על ה'ברבור השחור' והאירועים שצפויים להשפיע על מחיר הנפט בחודש מאי

מחיר הנפט מתקשה להתבסס מעל 50 דולרים לחבית, והעיניים מופנות לארוע מהותי עוד לפני פגישת אופ"ק
 | 
telegram
(3)

מחיר הנפט נסחר בשבועות האחרונים סביב ה-50 דולרים לחבית, ואף נסגר בשישי מתחת לרמה זו, כשברקע מפיקות הנפט הגדולות, בהן חברות ארגון אופ"ק, צפויות להיפגש במאי הקרוב על מנת לדון בהסכמי ההקפאה שנחתמו בדצמבר האחרון על מנת לייצב את מחיר הנוזל השחור. כדי להבין עד כמה קריטי היה למפיקות הגדולות לשמור על מחיר הנפט מלרדת מטה, נזכיר כי זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שהמפיקות חברות בארגון, וגם אלה שלא (כמו רוסיה), מצליחות לעמוד במילה ולכבד את ההסכם.

כאמור, המפיקות חברות אופ"ק צפויות להיפגש ב-25 למאי הקרוב, כאשר עיני המשקיעים נשואות לדברים שיצאו מהפגישה, ולאפשרות שהמפיקות יאריכו את הסכם ההקפאה - מה שצפוי לספק תמיכה למחיר הנוזל השחור שמתקשה להתבסס מעל לרמת ה-50 דולרים לחבית. 

צריך להזכיר כי לצד הגבלת ההיצע על ידי המפיקות, מנגד, מכיוון אחר בעולם מגיעים דיווחים כמעט מדי שבוע בדבר איזון המצב - עלייה במספר אסדות הקידוח בארה"ב. דו"ח בייקר יוז מיום שישי האחרון הראה עלייה במספר האסדות זה השבוע ה-15 ברציפות, מה שמתדלק את צד ההיצע העתידי ולוחץ מטה את מחיר הנפט. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מלבד גורמים אלו יש לקחת בחשבון את ה'ברבור שחור' בדמות הבחירות באירן שצפויות להיערך ב-19 למאי, עוד לפני פגישת אופ"ק. בעוד שהנשיא הנוכחי חסן רוחאני, שנחשב לגורם מתון, צפוי לפי הערכות לנצח בבחירות, על המשקיעים להיערך להפתעה - כפי שכבר ראינו ברחבי העולם השנה עם יציאתה של בריטניה מהאיחוד, עלייתו של טראמפ ומי יודע, אולי צרפת תספק בסיבוב השני לבחירות בשבוע הבא הפתעה נוספת.

במידה ורוחני לא לא יזכה בנשיאות קשה להעריך נכון לעכשיו אם יחודשו הסנקציות על ידי ארה"ב. רק נזכיר כי לאחר הניסוי בטיל הבליסטי שערכה אירן בפברואר האחרון, בשלטון טראמפ כבר אותות על כוונתם להטיל סנקציות מחדש. הגבלות היצוא שהושתו על אירן בתקופת הסנקציות (שהוסרו עם הסכם הגרעין) הקשו על כלכלתה של הרפובליקה האיסלמית עד לכדי ירידת תפוקת הנפט לכ-1 מיליון חביות ביום. נזכיר כי לקראת פגישת אופ"ק בזמנו, אירן עמדה על שלה בכוונתה לחזור לרמת תפוקה של 4 מיליון חביות כתנאי לחזרה לשולחן הדיונים על הסכמי ההקפאה.

דבר נוסף אליו יש להתייחס נוגע לחששות מהתלקחות המצב הגיאופוליטי ברקע למתיחות בין צפון קוריאה לארה"ב. בעוד שצפון קוריאה מחזיקה בנשק גרעיני, אין לה את הטכנולוגיה שתחבר בין הנשק הגרעיני לטילים שיכולו לשאת אותו, ובארה"ב לא מתכווננים לתת למשטרו של קים ג'ון איל הבן להגיע לידע הדרוש. 

רק נזכיר כי האנליסט טום קולאזה מ-Oil Price Information Service, שחזה את הנפילה הגדולה במחיר הנפט אי שם בשלהי שנת 2014, סיפק בשבוע שעבר תחזית פסימית למי שמחכה לעליות. לפי התחזית של קולאזה, מחיר הנפט צפוי לנוע בטווח העליון של רמת ה-40 דולרים לחבית, ועד קצת יותר מ-60 דולרים במקרה הטוב, אך בסופו של דבר צפוי לרדת מתחת ל-55 דולרים לחבית זמן מה, וזאת על רקע עליית קרנה של תעשיית פצלי השמן והשפעתה על השוק.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    שימו עין על ארקו החזקות (ל"ת)
    עומר 01/05/2017 12:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    גורם ענק שישפיע על מחיר הנפט.
    יחזקאל 01/05/2017 06:35
    הגב לתגובה זו
    3 0
    בגן טובה באזור הגננת תוציא ידיעה להורים שיש מתחת לארגז חול קידוח נפט יציב. במחיר בעולם כתוצאה מכך ירד. אבל אחרי שבוע יתגלה כקידוח אכזב והמחיר יעלה. וילד בגן הוא ממוצא פרסי אז המחיר ירד . אבל יבוא ילד חדש אמריקאי והמחיר יעלה . כתב את זה אנליסט בכיר .
    סגור
  • 1.
    הדוח הרבעוני של אקסון מובייל
    ארנון 30/04/2017 18:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פעילות ה up-stream של החברה הייתה מאוזנת למרות ההפקות מחול בקנדה ומפצלים בארה"ב!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות