באפיק הקונצרני: לאיזה קרנות זורם הכסף, ואיזו תשואה רואים שם מתחילת השנה?
אחרי שבשבוע שעבר בחנו את זרימת הכספים לקרנות השונות באפיק אג"ח כללי שהינו האפיק שרשם את הגיוסים הגדולים ביותר השנה ואת הקרנות שרשמו את התשואות הגבוהות ביותר בקטגוריה (ראו קישור), בכתבה זו הפוקוס יהיה על קרנות אג"ח קונצרני.
הקטגוריה של קרנות נאמנות שמשקיעות באג"ח חברות גייסה למעלה מ-2.6 מיליארד שקלים מתחילת 2017, וזאת בהמשך לגיוס של כמעט 3 מיליארד שקלים בשנת 2016 (שנה שבה אפיק זה היה המגייס הגדול בתעשייה שברובה סבלה מפדיונות כבדים). כלומר הכסף ממשיך לזרום לקרנות הקונצרניות. אז מי הן הקרנות אליהן זורם הכסף ואיזו תשואה רואים המשקיעים בקטגוריה?
נכון לסוף אפריל מנהלות הקרנות הקונצרניות סכום של מעל 35 מיליארד שקלים וזו הקטגוריה השנייה בגודלה מבחינת היקף ניהול הכספים אחרי קרנות אג"ח כללי שמנהלות למעלה מ-80 מיליארד שקלים. לא פחות מ-215 קרנות נאמנות שמשקיעות באג"ח חברות יש בזירה המקומית. לאחר סינון לפי רף מינימלי של 100 מיליון שקלים שמנוהלים בקרן, קיבלנו 102 קרנות. לפי ניתוח Bizportal התשואה הממוצעת בקטגוריה מתחילת 2017 עומדת על 2.8%, כלומר תשואה מאוד דומה לזו שנרשמה בקרנות אג"ח כללי השנה.
מי הקרנות שהשיגו את התשואה הגבוהה ביותר בקטגוריה?
מבין הקרנות שמנהלות מעל 100 מיליון שקלים את המקום הראשון תופסת הקרן 'פסגות ניהול השקעות בחברות' שמנהלת 250 מיליון שקלים עם תשואה של 6% מתחילתה שנה. ראוי לציין כי מדובר בקרן שלפי תשקיף עשויה להחזיק עד 50% מנכסיה במניות וכיום כ-37% מנכסי הקרן מושקעים במניות. במקום השני מתחילת השנה נמצאת הקרן ילין לפידות תיק אגח חברות פלוס 50% שאף היא עשויה להחזיק במניות בשיעור של עד 50% (ובפועל חשופה ב-34% למניות) ורשמה תשואה של 5.7% מתחילת השנה. במקום השלישי נמצאת כרמים אג"ח חברות שעם חשיפה של 3.3% בלבד למניות רשמה תשואה של 4.8% מתחילת השנה. מחוץ לטבלה (בשל היקף נכסים שנמוך מ-100 מיליון שקלים), ראוי לציין את הקרן הראיל פיא אג"ח high-yields שמנהלת 23 מיליון שקלים ורשמה השנה תשואה מרשימה של 8.85%. להלן טבלת 10 הקרנות שהשיגו את התשואה הגבוהה ביותר מבין אלו המנהלות לפחות 100 מיליון שקלים:
מי הקרנות שגייסו הכי הרבה בקטגוריית אג"ח קונצרני? מיטב-דש
2 קרנות של מיטב בולטות מבחינת הגיוסים בקטגוריית קרנות אג"ח קונרצרני. הראשונה היא מיטב מדורגות A עד 3 שנים שרשמה גיוס של 67 מיליון שקלים בחודש אפריל ו-256 מיליון שקלים מתחילת השנה (ועד סוף אפריל). מדובר בקרן סולידית שלא עם 0% חשיפה למניות ואחזקה באג"חים קצרים באופן יחסי (מח"מ של 2.4), ובכל זאת הקרן רשמה תשואה של 2.1% מתחילת השנה. השנייה היא מיטב דש קונצרני ללא מניות שרשמה גיוס של 20 מיליון שקלים באפריל ו-229 מיליון שקלים מתחילת השנה. מתחילת השנה רשמה קרן זו תשואה של 2.44%. את המקום השלישי מבחינת גיוסים בקטגוריה זו תופסת הקרן סיגמא אג"ח חברות עם גיוס של 41 מיליון שקלים באפריל ו-180 מיליון שקלים השנה. הנה רשימת 10 הקרנות שהן המגייסות הגדולות בקטגוריה מתחילת השנה:
ומי הקרנות שמהן יוצא הכסף? אילים ואלטשולר שחם
הקרן אילים אג"ח חברות מנוהלת רשמה בחודש אפריל פדיונות חריגים של 111 מיליון שקלים, ומתחילת השנה פדתה הקרן 212 מיליון שקלים ורשמה תשואה של 1.27%. את המקום השני בטבלת הקרנות שראו את יציאת הכספים הגדולה ביותר מתחילת השנה הנוכחית תופסת הקרן אלטשולר שחם אג"ח קונצרני A ומעלה 1-4 שנים שרשמה פדיונות של 190 מיליון שקלים מתחילת השנה. הקרן אלטשולר שחם תל בונד רשמה פדיונות של 102 מיליון שקלים השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מעולה. זה הזמן לצאת. (ל"ת)אבי 21/05/2017 13:01הגב לתגובה זו1 1סגור