כלכלני אגוד מתייחסים לנתון התמ"ג המפתיע ולסיכויי העלאת הריבית בארה"ב
כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד, בראשות אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לסיכום השבוע הראשון של המדדים החדשים בבורסה. "בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 החדש רשם עלייה של כ-2.5%, כשנראה שרפורמת המדדים בינתיים עושה את שלה עם חברות כגון סודהסטרים שמפיחות חיים חדשים במדד. מצטרף לכך נתון התמ"ג ברבעון הרביעי של 2016 שהתפרסם אתמול והפתיע לטובה, דבר שנותן גם הוא רוח גבית למדדי המניות בארץ. נתוני הצמיחה עלו בחישוב שנתי ב-6.2%, הרבה מעל לצפי האנליסטים של 3.7%, זאת לאחר עלייה של 4.2% ברבעון השלישי ועלייה של 5.3% ברבעון השני. כאשר, בסיכום המחצית השנייה של 2016 התמ"ג צמח ב-5% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 3.8% במחצית הראשונה של 2016 ועלייה של 2.2% במחצית השנייה של 2015".
באגוד מעדכנים את תחזית האינפלציה בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר. "לאחר פרסום מדד ינואר שירד ב-0.2% בהתאם לצפי שלנו ובשל השינוי במשקולות המדד שפורסמו על ידי הלמ"ס בשבוע שעבר עודכנה תחזית האינפלציה הצפויה שלנו לשנה קדימה ל- 0.4% (במקום 0.7%) והתחזית הצפויה למדד פברואר עודכנה למינוס 0.3% (במקום מינוס 0.2%)".
ביחס לשוק המניות, אומרים באגוד כי "מדדי המניות בעולם נסחרו השבוע בעליות שערים יפות ונראה ש'אפקט טראמפ' עדיין שורר בשווקים על רקע עדותה של הנגידה ג'נט ילן בקונגרס וההצהרות האחרונות של הנשיא טראמפ בעניין תכנית להפחתת מסים ורגולציה".
כלכלני אגוד מציינים ביחס לשער השקל-דולר כי "הדולר נחלש השבוע אל מול השקל בכ-0.8%. צמד המטבעות נסחר כעת סביב שער של 3.72 שקל לדולר (חצה מטה את רף התמיכה) אל מול שער של 3.749 שקל לדולר בשבוע שעבר. באגוד מסבירים זאת "בעיקר על רקע נתוני הצמיחה הטובים מהצפוי שהתפרסמו אתמול בישראל וזאת על אף התחזקות צפי השוק השבוע לעליית ריבית בארה"ב כתוצאה מדבריה של ילן, כחלק מעדותה בפני הקונגרס, על כך שהמתנה יותר מדי ארוכה להעלאת ריבית תהיה 'לא חכמה' בהתחשב באינפלציה ובצמיחה הכלכלית של ארה"ב".
- הפיצוי ל-340 עובדי בנק אגוד שיפוטרו במיזוג עם מזרחי: מיליון שקל
- תיק היהלומים של אגוד הולך לפנינסולה; נסללה הדרך למיזוג עם מזרחי
עוד מוסיפים באגוד כי "בבחינת ההסתברות להעלאת ריבית בארה"ב מנתוני השוק היום עולה כי השוק צופה השנה בין העלאה אחת לשתיים בהסתברות של כ-79.5% ביוני ובדצמבר 2017, מה שמשקף עלייה חדה בצפי אל מול הסקירה הקודמת שם עמדה ההסתברות על 64% ליוני ודצמבר. נציין כי ההסתברות בפגישה הקרובה של הפד ב-15.3 עומדת על 44% (אל מול 24% בסקירה הקודמת) ובפגישה במאי עומדת על 61.4% (אל מול 39% בסקירה הקודמת). נציין כי הנהנה העיקרי מכך השבוע היה מגזר הפיננסים, כאשר התעודה XLF (המומלצת על ידינו) עלתה ב-4.8%".
באגוד מעריכים כי "בשל פערי הריביות, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם צפוי הדולר להתחזק בטווח הבינוני מול המטבעות האחרים ובדומה גם מול השקל. נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.70 שקל לדולר ונקודת התנגדות נמצאת ב-4.0 שקל לדולר". ביחס לשער הדולר-אירו, אומרים באגוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017, על-פי הנגיד דראגי. נקודת תמיכה לאירו נמצאת ב-1 דולר לאירו, נקודת התנגדות נמצאת ב-1.16 דולר לאירו".
באגוד ממליצים "על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי של 36% בתמהיל המנייתי לטובת חו"ל (60% חו"ל, 40% ישראל). בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו מעדיפים את החשיפה לארה"ב, המובילה מבין הכלכלות המפותחות, ומעדיפים השקעה בסקטורים: התעשייה, הפיננסים, הצריכה המחזורית והפארמה. בנוסף, החברות בארה"ב צפויות ליהנות מצפי להפחתת מס החברות ל-15% וכן אפשרות להחזרה חד פעמית של מזומנים במיסוי מופחת של 10% והקלת רגולציה. החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל היא: ארה"ב -65%, אירופה –18%, יפן-12%, אסיה ללא יפן –5%".
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
באגוד מוסיפים כי "בשל סביבת הריביות הנמוכה יחסית הצפויה להימשך בארץ ובעולם, האפיק המנייתי ממשיך להוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד וממשיכים להמליץ להיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי".
- 2.הדולר האירו והליסט בדרך להחלש מאוד מול השקל ..... (ל"ת)sha007 18/02/2017 23:34הגב לתגובה זו
- 1.ספטר 18/02/2017 13:24הגב לתגובה זומאז הדולר היה מלך המטבעות אין צורך להמליכו שוב