גודל טקסט
זום
ניגודיות
מיוחד

מתחת לראדר: 3 מניות קטנות בת"א - שהאנליסטים אוהבים

מדד היתר 50 הוסב בשבוע שעבר למדד ה-SME60. מי הן המניות המעניינות יותר במדד?
נדב לוי | (4)

כחלק מהרפורמה במדדים, הושק בשבוע שעבר מדד ה-SME60 שהחליף את מדד ה'יתר 50' הוותיק. בשבוע הראשון להשקתו צלל המדד ב-3.6% בזמן שמדד ת"א 35 החדש דווקא זינק 2.5%. ההערכות בשוק הן שהנפילה במדד מניות השורה השלישית הייתה סוג של תיקון לראלי הגדול שנרשם באותן מניות טרם כניסתן למדד עם השקת הרפורמה, וזאת כאשר הסוחרים פעלו לקראת ביצוע ההתאמות מצד תעודות הסל (שהיו מחויבות לרכוש). גם כעת לא מעט פעילים בשוק סבורים שמניות רבות במדד מתומחרות גבוה מידי ועלולות לסבול מלחץ מכירות.

Bizportal פנה למספר גופים וביקש מכל אחד מהם לסמן מניה אחת שמחוץ לת"א 125 שמתומחרת בזול ובעלת פוטנציאל לאפסייד נאה. הנה הרשימה:

שי ליפמן, אנליסט הנדל"ן של 'ווליו-בייס'

דוניץ. "חברה העוסקת בייזום, תכנון, פיתוח, בנייה, שיווק ומכירה של פרויקטים לבנייה למגורים, בעיקר באזורי ביקוש במרכז הארץ. החברה רשומה בפנקס הקבלנים כקבלן לעבודות הנדסה בנאיות ומסווגת בסיווג ג-5, המאפשר לה לבצע עבודות בנייה בהיקף בלתי מוגבל. אנו מייחסים חשיבות רבה לכך שהחברה מנהלת ומבצעת את הפרויקטים שלה, כך היא מיטיבה לשלוט על ביצוע הפרויקט הן ברמת האיכות והן ברמת התקצוב ויכולה להגדיל את הרווחיות. לאור העובדה שהשחקנים בתחום הביצוע היום נחלשו ליכולת הבנייה העצמית חשיבות רבה. הפרויקטים של החברה מאופיינים בקהל יעד של מעמד הביניים ומעלה, אשר צורך דירות שמחירן נע סביב 1.7-2.5 מיליון שקל ליח"ד. החברה פעילה גאוגרפית בין אשדוד לפתח תקווה, כשלחברה מאסה של פרויקטים באזור המרכז, בעיקר בראשון לציון, אשדוד וגני תקווה. דוניץ יוזמת דירות למגורים 549 יח"ד (בשיווק וביצוע) חלק החברה הוא 463 יח"ד, כאשר 186 מהן מכורות (40%), מסירה של יח"ד אלו תתבצע בין 2017 עד 2018. לחברה מלאי קרקעות נרחב אותן רכשה בעבר (בין 1977-2011) על קרקעות אלו קיימת תב"ע בתוקף לבניית 1,217 יח"ד (בראשון לציון, אשדוד, רחובות וגני תקווה) שצפי המסירה שלהן נע בין 2018-2027. בנוסף בבעלות החברה קרקעות לעוד מאות יח"ד שנמצאות בשינויי ואישורי תב"ע".

"עד שנת 2018 צפויה החברה להשלים ולהכיר בהכנסות של מעל ל- 800 מיליון שקל מהפרויקטים שבביצוע (כש-40% מכור), מה שצפוי להניב לה רווח גולמי שטרם הוכר בהיקף של כ-168 מיליון שקל. הפרויקטים בתכנון שיסתיימו בין השנים 2018-2022 צפויים להניב הכנסה של כ- 1.5 מיליארד שקל ורווח גולמי של כ-360 מיליון שקל. כמעט כל המימון של החברה נובע מהליווי הפיננסי של הפרויקטים אותם היא מבצעת, עלות הכסף של דוניץ היא נמוכה ונעה בין פריים 0.3% לפריים 0.7%, גם נקודה זו מצביעה על החוסן הפיננסי של החברה".

"אנו ממליצים על מניית דוניץ 'קנייה' במחיר יעד של 93 שקל למנייה המשקף אפסייד של כ- 25%. אנו מוצאים את תחום הייזום למגורים כבעל סיכונים נמוכים לאור הביקוש הקשיח והתחלות הבנייה הבלתי מספקות, ולאור מיקומן הגאוגרפי של הקרקעות שבבעלות החברה באזורי ביקוש.להערכתנו אחזקה בחברה המנוהלת היטב (בהובלה של ניסים אחיעזרא מנכ"ל החברה ובעל מניות), שנמצאת בתחום בעל צמיחה, יוזמת וצומחת בקצב נאה, בעלת מדיניות חלוקה של 50% מהרווח הנקי כדיבידנד ומחזיקה בארסנל נאה של קרקעות לעשור הבא, היא תוספת רצויה לתיק ההשקעות".

רוסאריו ייעוץ ומחקר

כנפיים. "חברת האחזקות הגדולה בישראל בתחום התעופה. לכנפיים 4 החזקות ישירות, כולן פועלות בתחומי התעופה: אל על (35.3%), גלובל ליסינג (100%) אשר עוסקת בפעילות החכרת מטוסים שבבעלותה לחברות תעופה זרות, כנפי תחזוקה (100%) אשר מספקת שירותי תחזוקת מטוסים לחיל האוויר, ו-50% ב-QAS שמספקת שירותי קרקע לחברות תעופה ומפעילה דוכני קפה וטרקליני נוסעים ואח"מ בנתב"ג".

"בניגוד לפעילותה הציבורית של אל על, והסיקור התקשורתי הנרחב שהיא זוכה לו (לטוב ולרע), פעילותה של גלובל ליסינג פחות מוכרת לציבור הרחב ופחות מסוקרת בכלי התקשורת. למרות שהיא לא נמצאת באור הזרקורים, מתרחשים בגלובל בשנה האחרונה תהליכים חיוביים שמשפיעים באופן ישיר על תוצאותיה. אחרי שנתיים (2014-2015) של ירידה בהיקף ההכנסות, פעלה גלובל בשנה החולפת להגדלת צי המטוסים שבבעלותה ומספר עסקאות החכירה שלה. במסגרת זו רכשה החל מהרבעון השלישי של שנת 2015 ארבעה מטוסים בהיקף כולל של כ-200 מיליון דולר, והחכירה אותם לארבעה לקוחות חדשים. צבר ההכנסות הגלום בארבע עסקאות אלה במועד השלמתן היה כ-177 מיליון דולר. מהלך זה, לצד מכירת מטוסים ותיקים, הביאו לחידוש והצערת צי המטוסים של גלובל, שעומד נכון להיום על 14 מטוסים, שמוחכרים ל-10 לקוחות שונים ממדינות ב-4 יבשות. כפועל יוצא מהמהלכים הללו, גלובל הציגה תוצאות חיוביות מאוד בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2016, תוצאות שמצביעות על גידול בהיקף הנכסים של החברה, בצבר ההזמנות שלה, בהכנסות וברווחיות".

"נציין כי גלובל ליסינג לא מעסיקה עובדים ושירותי ההנהלה והניהול הנדרשים לצורך פעילותה מסופקים לה על ידי חברת האם, כנפיים, במסגרת הסכם למתן שירותי ניהול. אנו מאמינים שבמחיר השוק הנוכחי של מניית כנפיים קיים פוטנציאל UPSIDE מהותי, בזכות פעילות גלובל ליסינג, שלטעמנו מתומחרת בחסר בתוך מניית כנפיים. אנו מניחים שהוצאות המימון של כנפיים לשנת 2017 יעמדו על כ-4 מיליון דולר, והוצאות ההנהלה והכלליות יעמדו על כ-2.5 מיליון דולר (סך הכל הוצאות בגובה של כ-6.5 מיליון דולר). התקבולים שצפויה כנפיים לקבל כדמי ניהול מגלובל ליסינג, יחד עם התקבולים משתי חברות הבת הקטנות כנפי תחזוקה ו-QAS, אמורים לכסות את הוצאות המימון וההנהלה של החברה בשנת 2017, כך שכל דיבידנד נוסף מגלובל, או מאל על, יוכל לשמש את כנפיים לחלוקת דיבידנדים, או לחלופין להקטנה נוספת של החוב הפיננסי של החברה".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"השווי הנכסי הנקי של כנפיים, בהתבסס על הערכות שווי של כל החזקה בנפרד (ולא על לפי שווי שוק), מוערך על ידנו בכ-708 מיליון שקל. משווי זה נגזר מחיר מניה של 44 שקל. הדיסקאונט במניית כנפיים יתאפס אם המניה תניב תשואה של כ-42%. אפשרות נוספות להתאפסות הדיסקאונט היא ירידה של מניית אל על לשווי של כ-1.3 שקל - זהו למעשה השווי למניית אל על שמגלם שוויה הנוכחי של מניית כנפיים. לסיכום, מניית כנפיים מאפשרת חשיפה סולידית לעולם התעופה הישראלי, ובזול".

גיל מוסבי, מנהל יחידת המניות במחלקת המחקר באקסלנס

חג'ג' "חברה העוסקת בתחום הנדל"ן בשוק המקומי בלבד. הפרויקט המשמעותי של החברה הציבורית היה מגדל הארבעה הדרומי הכולל מעל 30 אלפי מ"ר, במסגרתו ארגנה החברה קבוצת רכישה לצורך רכישת משרדים. בשנים האחרונות חל שינוי במודל העסקי וקפיצת מדרגה משמעותית בפעילות, מחברה שמארגנת קבוצות רכישה תמורת דמי ארגון לעבר חברה בעלת פעילות יזמית (מלאה או באמצעות ארגון קבוצות). כאשר שלושה פרויקטים גדולים נוספים מהווים את הפוטנציאל לשנים הקרובות: סומייל, איינשטיין ושדל. בנוסף, רכשה קרקעות נוספות ובנתה צבר עתידי וחזק , כאשר תמהיל העסקאות ממשיך להיות מוטה לאזור ת"א רבתי, בלב אזורי הביקוש. היתרון של החברה הוא בייזום פרויקטים מורכבים שפוטנציאל הזכויות בהם רחוק ממיצוי תוך ניצול מיטבי של הידע שנצבר בתחום התכנון והבנייה, בד בבד עם הקטנת הסיכון בהיבט היזמי והפיננסי".

"ההון העצמי של החברה מסתכם בכ-200 מיליון שקל בלבד וצפוי לגדול משמעותית בטווח הקצר מהכרה בהכנסות מקצב מכירות גבוה בפרויקט סומייל (קבוצת רכישה) ומיתרת הרווח שלא הוכר מהפרויקט היזמי ברחוב הארבעה (צפוני). בטווח הארוך יותר, החברה מתעתדת לפתח אזור מסחרי במספר מתחמים ברחוב איינשטיין בת"א לצרכי נדל"ן להשקעה או מכירה לצדדים שלישיים. נקודה חיובית נוספת היא שיעור המימון של החברה שהולך ויורד והנגישות לשוק ההון לצרכי גיוס הון זר. לאחרונה השלימה החברה גיוס אג"ח בהיקף של מעל 100 מיליון שקל כדי לתמוך בצמיחת הפעילות".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    ישראל ישראלי 24/02/2017 06:20
    הגב לתגובה זו
    ושלא יעבדו עליכם.
  • 3.
    חצי אמת גרועה משקר.מחפשים פריארים להשחיל. (ל"ת)
    זהירות רבה 23/02/2017 16:47
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    אנונימי 23/02/2017 15:10
    הגב לתגובה זו
    בושה כול האנלסיטים האלו מריצים מניות שוק הפישפישים , את הבורסה הפכו לקזינו .
  • 1.
    אנייאני 23/02/2017 12:27
    הגב לתגובה זו
    מניות שעלו המון השנה עם סחירות של חנות מכולת ייפלו חזק בעת מימוש אפילו קטן בשוק.אז למה להמליץ לגברת כהן מחדרה להכנס לשם? זהו,אין אינטגריטי יותר?