ג'ון קילדוף: "מחיר הנפט צפוי לרדת כ-15% בשבועות הקרובים"

איתן יונסי | (3)
נושאים בכתבה מחיר הנפט נפט

שבוע המסחר האחרון לא היה פשוט עבור הזהב השחור שאיבד כ-9% ממחירו כשהחליף קידומת ונסחר מתחת לרמת ה-50 דולר לחבית. מחיר הנפט נע בחודשים האחרונים ביציבות יחסית בטווחים שבין 50-55 דולר לחבית נפל באופן חד בזמן שפוזיציות 'לונג' שהצטברו במהלך השבועות האחרונים על ידי ספקולנטים מומשו, כפי שמעידים מחזורי המסחר העצומים הן באופציות והן בחוזים העתידיים על הנפט.

היו מספר גורמים לנפילה החדה במחירי הנפט. אחד מהם היה מלאי הנפט הגולמי בארה"ב שהגיע לרמת שיא חדשה,  כך על פי הדו"ח השבוע של משרד האנרגיה האמריקני, שכמו כן הצביע על עלייה של 5% בייצור האמריקני לעומת השיא של 9.1 מיליון חביות ביום בשנה שעברה.

כמו כן, העלייה המתמדת במניין אסדות קידוח הנפט הפעילות בארה"ב כפי שמפרסתם בכל שבוע מאת בייקר יוז, וכשהדו"ח האחרון הציג תוספת של 8 אסדות לסך של 617, מצביע כי הייצור האמריקני צפוי עוד לעלות, וייתכן ואף נראה ייצור של כ-10 מיליון חביות ביום עוד בתוך 12 החודשים הקרובים.

ג'ון קילדוף, מייסד Again Capital, טוען כי מחיר הנפט צפוי ליפול בשבועות הקרובים בשיעור של כ-15% לרמת מחיר של כ-42 דולר לחבית, השפל האחרון בחודש נובמבר. המבחן האמיתי לדבריו הוא מה יעשה מחיר הזהב השחור לאחר מכן, והדבר תלוי מאוד בשיתוף הפעולה של סעודיה עם שאר מדינות אופ"ק.

בכנס אנרגיה שנערך ביוסטון טקסס בשבוע שעבר, שר האנרגיה של סעודיה אל פאיד התייחס באופן ברור להמשך הקיצוצים באופ"ק כאשר טען "לא יהיו ארוחות חינם עבור מנהלי חברות פצלי השמן האמריקניות". אם כי נחרץ ככל שיהיה, לא ניתן להתעלם מהמצב הבעייתי בו נמצאת אופ"ק. מחד מבקשת היא לקצץ בכמות הפקת הנפט בארגון בכדי לתמוך במחיר הנפט, מאידך, כל קיצוץ נוסף מתקבל בברכה בתעשיית הנפט האמריקנית שתמלא בשמחה את החסר.

בהסכם אופ"ק האחרון הוחלט כי המדינות החברות בארגון יקצצו את התפוקות לכדי 1.2 מיליון חביות ליום החל מחודש ינואר בכדי לייצב את מחיר הנפט שצנח עד אותו הסכם. מדינות נוספות שאינן חברות בארגון אופ"ק הצטרפו להסכם זה והסכימו לקצץ 558 אלף חביות ביום. הסכם אופ"ק נקבע למחצית הראשונה של 2017 והמשקיעים ממתינים בדריכות רבה לרמזים בנוגע להחלטת הארגון בנוגע למחצית השנייה של השנה.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    ארנון 14/03/2017 08:36
    הגב לתגובה זו
    ו (3) תחילת הקיץ ארחיב: (1) קשור בטרמפ (2) המחירים הנוכחיים פוגעים קשות ברווחיות של חברות הנפט (3) בקיץ הצריכה עולה בארה"ב כאשר שוק העבודה בשיאו והכל נראה וורוד
  • 2.
    נתי 14/03/2017 02:14
    הגב לתגובה זו
    בזן ופז צריכים לשקול לרכוש מאגר נפט לפי תג מחיר של 7$ לחבית כך שעם עליות שינוע ושאיבה נקבל תג מחיר 11-12$. כאשר פז 30% בזן 70% בגלל היחס של כל אחת לצריכת הנפט, בזן מתעסקת גם בתחום הפולימרים וצורכת הרבה יותר נפט. מהלך כזה יתר לחברות ביטוח בפני משברים היות והסחורות תמיד בירידה עד שמגיעה משבר והגלגל מתהפך הנפט לרוב בטווח 10-55 יש תנודות חריגות שממש לא משקפות דבר או שמשקפות משבר. למהלך כזה החברות בעצם חייבות לקבל דרוג aaa+ שהוא משקף חוזק יותר גדול מכל מדינה. אם תעשו זאת תדאגו בראש ובראשונה לבעלי המניות שלכם ותיתנו להם נחת עם עליה מטאורית של לא פחות מ1000%.
  • 1.
    זה שיורד 13/03/2017 23:00
    הגב לתגובה זו
    מה לא ברור ? כשמחיר הנפט מגיע ל 55 דולר כדאיות פצלי השמן עולה פצלי השמן רק מחכים למחיר של 55 דולר ובגלל שאין וואקום מחיר הנפט ירד לדעתי בקלות