בנק ישראל שחרר איתות לגבי המדיניות הצפויה בשוק המט"ח

הדוח שפרסם בנק ישראל צופה כי ריבית בנק ישראל תישאר ברמתה הנוכחית עד סוף 2018, והאינפלציה צפויה לעמוד על 1%-1.5% בשנים 2017-2018.
 | 
telegram
(6)

ברקע להתחזקות הדרמטית של השקל מול סל המטבעות שהחריפה בתקופה האחרונה, בנק ישראל נשמע היום דווקא מאוד שבע רצון מהשפעת רכישות המט"ח שנועדו לרסן את התחזקות המטבע המקומי. דולר שקל רציף -0.7% דולר שקל רציף 3.7 -0.7% דולר שקל רציף בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:3.73 נמוך:3.7 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:

"בחינה שערך בנק ישראל העלתה כי ההתערבות אכן משפיעה על שער החליפין, וכל עוד היא נמשכת, שער החליפין בפועל מפוחת בכמה אחוזים יחסית למצד ללא התערבות", כך נכתב בדו"חות המדיניות המוניטארית שפרסם היום הבנק. עוד נכתב כי יעילות הרכישות הייתה גדולה יותר בין השנים 2013-2016 מאזר בהתערבות שבוצעה בין השנים 2010-2011, שנים שבהן בוצעה ההתערבות תוך כדי העלאת ריבית.

מהדברים עולה כי בבנק ישראל מרוצים מהשפעת רכישות המט"ח ואולי יש בכך משום איתות על המשך המדיניות, זאת עבור אלו שסבורים שבנק ישראל יהסס להמשיך במדיניות, כעת כאשר הר הדולרים כבר הגיע ל-102 מיליארד דולר. מנגד, ניתן לראות את הדברים כאילו בנק ישראל חש את המתקפה כנגד מדיניות רכישות המט"ח ומנסה כעת להצדיק את מהלכיו. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מעבר לכך, שימו לב למשפט הבא שנכתב בדו"ח: "הוועדה המוניטרית העדיפה את ההתערבות בשוק המט"ח על פני הפחתה נוספת של הריבית, בין השאר עקב הסיכונים הכרוכים במדיניות של ריבית שלילית". כלומר בבנק ישראל שקלו ברצינות הורדת ריבית לכדי ריבית שלילית. זו הפעם הראשונה שבבנק ישראל מודים בכך בצורה ברורה. 

בדוח שפורסם היום כותבים בבנק ישראל כי מדיניות ההתערבות בשוק המט"ח נועדה בעיקר לרסן את עליית השקל כתוצאה מסחר עם מדינות בהן קיימת מדיניות מוניטרית מרחיבה. בבנק ישראל סבורים שמצבו של המשק הישראלי טוב יותר ממשקים בחו"ל, והמדיניות של רכישות המט"ח נועדה לצמצם את הסיכון שהאטה בחו"ל תחלחל למשק הישראלי.

לסחר בין מדינות יש השפעה ניכרת על הכלכלה - במיוחד בעולם גלובלי. ערך מטבע נמוך ביחס למדינות אחרות יכול לחזק את הכלכלה, ובנק ישראל הוא זה שגורם לשקל להיות חלש. אולם הדוח מתעלם ממגמות מאד בולטות בסחר העולמי, של התקופה הגיאו-פוליטית ההפכפכה שמורגשת בכל יבשת בעולם. על האווירה הזאת, של צמצום הסחר, איתותים להעלאת ריבית בארה"ב - אין התייחסות בדו"ח שפרסם בנק ישראל. ייתכן שבנק ישראל מעוניין לעצור לרגע ולסכם חצי שנה מוצלחת מאד לפני שנכנסים לשנה שצפויה להיות סוערת במיוחד.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    צמצמו הלוואות פרים גזלו הצעירים
    חי 01/03/2017 15:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הגבילו המשכנתאות בריבית פריים.לפני שנים...בכאילו דאגו לצעירים ואחרים וגרמו נזק של עשות אלפי שקלים ללוווים.. כשל של ניהול ותחזיות שגויות... חבל...
    סגור
  • 5.
    בנק ישראל שיחרר נאד. ואז חזר לספור הימים עד לפנסיה... (ל"ת)
    ועדת השחרורים 01/03/2017 15:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    הסיכון בשקל יגיע מייד עם העימות הצבאי בשער
    עידו 22/02/2017 20:33
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בהצלחה למבינים.
    סגור
  • 3.
    אז הבנתם מי לא יתן לדולר לעלות- הנגידה הזבל (ל"ת)
    יורי 22/02/2017 18:41
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • 2.
    ריבית שלילית, לא תיהיה לך ברירה. חייב צעדים לפני 3.5$ (ל"ת)
    אני 22/02/2017 17:03
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    תשתיות כמו בארה"ב. משכורות. אינפלציה. ריבית.
    כלכלה על ריבית אפס 22/02/2017 16:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כמו בארה"ב הפתרון כתוב על הקיר. פרוייקטים, תשתיות, חינוך. הממשלה תזרים כספים לפרוייקטי פנים. יהיו משכורות. תהייה אינפלציה. יעלו ריבית. השקעה בדירה לא תהייה כדאית. מחירי דיור יירדו. אבל הם לא רוצים זאת. כל המערכת פוחדת מעליית ריבית. אז מורידים מחירים של מוצרי יסוד, כדי שהמדד יישאר נמוך, ולא יהיה לאף אחד תרוץ לדרוש מבנק ישראל להעלות ריבית.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות