הנה לכם מניה שחייבת להיות על הרדאר שלכם

נושאים בכתבה טבע

מה באמת קרה בטבע (סימול: TEVA)? יש מעט מאוד אנשים בעולם שמסוגלים לעשות את שעשה אלי הורוביץ ז"ל, לקחת חברה מקומית ולהפוך אותה למובילה גלובלית באחד התחומים התחרותיים והחשובים ביותר. נכון, את הקפיצה לראש המחנה עשה, בשנים 2002-7, בעזרתו של ישראל מקוב, היום היו"ר של ענקית התרופות ההודית Sun Pharmaceutical Ltd ועוד כמה חברות מעניינות, אבל אלי הורוביץ היה הארכיטקט הבלעדי, המנצח של התזמורת.

אלי עזב את טבע בתחילת 2010 וכך, למי שעוקב אחרי טור זה, עשינו גם אנחנו ועברנו לסלי הרפואה, לא בגלל שחששנו מהמחליף או ממשבר שיפרוץ אלא שללא היד המכוונת של אלי הורוביץ חששנו שהמכונה המשומנת היטב שבנה תתחיל, אם לא יימצא מנצח בדמותו, לחרוק. חששנו מוול סטריט שתחפש השוואות לאלי הורוביץ ולא תמצא וגם חששנו שההנהלה הישראלית, ללא הורוביץ, תתקשה להמשיך את השילוב המנצח שבנה אלי בין צמיחה אורגנית והשענות על ההובלה גנרית והמשך המעבר, באמצעות M&A בעיקר, לתחומים חדשים ומהירי צמיחה שבהם היה לטבע יתרון יחסי.

כול ההחלטות שבעטיין הגיעה החברה להובלה גלובלית, כולל פתוח הקופקסון שהמומחים דאז האמינו שייכשל, אושרו כמובן ע"י מועצת המנהלים שתפקידה לעזור להנהלה לנווט את החברה. אבל מועצת מנהלים, אפילו כזו שמורכבת מענקי ניהול ועסקים ומומחים גלובליים בתחום העיסוק של החברה, היא בדיוק כמו תזמורת שמה שהפוך אותה לתזמורת-על הוא המנצח ומאז שאלי עזב לא מצאו מנצח ברמתו וזו הסיבה האמתית למצבה של טבע היום.

חברי מועצת המנהלים של טבע, 11 במספר, הם כולם תותחים. חמש מתוכם, פרופסור יצחק פטרבורג, רוג'ר אברבנל, אמיר אלשטיין, יוסי ניצני ואורי סלונים, משרתים עוד מימי הורוביץ. דליה מאור הגיעה ב 2012, ז'אן חלפון ב-2014 וארבעת הנותרים, ד"ר סול בארר שהתמנה השבוע כיו"ר, רוזמרי קריין, ג'רלד ליברמן וגבריאלה זלצברגר הצטרפו בסוף 2015. כ"א מהאנשים הללו ענק בתחומו, כולם מבינים היטב בניהול לבטח בשיווק וכספים (ראו לינק) ואלו לא אומרי "כן" למנכ"ל או ליו"ר. אז איך קרה שבשנים האחרונות החברה מתדרדרת (ואנחנו לא מדברים על הקופקסון שדעיכתו הייתה צפויה ממזמן ונאיבי מי שציפה שטבע תוכל לפתח תרופה שתשווה לקופקסון). מה שאנחנו טוענים הוא שמאז שעזב הורוביץ התזמורת מזייפת. יכול מאוד להיות שהמנכלי"ם שניהלו את החברה מאז עזב אלי, שלמה ינאי, ג'רמי לוין, אייל דשא וארז ויגודמן, היו בעלי השפעה מגית על המועצה והובילו את חבריה לתמוך בטעויות ניהוליות ויכול להיות, כמו שקרה בזמנו באלווריון, שמועצת המנהלים נרדמה בשמירה אבל אם חברה כטבע מגיעה למצבה הנוכחי לנו זה אומר שאין מנצח מתאים לתזמורת.

טבע היא עדיין החברה המובילה בתחומה, עדיין מעצמה גלובלית אבל הסכנה ברורה ואמתית. ראינו מקרים דומים בעבר. טבע "פצועה" בין חובות מצטברים לירידה בהכנסות ומה שחמור הוא שהמשקיעים וגם הלקוחות לא רואים שינוי חיובי באופק. וול סטריט אינה בוחנת את טבע כחברה ישראלית גדולה אלא כחברה גלובלית מובילה בתחום מבוקש שנמצאת במצב שבו המתחרים מריחים דם והלקוחות מתחילים לחשוש וזה לא טוב. במצב שכזה "אם לא אני לי, מי לי?", טבע חייבת לפעול במהירות ולהרגיע ואת זה יכולה לבצע רק מועצת המנהלים בעזרת בעלי המניות הגדולים. הרזומה של ד"ר בארר שקיבל השבוע את שרביט המנצח, מצוין. הוא מומחה מוביל בתחום הרפואי שמכיר את וול סטריט ומיין סטריט היטב. האיש הקים וניהל את Celgene (סימול: CELG) וניסיונו רחב ביותר. האם יעצור את הדימום? האם יש לו התכונות המתאימות? האם ימצא את המנכ"ל המתאים? האם יבצע שינויים במועצה? אלו הדברים שיקבעו ווול סטריט תעקוב מקרוב. זו משימה קשה מאוד אבל אפשרית ובינתיים, למשקיע ההגיוני/סולידי כדאי לצפות מהצד.

להשקיע בסחורות, בחוזים עתידיים ובנגזרות: CME Group (סימול: CME) בדצמבר 2007 ולאחר עלייה רצופה של 320% מאז תחילת 2005 (ושל 1,700% מאז תחילת 2003), הגיעה מניית CME לשיא כול הזמנים של 142.9 דולרים ומשם, לאחר שהשילה מעצמה 77.4% נחתה המניה, בתחילת 2009, על 32.3 דולרים. למחיר המניות בסוף 2007 וגם בתחילת 2009 לא היה שום קשר לביצועי החברה. לשיא של 2007 העפילה המניה בגלל הקשר שלה למסחר בנגזרים כמו ה-ABS, מערכות ה SWAP, ה CDS וכלה ב-CDO, מכשירים שקשורים בנכסי נדל"ן שפיתחו "מהנדסי החלל" בוול סטריט על מנת לספק את התיאבון הספקולטיבי שהגיע לשיא ב 2007-8.

CME נקשרה לאותו מומנטום כיוון שבבעלותה היה חלק גדול ממרכזי הסחירות במכשירים המופלאים. המניה גם ירדה בטירוף בגלל הקשר. אבל CME מציגה צמיחה רצופה מאז החלה המניה להיסחר בסוף 2002. אם תבחנו את דוחות החברה בין 2005 ל 2010 (בין תחילת המשבר לסופו) לא תגלו שום סיבה הגיונית/כלכלית לתנועה המטורפת במניה, לא למעלה בסוף 2007 ובטח לא למטה בתחילת 2009. המכירות עלו בצורה רציפה, מ 920.5 מיליון ב-2005 ל-1.1 מיליארד ב-2006, ל-1.76 מיליארד ב-2007 ל-2.56 מיליארד ב 2008, ל-2.61 ב-2009 ול-3.0 ב-2010 ומשם המשיכו לעלות בקצב דומה עד להיום וכך גם הרווח למניה (מ-1.76 ב-2005 ל-2.86 ב- 2010).

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

המניה, לאחר שנעצרה בתחתית של 32.3 דולרים בתחילת 2009 החלה במסע התאוששות איטי שנמשך עד סוף 2012 (עלתה בכ-55% בשלוש השנים) ומאז החל קצב ההתאוששות במניה גובר (עלתה בכ-140% מתחילת 2013). החברה ממשיכה לצמוח ואת 2016 סיימה עם הכנסות של 3.6 מיליארד, רווח נקי של 1.53 מיליארד ורווח למניה של 4.53 דולר ואת 2017 תסיים החברה, אליבא הקונצנזוס עם רווח למניה של 5.28 דולר כך שהמניה נסחרת היום עם מכפיל היסטורי של 26.5 פעם ומכפיל 2017 של 22.5 כאשר רוב האנליסטים (6 מתוך 11 הורידו לאחרונה ובעקבות העליות את המלצותיהם ל-"החזק", 2 אפילו ל"מכירה" ושלושה עדיין בהמלצת קניה). מחיר היעד הממוצע הוא 102 דולר, כ-15% מתחת למחיר הנוכחי. אז למה אנחנו מביאים החברה לתשומת לבכם? ראשית כי אנחנו מאמינים שהחברה תכה את ציפיות האנליסטים. שנית בגלל התחום המאוד מעניין, שגדל במהירות והחברה שומרת על מעמדה ושלישית כדי שתעקבו כי אנחנו מאמינים שהצמיחה והרווחיות של החברה ימשיכו בקצב הנוכחי לאור השימוש הגדל שעושים המשקיעים, במיוחד מנהלי ההשקעות מהסוג שתיארנו בשבוע שעבר, BLK, BX, וואנגארד, בפלטפורמות ובמכשירים של החברה. אז כאשר יגיע התיקון נא לעקוב מקרוב.

מה בדיוק עושה החברה? CME היא החברה המובילה בעולם בתחום הפלטפורמות למסחר בנגזרות ובחוזים. למי שלא מתמצא אז מה שעושה CME בחוזים וסחורות זה בדיוק מה שעושה הבורסה לנ"ע. החברה מאפשרת מסחר בכול סוגי הנכסים כולל חוזים עתידיים, אופציות על הריביות, על מדדי מניות, פורקס, אנרגיה, סחורות חקלאיות, מתכות, מזג האוויר ונדל"ן. כחלק מעיסוקיה מציעה החברה פתרונות לניהול סיכונים בשווקים הפיננסיים וכן מערכות סליקה ושירותי סליקה מגוונים. באמצעות פלטפורמת המסחר האלקטרונית שלה, CME Globex, החברה מאפשרת למשתמשים בכול רחבי העולם כניסה למגוון הרחב ביותר שקיים של השווקים בעלי רמת נזילות גבוהה למסחר בנגזרות ואת מערכות הסליקה המתאימות, המוגנות והמשוכללות ביותר בעולם שמפחיתות רמת סיכונים למינימום. כדי להבין טוב יותר את החברה וסביבת הפעולה שלה כדאי לקרוא המאמר של האקונומיסט שנכתב ב 2013 (ראו קישור). CME הקימה את בורסת הסחורות העתידיות הראשונה בעולם ב 1848 בשיקגו (ה-CME Exchange) ושלוש שנים מאוחר יותר החלה לסחור ב forward contracts כאשר פתחה את חוזי התירס. כבר ב-1865 פתחה את מערכות הסליקה הראשונות לחוזים וגם קבעה מערכות יחסים פיננסיים מהסוג של מרווחים (מרג'ין). CME הייתה החלוץ בבורסות החוזים החקלאים, מוצרי תעשייה ועוד והיא שיצרה, ב 1982, את מדד החוזים העתידיים על ה-500 S&P (CME S&P 500 Index futures).

ב-2007 רכשה החברה את בורסת הסחורות בשיקגו (Chicago Board of Trade ) ושנה לאחר מכן את בורסת הסחורות בניו יורק, ה New York Mercantile Exchange (שבה התחלנו את דרכנו בוול סטריט).ב-2011 הקימה החברה את מרכז הסליקה האירופי לנגזרות (CME Clearing Europe) וב-2012 רכשה את בורסת הסחורות החקלאיות המובילה בקנזס (Kansas City Board of Trade) כאשר באותה שנה הפכה שותפה מובילה בחברת הנפקת המדדים היוקרתית של הדאו ג'ונס, מפיקת מדדי הדאו וה-S&P שנקראת S&P Dow Jones Indices Joint Venture. חשוב לזכור שהחברה, כמו התחום כולו, נהנתה ותמשיך ליהנות ממהפכת הטכנולוגיה והאינפורמציה שמספקת לה מנועי צמיחה חדשים לבקרים. לחברה מרכז פתוח וחדשנות גדול, CME Group Center for Innovation, אותו הקימה עוד ב 2003. החל מתחילת 2017 מוביל ד"ר Terrence Duffy את החברה כיו"ר ומנכ"ל. Duffy, שהחל לעבוד בחברה ב 1981 (לאחר שנים כחבר הבורסה לסחורות בשיקגו), נחשב אחד המנהלים המובילים בארה"ב. החברה התחילה לחלק דיווידנד ב 2003 אז 30 סנט וב 2016 הגיעה לחלוקה של 3.25 דולר. למרות שרמת הדיווידנד משתנה בהתאם לרווחיות והיו רבעונים שבהם הדיווידנד ירד החברה נכללת בסלי הדיווידנד (היא האחזקה השנייה בגודלה בסל הדיווידנד/הכנסה המוביל DVY). המתחרות הרציניות של החברה הן DEUTSCHE BOERSE AG (סימול:DBOEF בניו יורק) , INTERCONTINENTAL EXCHANGE (סימולICE) והחברה הפרטית הבריטית LCH.CLEARNET GROUP שמחזיקה את הבעלות בבורסה של לונדון. יש עוד חברות רבות שמתחרות במגזרי מסחר וסליקה שונים אבל CME היא הפיל שבחבורה. אין סלים ממוקדים (בעיקר בשל העובדה שרק מעט חברות ממוקדות רק בתחום) ואת החברות המובילות שהזכרנו תמצאו בסלים הפיננסיים וסלי הדיווידנד כאמור.

סיכום: סקטור המסחר בסחורות ובנגזרות הולך וגדל עם יצירת מכשירים פיננסיים חדשים ויצירת המכשירים הולכת ומתרחבת בעזרת מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה ובעיקר בשל הביקוש הגדל מהתעשיות השונות שמחפשות הגנה על מחירים והתייעלות. נכון, התחום בוול סטריט מלא באירועים ספקולטיביים ותמיד יהיו כאלו אבל הרגולטורים סוגרים לאיטם את האפשרויות. "זו חברה שהכנסותיה גדלות עם המחזורים שגדלים ואילו ההוצאות, בגלל ההתייעלות הטכנולוגית, גדלות בקצב נמוך בהרבה והם גם מחלקים דיווידנד נאה כשאפשר", אמר השבוע בן קירבי מנהל קרן Thornburg ולמרות האנליסטים הגדיל אחזקותיו במניה למקום השלישי בקרן אחרי צ'יינה מוביל (סימול: CHL) וג' פי מורגן (סימול: JPM). אין ספק שהמניה "יקרה" אבל CME היא החברה המובילה שמתמקדת בתחום נטו. אז כדאי לעקוב ובתיקון הבא, לאחר שתבדקו בקפדנות את הסיבות לתיקון (כותרות או עובדות) תחליטו בחכמה.

תגובות לכתבה(61):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 24.
    יוסי 17/02/2017 08:05
    הגב לתגובה זו
    שלום בהתחלה חשבתי שזה אסטרה זניקה ולא הבנתי למה המחיר נמוך כל כך אבל המניה ניראת מעניינת עם פיתוחים לסרטן ערמונית אשמח לדעתך שבת שלום
  • שלמה גרינברג 17/02/2017 15:26
    הגב לתגובה זו
    היא אחת מחברות התרופות המיוחדות הוותיקות. בעבר עלתה על סיכויי הצלחה לתרופה שפתחה עם קירקס (KERX ) הישראלית והשתיים נפלו כשהניסוי, שדובר בו רבות, נכשל. כיוון שמדובר בחלומות שכבר רצים שנים רבות אז השוק נזהר. העליות לאחרונה הן שוב בעקבות צפיות להצלחת התרופה Macrilen™ שאמור לזהות חוסר בהורמון צמיחה ושמתקרב לסוף השלב השלישי של הניסויים הקליניים.
  • תודה ושבת שלום (ל"ת)
    יוסי 17/02/2017 18:01
  • דילולים במכפלות 17/02/2017 10:36
    הגב לתגובה זו
    זה אומר שהם דיללו את המסכנים שהשקיע במכפלות של אלפי אחוזים. גם בתסריט שהם "יצליחו" כול הצלחה בחברה בשווי של 40 מיליון דולר תהיה מה שנקרה "הרמה להנפקה" והכנסת כבשים חדשים.
  • כבר עדיף לתרום לנזקק 17/02/2017 18:13
    "לא דובים ולא סולר – מקסימום חולר [...] ימין ושמאל רק חול וכולירה."
  • 23.
    טירוף 16/02/2017 15:02
    הגב לתגובה זו
    מאז הבחירות (והצפי שקלינטון תהיה הנשיאה ויהיו הגבלות על אחזקת כלי נשק )- הנל לא מפסיקות לרדת. וזה כאשר השווקים עולים כבר חודש רביעי. ועדיין לא פורסמו הדוחות. שמועות שהם אגרו הרבה מלאים מתוך צפי שיהיה ביקוש עצום מיד לאחר שיתברר שקלינטון נבחרה.
  • שלמה גרינברג 16/02/2017 16:52
    הגב לתגובה זו
    הירידות, שהחלו עם תוצאות הבחירות ממשיכות בגלל הירידה החדה ברכישות נשק בדצמבר, % 17. צריך לבדוק את החברות כי הירידה במכירות היא התוצאה של האגירה והן יחזרו לעלות ב 2017. תקרא המאמר : http://www.nasdaq.com/article/will-2017-be-american-outdoor-brand-corps-best-year-yet-cm743274
  • תודה, נחכה לדוחות שיתפרסמו בקרוב (ל"ת)
    אורי 16/02/2017 19:48
  • 22.
    אסף 15/02/2017 21:11
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה.סתם משתף:בתחילת 2016 שאלתי אותך על X שהיתהב 10$וCLF היתה ב 3 $שנה וחודש מאז עלו במעל 300%!!!יצאתי ב 200% רווח!!בסכומים מהותיים מאוד.חבל שאתה מתייחס בעיקר לפירמות גדולות מאוד וכמעט ולא לפירמות שהתרסקו אך ה אפ סייד בהם הוא משמעותי.בלי קשר .היום בפוזיציה גדולה מאוד ב vrx שער כניסה 14.6$בהצלחה למנחשים:)
  • שלמה גרינברג 16/02/2017 10:51
    הגב לתגובה זו
    אני מהבודדים שמתייחס בקביעות לפירמות במשבר(כולל VRX ) ולפירמות קטנות (ATTU, TSEM, CGEN, RADA, PLX, ENZY ועוד)
  • דוחות VRX 28/2 16/02/2017 14:43
    אישית אין לי אמון בפאפא אחרי ההרס שהוא השאיר בפריגו. דוחות ב 28/2 6:00 AM ET בבוקר שעון החוף המזרחי -(יוצא 13:00 שעון ישראל) . צפי להכנסות של 2.35 מיליארד דולר.
  • 21.
    פחד ואימה 15/02/2017 08:42
    הגב לתגובה זו
    שהיה ב 10 לנובמבר ושווי החברה טיפס כבר למיליארד דולר.
  • 20.
    יאללה בלאגן 14/02/2017 09:23
    הגב לתגובה זו
    בדצמבר פורסם שאיראן חתמה עם בואינג הסכם (כפוף לאישור הקונגרס) לאספקת 80 מטוסים על פני 10 שנים בשוו 16.5 מיליארד דולר. אבל אחרי החתימה האיראנים התרברבו שבפועל זה יעלה להם רק חצי מהסכום הנל (והחצי השני יסופסד על ידי ממשלת ארצות הברית באמצעות מוסד שנקרא the Ex-Im bank "Boeing has announced that its IranAir contract is worth $16.6 billion. However, considering the nature of our order and its choice possibilities, the purchase contract for 80 Boeing aircraft is worth about 50 percent of that amount," said Deputy Transport Minister Asghar Fakhrieh-Kashan, quoted by Iran's IRNA state news agency. Then there is the question of how much funding the Ex-Im bank may have provided to Iran: when all is said and done, it is possible that the Persian nation ended up paying nothing out of pocket, and merely funded its purchase of Boeing airplanes with a generous loan from Uncle Sam.
  • 19.
    למרצה לנוירולוגיה 13/02/2017 17:51
    הגב לתגובה זו
    האם אתה מעביר חומר חדשני גם לפרופסורים או רק לתואר שני ודוקטורים?
  • רק לפרופסורים בפרוקטולוגיה (ל"ת)
    שלמה גדינברג 13/02/2017 19:26
    הגב לתגובה זו
  • לשלמה גדינברג 13/02/2017 19:53
    והוא מאד מבוקש. הכרוגים שבינהם עוסקים בכרוגיה קולורקטלית . איני מבין מדוע אתה מלמד רק אותם. סתם קרדיולודים הם לא בספקטרום שלך. אם זה אתה או אחר בגילך המופלג שהנפיץ.כאן ..הרי רופא כזה אתם באי בית תכופים אצלו. ואם יהיה המשך לא מבורך לנ"ל יש מצב שדפי ההיסטוריה שהשחירו זפת ולא רק הצהיבו עלולים להיפתח וזה יהיה ממש לא נעים.
  • 18.
    אפי 12/02/2017 15:09
    הגב לתגובה זו
    דורון צור הבוקר בדה מרקר כותב\מעלה תמיהה כיצד זה מחירי המניות שוברים שיאים ,חברות מחלקות דיוודנדים בעוד הכנסותהן ,ריווחיותן ותזרימי ההון במגמת ירידה מתמשכת. כדוגמא הוא מביא את חברת האנרגיה CHEVRON בה החוב טיפס לכמעט 40 מיליארד תזרים המזומנים התאפס ובכל זאת החברה ממשיכה לחלק דיווידנדים ואף להגדילם. האם חברה זו היא מקרה בודד\חריג או שמא מייצגת נאמנה לכל השוק. אשמח לשמוע דעתך.
  • סימול BA 12/02/2017 18:01
    הגב לתגובה זו
    מאז פרסום הכתבה בתחילת אוגוסט 2016 המניה עלתה מ 130 דולר ל 166 דולר (כ 30 אחוז) - גגל (הסיפור האמיתי: יצרנית המטוסים שמפנקת את בעלי המניות - וזוללת את ההון העצמי)
  • שלמה גרינברג 13/02/2017 13:29
    BA זה ספור שונה לחלוטין מ CVX וגם שונה לחלוטין כשמדובר על הסיבה לעלייה/ירידה במניות. BA אינה "זוללת את ההון העצמי" שלה אלא את ערך ההון הכולל של בעלי המניות. זה קורה מסיבות שלא יספיק המקום כאן להסביר. מצד שני כמות ההון הריאלי בחברה עולה בעקביות. BA עולה בעיקר בגלל עליות בהכנסות, ציפיות להמשך העליות הללו ולשיפור ברווח התפעולי והנקי כתוצאה מהמשך ההתייעלות והדיווידנד.
  • שלמה גרינברג 12/02/2017 17:00
    הגב לתגובה זו
    בקטע הפותח תמצא אמנם את המשפט, "...ההכנסות של החברות צומחות בקצב אפסי, במקרה הטוב, והרווחים ותזרימי המזומן החופשיים מעידים על ירידה." שאיני מסכים אתו לחלוטין אבל הכותרת והקטע הראשון מטעים כי שברון, למרות שהיא דוגמה מייצגת לתעשיית האנרגיה המסורתית (ואפילו האלטרנטיבית) היא בטח לא מסבירה את הכותרת "מי מתדלק את השוק - ולמה המניות ממשיכות לזנק על ריק" שלדעתי, שוב, אינה משקפת את המציאות. דורון צודק בגדול לגבי השאלה על CVX והסיבות שהוא נותן להמשך חלוקת הדיווידנד שם נכונות בחלקן כפי שהן נכונות במקרים של ענקיות "מסורתיות" אחרות כמו KO, PFE ודומות להן. אני יכול להסביר המניעים של ההתנהגות של החברות האלו אבל בין זה לבין הטענה שאיש אינו מבין למה השוק עולה המרחק רב. ראשית, חלק גדול מחברות ה S&P שהן הגורם החשוב לעליות, מציגות רווחיות עולה, התייעלות רצינית וגם תחזיות טובות לעתיד, ההובלה מתחלפת מחברות כמו שברון לחברות טכנולוגיות בעיקר שצמיחתן ורווחיותן בהחלט מצדיקות את ההערכות הנוכחיות. בנוסף לכול אלו (ואני יכול להוסיף כמה וכמה הוכחות לכך) , המשך..
  • ביזפורטל,מה עם המשך התגובה של שלמה? (ל"ת)
    משה 13/02/2017 13:39
  • 17.
    ארז 12/02/2017 13:26
    הגב לתגובה זו
    נראה שכסף מתחיל להיכנס למניות בתחום - עלו אחרי הבחירות בנובמבר ועולות עוד מאז ינואר. PRLB DDD SSYS ועוד (וגם תעודת הסל PRNT ) פתאום המניות הנל נתפסות כזולות. מסקירה של כתבות הקישור הוא שהחזרת מקומות עבודה לארצות הברית תחייב גם התייעלות מה שיעזור מאוד לתחום.
  • 16.
    zion1 12/02/2017 08:04
    הגב לתגובה זו
    הי שלומה בזמנו עקבת אחר BOSC ואמרת שזה הסטארטאפ של ה IT וה RFID ומה קורה איתה כעת?
  • שלמה גרינברג 12/02/2017 11:02
    הגב לתגובה זו
    ש % 99 מכול הסטארטאפים שמתחילים עם חלום אינם מצליחים . בינתיים אין חדש.
  • 15.
    דוד 12/02/2017 00:43
    הגב לתגובה זו
    אתה לא סומך על ההבהרות של ה ceo ? מצורף קישור Kitov Provides Further Update on Formal Investigation by Israeli Securities Authority http://finance.yahoo.com/news/kitov-provides-further-formal-investigation-143301263.html
  • 14.
    אורי ג 11/02/2017 23:33
    הגב לתגובה זו
    במחיר של היום לאמיצים בלבד לדעתי. כמו שכתבת, עדיף להמתין לתיקון או לחפש שדות ירוקים יותר...
  • 13.
    אלויס 11/02/2017 20:40
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלופ ! לא מזמן כתבת על GILD , לאחר הדוח האחרון לפני כשבוע ,צנחה לתחתית ונסחרת במכפיל 6 , אודה לך אם תתיחס לדוח האחרון , תודה !
  • 12.
    השוטה 11/02/2017 20:24
    הגב לתגובה זו
    תרד לשער 8000.....
  • 11.
    המומחה 11/02/2017 19:03
    הגב לתגובה זו
    חברת טבע ללא ספק תוכל לתקן את המחדל ע"י אי חלוקת דיבידנדים סגירת חובות וחזרה ליציבות. אני מעריך שטבע הוציאה הון על כלום וזו הבעיה כעת.
  • 10.
    עומר 11/02/2017 10:46
    הגב לתגובה זו
    שלמה מה דעתך על מזור?. נראההשהיא מדשדשת משהו לאחרונה...
  • 9.
    ארז 11/02/2017 09:39
    הגב לתגובה זו
    מניות כמו DDD SSYS PRLB וגם תעודת הסל PRNT ההסבר היחד שאני מוצא הוא הערכות שהחזרת מקומות עבודה לארצות הברית יעזור מאוד לתחום הזה.
  • 8.
    במדינה של ערסים כוחניים לא תצמחנה תרופות (ל"ת)
    חוו'אג' 11/02/2017 09:20
    הגב לתגובה זו
  • 7.
    היכולת הישראלית בתחום התרופות נותרה עלובה (ל"ת)
    עלוב 11/02/2017 09:19
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    יוסי 10/02/2017 21:45
    הגב לתגובה זו
    כלומר, שאתה יותר ספקן לגבי היכולת שלה להחלץ מהמשבר
  • שלמה גרינברג 11/02/2017 09:20
    הגב לתגובה זו
    תקרא הכתבה ותבין מדוע
  • על טבע 10/02/2017 22:36
    הגב לתגובה זו
    טבע לאן? שלמה גרינברג מתייחס למפולת במניית טבע - ומספק המלצה ברורה פרשן וול סטריט של אתר Bizportal מתייחס לנפילה האחרונה במניית טבע שהשלימה מפולת, ומסתכל קדימה שלמה גרינברג | 13/01/2017 23:00
  • שלמה גרינברג 12/02/2017 11:04
    מה שאתה כותב זה חלק מכותרת שלא אני כותב/כתבתי. אם תקרא הכתבה עצמה תגלה שמה שכתבתי אז אינו שונה בהרבה ממה שכתבתי כעת. בכול מקרה איני משנה דעתי במהלך שבוע.
  • שלמה גרינברג 11/02/2017 13:56
    הקטע שהובא הוא מהכותרת שלא אני כותב. הכתבה עצמה מסבירה בברור את הסיבות למשבר בטבע כולל הצורך בהחלפת ההנהלה.
  • 5.
    גיל 10/02/2017 14:56
    הגב לתגובה זו
    האם לדעתך הירידה ברווח ובהכנסות ברבעון האחרון ביחס לקודם הזהב מהווה מגמה לשנה הקרובה או שלא.
  • יוני 10/02/2017 18:26
    הגב לתגובה זו
    יש עליה שורט של רבע מהאקווטי נכסים ב2 מיל ד לדעתי זולה
  • שלמה גרינברג 10/02/2017 17:44
    הגב לתגובה זו
    אתה באמת מאמין שמישהו יכול לתת תשובה לשאלה כזו?
  • 4.
    דוד 10/02/2017 14:11
    הגב לתגובה זו
    אשמח לשמוע את דעתך על כי טוב .האם לדעתך אין בעיה מהותית בפעילות החברה שיעצור אותה בדרך לתרופה . בתודה ובהערכה !
  • המנכל עדיין בקלבוש או במעצר "רק" בית ? (ל"ת)
    הפרייארים המתחלפים 10/02/2017 18:12
    הגב לתגובה זו
  • פח פח פח 10/02/2017 18:03
    הגב לתגובה זו
    אנשים נמשכים למניות פח אשפה כמו זבובים לחרא.
  • שלמה גרינברג 10/02/2017 17:58
    הגב לתגובה זו
    אינך רואה את ההודעות? הרי מוגשות תביעות שהמנכ"ל הוציא הודעות לא נכונות על הבדיקות הקליניות
  • 3.
    אבי3 09/02/2017 20:11
    הגב לתגובה זו
    שלמה מה אתה אומר על קולה?האם תצליח להפסיק את הדימום בגין ירדת הכנסות ורווחים?
  • שלמה גרינברג 10/02/2017 09:02
    הגב לתגובה זו
    ההיסטוריה מוכיחה שכן שהרי KO עברה מספר "משברים" בהיסטוריה שלה, כמה מהם קשים בהרבה מהנוכחי. אני חושב שכרגע הבעיה העקרית של החברה מול וול סטריט היא החשש שמשקאות ממותקים עלולים להפוך לקמפיין דמוי הסיגריות וגורמים חזקים עלולים להביא למתקפה מהסוג שראינו בסיגריות, המגמה הזו כבר התחילה. יחד עם זאת וכמו הסיגריות מדובר בחברת ענק, מעצמת שיווק שכבר שולטת גם במיצים ויכולה, באמצעות M&A ו"הנדסה פיננסית" (בין מערכות הביקבוק שלה למערכות השיווק) לשנות את פני הדברים. דעתי שצריך להמתין.
  • אבי3 10/02/2017 18:22
    נמתין ונראה, המנכל אמר אחרי הדוחות שיש תוכנית שתראה פירות ב2018
  • עידן 09/02/2017 22:12
    הגב לתגובה זו
    מוכרים רעל ואנשים מטומטמים וצפוים לקליה
  • לחומר הזה 10/02/2017 16:06
    ועבור האחרים יש להם מספיק מוצרים "חדשניים" עלאק לדחוף. ‘Healthy’ Brands Owned By Coca-Cola You Might Be Buying Some may surprise you Coca-Cola Brands Include: 1. Honest Tea 2. Honest Kids 3. Zico Coconut Water 4. Odwalla 5. Powerade 6. Peace Tea 7. Vitamin Water 8. Simply Orange
  • 2.
    גיל 09/02/2017 18:56
    הגב לתגובה זו
    נראית לפני פריצה עם המוצר שלהם לגילוי סרטן לפי בדיקות שתן. האם לא נסחאת כרגע בנסיד עדשים אפרופו מקוב.
  • 1.
    Rsi-69.1 09/02/2017 16:17
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום רציתי לשאול אתה מכיר את DRYS מתחום הספנות ? נראית מעניינת המניה הזאת
  • נשאלתי ועניתי מספר פעמים (ל"ת)
    שלמה גרינברג 09/02/2017 17:57
    הגב לתגובה זו