הבנקים ייפרסמו את תוצאות הרבעון הראשון החל ממחר - אלה ההערכות
עונת הדו"חות באחוזת בית תתפוס השבוע תאוצה כאשר חלק גדול מתשומת הלב תופנה לדו"חות הבנקים . דו"חות הרבעון הראשון בסקטור הפיננסי יגיעו לאחר שאת השנה החולפת סיכמו הבנקים בתוצאות מעורבות, כאשר בלט לשלילה בנק הפועלים שהציג תוצאות חלשות יחסית בשל אזהרת רווח שפרסם קודם לכן בנוגע להפרשות נוספות בגין חקרית המס המתנהלת בארה"ב. מחר (יום ב') יפורסמו דו"חות מזרחי טפחות ודיסקונט.
נציין כי מתחילת השנה הנוכחית רשמו רוב מניות הבנקים תשואות נאות כאשר את הרשימה מוביל דיסקונט עם עלייה של כ-11%. מנגד, מניית פועלים סוגרת את הרשימה עם ירידה קלה של כ-0.25% מתחילת 2017.
לאומי 0% פועלים -0.08% דיסקונט -0.71% מזרחי טפחות 2.3% בינלאומי -0.1%
מאיר סלייטר, מנהל המחקר ואנליסט הבנקים בירושלים ברוקראז':
"הבנקים צפויים לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון של 2017 החל מיום שני הקרוב, 15.5.17, עם פרסום הדוחות של מזרחי ודיסקונט. הרבעון צפוי להיות עם השפעות חריגות מעטות יחסית, מעט רווחי השקעות וללא הפרשות משמעותיות. התוצאות צפויות להיות טובות עם תשואות להון של 8% ומעלה בכל הבנקים".
- שווקים תנודתיים טובים לבנקים - אבל, לא לאורך זמן
- כמה אתם באמת משלמים על ההלוואה שלכם - ואיפה הכי זול?
"סימן השאלה המשמעותי הוא היקף הפסדי האשראי, לאחר שברבעון הקודם ראינו עליה בהפרשות בכל הבנקים למעט לאומי. הפסדי האשראי הם הנעלם המרכזי בתוצאות הבנקים לשנה הקרובה, והרבעון הנוכחי יעניק מבט ראשון על הכיוון. הענף המרכזי בו הסיכון עלה הוא האשראי הצרכני. המשך הפרשות גבוהות למגזר זה יאותת על שינוי מגמה, אשר עלול בהמשך גם לצמצם את הצמיחה באשראי זה. נתון מרכזי נוסף אליו צריך להפנות את תשומת הלב הוא רמת הוצאות השכר. לאחר תוכניות הפרישה מרצון הגדולות של שנת 2016, במסגרתן פרשו כבר בשנה זו מאות עובדים – מרביתם בסוף השנה – הרבעון הזה הוא הראשון בו פועלים הבנקים במצבה מצומצמת יותר. התייעלות נוספת צפויה בהמשך ברמת השימוש בנדל"ן, אך התייעלות זו מתרחשת לאורך זמן עם ירידה עקבית בכמות העובדים, ולכן השפעה זו לא צפויה ברבעון הנוכחי". "שני נתונים אלו – הפסדי האשראי ורמת הוצאות השכר – יצביעו על המגמה הצפויה בהמשך השנה מבחינת רווחיות הבנקים. לאור מחירי המניות ושוויי השוק הנוכחיים של הבנקים – בחלקם הגדול – שוויים בשיא של כל הזמנים, החשיבות של ההבנה מהי הרווחיות הצפויה בהמשך השנה היא קריטית. אנו מעריכים שהתוצאות המצרפיות של הבנקים ירשמו שיפור בשנה הקרובה, אך שיפור זה תלוי במידה רבה בשני סעיפים אלו. הרחבת המרווח הפיננסי וצמיחת האשראי מהווים אינדיקטורים נוספים אשר יצביעו על מגמת הרווחיות, אך התנודתיות בהם נמוכ יחסית". "שוויי השוק הנוכחיים גוזרים מכפילי רווח של 9.5-10.5 עבור כל הבנקים. מכפילים אלו, בייחוד בבנקים הנסחרים במכפילים הגבוהים מ- 10 – מזרחי ודיסקונט – הם מכפילים גבוהים ביחס לעבר. כתוצאה, מרבית הבנקים כבר קרובים למחירי היעד שלנו ואנו נבחן את המלצותינו ומחירי היעד בעקבות התוצאות והמגמה ברבעון".
מיכה גולדברג, מנהל המחקר ואנליסט הבנקים של אקסלנס ברוקראז':
"תוצאות הרבעון הראשון מייצגות רבעון סביר פלוס עם תשואה על ההון של כ-8.4% בדומה לשנה החולפת עם רווח מצרפי של כ-2.05 מיליארד שקל. אמנם מעט נמוך מהרווחיות המדווחת בשנתיים האחרונות (8.8%), אך די דומה לרווחיות שהציג הענף במהלך 2016 (8.5%). בנטרול רווחים "חד-פעמיים" (מימוש נכסים), הרווחיות המייצגת ברבעון תרד לכ-8.0%, להערכתנו, מעט נמוך מהתשואה על ההון המנוטרלת שהענף דיווח במהלך שנת 2016 (כ-9%)".
גולדברג מסביר כי "הירידה ברווחיות נובעת בעיקר מהעלייה בהוצאות בגין הפסדי אשראי והירידה ברווחי מסחר. אנחנו מעריכים שגם ברבעונים הקרובים נראה את אותן המגמות (הוצאות בגין הפסדי אשראי גבוהים מעט מאלו שראינו בשנים האחרונות, ורווחי מסחר נמוכים משמעותית מרווחי המסחר אליו התרגלנו בשנים האחרונות)".
- אפסייד של 70% - אייפקס קפיטל בהמלצה על הכשרת הישוב
- ההשקעה שתציל את נקסטפרם - או תסבך אותה עוד יותר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"רווחי הענף יציגו גידול מרשים של כ-18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד וגידול עוד יותר מרשים של כ-87% לעומת הרבעון הקודם (הרביעי). אבל עיקר הגידול ברווחי הענף נובע מתוצאות חלשות מאוד ברבעונים הקודמים, והרבה פחות משיפור בתוצאות ברבעון הנוכחי. הפחתת שיעור המס (רבעון הראשון 2016 ורבעון הרביעי) והמדד השלילי מאד (ברבעון הראשון ב-2016) הקטינו את התשואה (את הרווח) בכ-2.8% ברבעון הראשון 2016 ובכ-1.4% ברבעון הרביעי. להבדיל, ברבעון הנוכחי, גורמים חד-פעמיים יהיו הרבה פחות משמעותיים, ויגדילו את הרווחיות בכ-0.4% במונחי תשואה על ההון".
"שנת 2017 תהיה שנה פחות טובה למערכת הבנקאות מקודמתה ולא נראה צמיחה ברווחי הענף בעיקר בגלל הירידה הצפויה ברווחי מסחר, הירידה הצפויה ברווחי מימוש והעלייה הצפויה בהוצאות בגין הפסדי אשראי. כמו כן, בהעדר לחצי אינפלציה ושקל חזק מאוד, אנחנו מעריכים שלא נראה עליית ריבית במהלך השנה-השנתיים הקרובות. בלי העלאת ריבית, עם תשואות גבוהות מהעבר, ופחות "ריקבוריס" בקנה, יהיה הרבה יותר קשה לבנקים לחזור על תוצאות 2016 גם בשנת 2017. מנגד, תמחור הבנקים כבר לא כל כך זול – בשנתיים האחרונות, מדד הבנקים הניב תשואת יתר של כ-30% לעומת מדד ת"א 125, ונכון להיום רוב הבנקים נסחרים במכפילי רווח של .510, זהה לרמות הממוצעות בעשורים האחרונים . גם בתמחור היחסי (לעומת שאר המניות בתל אביב 135, הבנקים כבר לא מתומחרים בחסר, ונכון לעכשיו, מניות הבנקים נסחרים בתמחור מלא לעומת הרמות ההיסטוריות שלהם, כאשר בשנה האחרונה הבנקים סגרו את הפער התימחורי שנפתח בשנתיים שקדמו ל-2015".
גולדברג מסכם כי "הבנקים כבר לא זולים, ואנחנו ממליצים לשמור על משקל שוק בלבד וממליצים בעיקר על מניות בנק דיסקונט ובנק מזרחי".
- 2.רועי 14/05/2017 16:26הגב לתגובה זווואי וואי
- 1.אילו רווחי מסחר , מה זה דויטשה בנק?!?! (ל"ת)שמואל 14/05/2017 15:17הגב לתגובה זו