשנת 2017. תודה מראש.
    סגור
  • לא מתאים לך שאלה כזו
    שלמה גרינברג 01/01/2017 11:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ב2017, כמו ב 2016, יהיו 365 יום, נחכה לסוף השנה ונראה כיתד נראתה. לגבי 2016 הנתונים והציפיות באתרים הפיננסיים. מזור בעלת פוטנציאל גדול ובמיוחד עם "הגיבוי" של מדטרוניקס.
    סגור
  • שלמה יש הרבה אבי זה לא אני שים לב (ל"ת)
    אבי3 01/01/2017 11:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 9.
    תכירו מניה ל- 2017 - אוברסיז ...בהצלחה לכולם (ל"ת)
    אדם 31/12/2016 18:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • לאיזה מה OVERSEAS אתה מתכוון, יש רבות
    שלמה גרינברג 01/01/2017 11:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם אתה מתכוון ל - Overseas Shipholding Group (OSGIQ) מה המעניין בה?
    סגור
  • 8.
    תגובה
    מכאל 31/12/2016 10:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קודם כל אני לא כועס וגם לא השקעתי במניה.אני קורא את הכתבות שלך הרבה שנים והמניה הזו הוזכרה ,להערכתי,יותר מכל מניה אחרת כהשקעה טובה..רק ציפיתי שבתור מומחה לשוק האמריקאי תמצא עוד מניות טובות להשקעה כי בסך הכל מדובר באלטרנטיבות של השקעה ויש הרבה מניות שעשו יותר ממנה בשנים האחרונות ללא קניה מכירה וקניה .מניית tmo גם בשנתיים האחרונות רק עשרה אחוז והיא לא מניית תרופות שירדו חזק
    סגור
  • "והמניה הזו הוזכרה ,להערכתי,יותר מכל מניה אחרת.."
    שלמה גרינברג 31/12/2016 17:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    באמת? תבדוק שוב. מזה 32 שנים ויותר אני כותב מידי שבוע ובכול כתבה תמצא מניה אחרת או סל או מגזר. העובדה היא שאולי אתה מסתכל בכתבות אבל לא קורא. אם גם היית קורא היית רואה שזה בדיוק מה שכתבתי על TMO , " TMO אינה חברה שאפשר להגדיר אותה כחברה בתחום הרפואי וגם לא כחברת ציוד רפואי".
    סגור
  • 7.
    POT
    לירון 30/12/2016 14:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שלמה שלום. מה דעתך על חברת פוטאש. האם היא בדרך הנכונה? או כפי שאתה תמיד אומר שהחברות צריכות להתאים את עצמן ופעילותן עם הקידמה והעתיד שמפתיעות כל הזמן בחידושים. האם היא שם או הרחק מאחור?
    סגור
  • פןטאש ותעשיית הדשן הכימי
    שלמה גרינברג 31/12/2016 10:00
    הגב לתגובה זו
    3 0
    פוטאש היא החברה המובילה בעולם בתחום הדשנים הכימיים והיא סובלת, כפי שסובלות כול החברות בתחום, מכימיקאלים לישראל ועד לאגריום (AGU ) מאז 2010 מירידת מחירי הגלמים בתחום. מה שקורה בתחום בגדול, בדיוק כמו בתחום המוצרים החקלאיים הבסיסיים, הוא שהמוצר הופך לסחורה, COMMODITY והתעשייה מייצרת עודפים על מנת לכסות את ירידת המחיר ואחד "מאכיל" את השני, ספיראלה מטה. בנוסף החשש מהענקיות הסיניות גם הוא לוחץ כך שבגדול אין סיבה כרגע להתלהב מהשקעה במניות הדשנים. אבל, בדיוק כמו במקרה של ענקיות הפארמה שסובלות מאותן בעיות, חברות הדשנים מהסוג של POT (שיש להבדיל בינן לבין חברות "חקלאיות" מהסוג של סינג'נטה או מונסנטו), מתקדמות בשני כיוונים, התייעלות בעזרת הטכנולוגיה ומעבר לשטחים רווחיים יותר באמצעות רכישות. POT רכשה את אגריום מה שיתן לה אפשרות התייעלות גדולה ויכניס אותה לתחומים חדשים. המחיר הנוכחי של המניה נראה מעניין אבל מה שחשוב זה הציפיות למצב בחקלאות ב 2017 והלאה ובמיוחד בחקלאות במדינות המתפתחות. מעבר לזה תצטרך לעקוב.
    סגור
  • תודה. החכמתי (ל"ת)
    לירון 31/12/2016 20:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    סקטור מעניין לשנת 2017
    יאיר 30/12/2016 14:04
    הגב לתגובה זו
    2 2
    רוב הסקטורים שרשמת עלו יפה וחלקם עלו חזק מאד בשנת 2016 והם נסחרים כעת במכפיל רווח של 18- 20 שהוא גבוה . לעומת זאת סקטור הפארמה והביוטכנולוגיה ירד חזק מאד והמדדים העיקריים שלו IBB ו XBI ירדו ב 21% וב 15% בהתאמה והם נסחרים כעת במכפיל רווח של 8-10 בלבד . על כן אני חושב שמדדים אלו הם ההזדמנות הגדולה לשנת 2017 . מה דעתך ?
    סגור
  • מכפיל
    אבי 30/12/2016 18:55
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מכפיל הוא פרמטר אחד ממיכלול שלם. אנליסטים המליצו על סקטור הפארמה גם במכפיל 18 כי "תמיד צריכים תרופות". הסקטור היה (בחכמה שבדיעבד) over rated והירידה למכפיל 8 אין פרושה "הזדמנות". השאלה העיקרית מתייחסת לציפיות. הייתי נזהר לרכוש למרות המחיר ה"זול"
    סגור
  • מדוע שלא תקרא המאמר והקודמים בעיון??? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 30/12/2016 16:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    שאלת הבהרה
    אבי 30/12/2016 11:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה שלום, שתי שאלות הבהרה למאמר המעניין שכתבת. הראשונה: למיטב ידיעתי XLY משקיע בחברות צריכה מחזורית בעוד ה XLP משקיע בחברות צריכה קבועה. אם אני צודק אזי ההגדרות שרשמת אינן מדוייקות. באם טעות בידי, תמיד אשמח ללמוד. השאלה השנייה: האם IHI משקיע רק בחברות אמריקאיות או גם בחברות אירופאיות? מדובר בתחום שמעולם לא נחשפתי אליו ברמת הידע הכללי ולכן תודה על הכתבה
    סגור
  • צודק בהגדרות, כנראה התחלפו, כתבתי שרק באמריקאיות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 30/12/2016 14:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 4.
    תיקון קטן לכתבה ותוספת קטנה
    רועי 30/12/2016 10:45
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בקשר ל - ETFs של פינטק, זה לא FINK, אלא FINX ו- FINQ. אני גם ממליץ לבחון ETF שעוקב אחר מדד תעשיית הדפסות התלת מימד, שמו של ה- ETF הוא PRNT. כמו כן, יש גם ETF מעניין נוסף שעוקב אחר תעשיית המסעדות בשם MENU, שגם נשמע מעניין. עוד אחד מעניין זה IFLY שעוקב אחר תעשיית הרחפנים. זהו :-)
    סגור
  • אכן טעות דפוס (ל"ת)
    שלמה גרינברג 30/12/2016 14:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    TMO
    לרון 29/12/2016 19:03
    הגב לתגובה זו
    0 1
    בעבר ודי מזמן [ממזמן???] ציטטת מר גרינברג את "ידידך " סטיבן הידוע עוד מימיך בגלובס ש"אמר" שמניית TMO היא אחת המניות הטובות בעיניו לטווח ארוך מאוד----לא אשאל כי לא אקבל תשובה אך נראה לי לאור הדברים על TMO היום ששלמה גרינברג ו"סטיבן" חד הם וכש"המלצת" עשית זאת דרך "סטיבן הוירטואלי" וכך המלצת מבלי להמליץ
    סגור
  • דווקא תקבל תשובה והיא
    שלמה גרינברג 30/12/2016 08:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מה שנראה לך אינו מדויק כי שסטיבן הוא אדם אמתי, חי ובועט שפרש ממשחקי הבורסה בתחילת המאה ועבר לגור בגן העדן שנקרא וויאומינג . "המלצתי בלי להמליץ"? שיהיה
    סגור
  • 2.
    tmo - יש מי שחושב אחרת
    שואלת 29/12/2016 16:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלום שלמה, זקס מאוד פושר על tmo ונותן hold זקס בהחלט נחשב וגם אתה מאוד נחשב, והנה לך דיסוננס. אשמח להסברך. תודה רבה וחנוכה שמח לך.
    סגור
  • זקס
    מג'יור 01/01/2017 20:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ממליץ לך לעשות נסיון קח חברה שהם נתנו המלצה ותראה כמה פעמים הם משנים את דעתם בתוך מספר שבועות,וברור שבמספר שבעות שום דבר לא השתנה בעסק.
    סגור
  • אם תקראי בעיון את מה שהם כותבים
    שלמה גרינברג 29/12/2016 18:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תביני שהמלצת ההחזק באה רק בגלל המחיר ואני לא חולק על כך כך שאני ו ZACK מסכימים.
    סגור
  • 1.
    מניית isrg
    מכאל 29/12/2016 14:25
    הגב לתגובה זו
    2 2
    כבר כמה שנים שאתה ממליץ על המניה אך בחמש השנים האחרונות היא עלתה ב38 אחוז ומדד האס אנד פי עלה ב78 אחוז. ואל תגיד שלא המלצת עליה
    סגור
  • מניית ISRG
    igal-igor 29/12/2016 20:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השקעה 1-1-2016 10000$ היום 29-12-2016 24659.75$ = 148.75, מיכאל מצטער אך אתה לא יודע לעשות חשבון פשוט!
    סגור
  • אני מעולם לא ממליץ רק מתאר כפי שהחבר שענה כתב אבל
    שלמה גרינברג 29/12/2016 17:10
    הגב לתגובה זו
    5 0
    אם אתה באמת קורא את הכתבות היית גם יודע שכאשר אני מדבר על מניה אני כותב תמיד, להמתין לתיקון על מנת לקנות ולמכור מחצית כשהמניה מכפילה עצמה ויותר. אם תטרח לבדוק את שלושת המניות שהוזכרו בכתבה, ISRG, TMO ו EW תגלה שאם היית קורא על באמת היו לך פוזיציות היום, בכול השלוש, בחינם ורווח עצום. ISRG, אם קנית לפני 5 שנים המחיר היה כ 180. היית צריך למכור חצי ב 2015 בין 400 ל 600, לקנות החצי בחזרה ב 2014, בבין 300 ל 350 ולמכור שוב חצי ב 2015 ב 700 ואז לא היית כועס, חג שמח
    סגור
  • המשך, למכור חצי שוב ב-2016 ולא ב-2015 כמו שנכתב? (ל"ת)
    משה 30/12/2016 13:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • שלמה, האם התכוונת למכור חצי ב-2012 ולא ב-2015 כמו שנכתב (ל"ת)
    משה 30/12/2016 13:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • ב 2013 (ל"ת)
    שלמה גרינברג 30/12/2016 14:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • המשך,ולמכור חצי שוב ב-2016 ולא ב-2015 כמו שנכתב? (ל"ת)
    משה 30/12/2016 14:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • אלוהים יעזור משה, תחליט לבד (ל"ת)
    שלמה גרינברג 30/12/2016 16:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • הוא לא ממליץ
    חבר 29/12/2016 15:45
    הגב לתגובה זו
    10 2
    הוא לא ממליץ אלא כותב את דעתו ושכל אחד יחליט לעצמו. מה אתה רוצה ממנו ?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות