גילת זכתה בפרויקט של איירבוס - המניה עולה 2.5%
חברת גילת רשתות לוויין הדואלית (סימול: GILT) דיווחה היום על זכייתה בפרויקט פיתוח משותף עם איירבוס (Airbus) לפיתוח אנטנה במטוסיה. בגילת מסבירים כי הפתרון יוסיף ליכולות אספקת אינטרנט מהיר למטוסים מבלי להשפיע על ביצועי המטוס ותמרוניו תוך הימנעות מגרר אווירודינמי והפחתת צריכת הדלק.
מניית גילת -0.81% עולה ב-2.5% בבורסה בת"א במחזור מסחר של 2.5 מיליון שקל, לעומת מחזור יומי ממוצע של 1.5 מיליון שקל בחודש האחרון.
כחלק מתוכנית "שמים בהירים" (Clean Sky) גילת תפתח אנטנת ESA IFC בגוף המטוס. תכנית Clean Sky של האיחוד האירופי היא תכנית מחקר לפיתוח טכנולוגיה להפחתת פליטת פחמן דו חמצני, גז ורעש הנוצרים על ידי מטוסים. התכנית ממומנת על ידי Horizon 2020 של האיחוד האירופה.
גילת נבחרה לפתח טרמינל לווייני משולב בתחום תדרי Ka המבוסס על יכולותיה בתחום אנטנות Phased Array (PAA). האנטנה תוטמע במבנה הכנף של המטוס ותכלול את רכיבי ההגברה והקורנים. הפיתוח יכלול תכנון, בניית אבטיפוס, ייצור, ובדיקות על הקרקע ובמהלך טיסה של הטרמינל המוטס בשיתוף עם איירבוס.
- הזמנה ביטחונית נוספת לגילת: 11 מ' דולר מחברת מל"טים
- גילת עם חוזה בטחוני של 23 מיליון דולר; המניה קופצת 5.5%
גילת תפתח את האנטנה המוטמעת בתיאום עם איירבוס ותדגים קישוריות לוויינית מוטסת מלאה שאינה משפיעה על ביצועי המטוס. טרמינל ה-ESA המוטס של גילת יותקן במדגים הטכנולוגיות של איירבוס עבור בדיקות תיקוף במהלך טיסה שיבוצעו בסביליה, ספרד, תוך שימוש בלווין Ka המכסה את אירופה.
טכנולוגיית PAA של האנטנה מאפשרת אינטגרציה גבוהה והטמעה מלאה של האנטנה בתוך שלדת המטוס, וליתר דיוק, כחלק מחרטום המטוס, בקטע אשר מחבר בין כנף המטוס לבין גוף המטוס. לוחות המטוס המקוריים יוחלפו בתבניות מורכבות חדשות עם אנטנת PAA מוטמעת, ובכך ימנעו כל בליטה מגוף המטוס. האנטנה המוטסת תוצג במהלך טיסה במטוס הדגמת הטכנולוגיות של איירבוס.