רוסאריו על בזק: "צריכה להיות השקעת העוגן בענף"
בזק דיווחה הבוקר על ירידה בכל הפרמטרים ברבעון הראשון של השנה, והמניה סופגת ירידות של 2.4% בבורסה בתל אביב. ברוסאריו ייעוץ ומחקר הוציאו התייחסות לדו"חות וכותבים בכותרת המסמך: "אם כבר להשקיע בענף אז בזק -2.71% בזק 520 -2.71% בסיס:534.5 פתיחה:526 גבוה:533 נמוך:516.6 תמורה:36,559,728 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: צריכה להיות השקעת העוגן". ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר, העניק שווי הוגן של 7 שקלים למניית בזק.
יעקובי: "אין לנו ספק, שככל שיהיה קשה יותר בענף, יהיה קל יותר להיצמד לבזק כמשענת ולהסתמך על יכולת חלוקת הדיבידנדים שלה. שוק התקשורת הופך משנה לשנה להיות קשה יותר עבור כל המפעילים. הדבר נובע מרגולציה עקומה, פופוליזם בקבלת החלטות ועכשיו גם נספר כי אין באמת משרד תקשורת. למיטב הבנתנו מרבית הנהלת המשרד אינה קיימת בשל הדחות/פרישות וכו'. לדוגמא: כרגע חסרים לבד מהסמנכ"לית למנהל ומשאבי אנוש שפרשה השבוע, בעלי התפקידים הבאים: סמנכ"ל בכיר לכלכלה ותקציבים, יועצת משפטית, סמנכ"ל בכיר דואר, סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה, מדען ראשי, ראש אגף חירום, ראש אגף תכנון מדיניות, כלומר: כ-80% מצמרת משרד התקשורת מאוישת על ידי ממלאי מקום זמניים, לפרקי זמן ארוכים, וכרגע לא ברורים לנו היכולות הניהוליות/מקצועיות. בעצם נשארנו בגדול עם שלמה פילבר ששמו עולה בהקשר של תפקידים אחרים שמייעד לו רוה"מ. רוצה לומר: משרד די משותק שלא מקבל החלטות מקצועיות".
"מצד שני, בנוגע להחלטות לגבי הוט ושוק סיטונאי וכמובן ריבוי השחקנים בעולם הטלוויזיה ומעבר קווים סיטונאיים מבזק החוצה, לא משאירים הרבה ברירה, כנראה גם למשרד האוצר ומבקר המדינה ולכן אנו מעריכים כי הכרזה על ביטול ההפרדות המבניות תגיע מוקדם ממה שרובינו מעריכים. בתוך השוק הקשה הזה, בזק מהווה משענת הרבה יותר בטוחה לעתיד הנראה לעין. כשלכולם מאד קשה, בעל המשאבים הגדול יותר, בד"כ נוגס עוד... ולכן בד"כ מאשרים קונסולידציה. בארץ אין חשש שמישהו יאשר מיזוגים בשנתיים הקרובות, לכן החזק עוד יתחזק".
לגבי מחירי חבילות הסלולר של החברה הבת פלאפון, כתב יעקובי: "ה-ARPU כרגיל אינו נותן תמונה אמתית מאחר והוא תוצאה של מונה ומכנה משתנים. בגדול, אפשר להסיק מדו"חות פלאפון שאין שינוי מהותי במחירים בשוק וכנראה להיפך. פלאפון גם גייסה ברבעון כ-28 אלף מנויים נטו. מי שחשב שמחירי הסלולר יעלו בשנה-שנתיים הקרובות, שיחשוב שוב".
לגבי השוק הסיטונאי, כתב יעקובי: "כלשון הפתגמים: עץ עקום לא מתיישר או כששותלים עץ עקום, הוא יצמח עקום. אין לנו משהו יותר טוב עבור הייצור הזה של משרד התקשורת. אין כאן שום קשר לזהות שר התקשורת וקשריו ו/או כל issue פרסונלי אחר. בנו כאן שוק במודל ישן, לא מתאים להתפתחויות של המאה ה- 21 ובסופו של דבר כולו מבוסס רכיבה של שחקן אחד על תשתית קיימת. המספרים של בזק קווי מצביעים בעד עצמם: איבדה רק 19 אלף קווי טלפוניה (מספר הזוי לכשעצמו כאשר הטלפוניה הסלולרית היא תחילף אמתי לקווים ביתיים) והוסיפה 22 אלף קווי אינטרנט תוך שמירה על ה-ARPL. אבל זו לא הנקודה: לכאורה, בזק איבדה גם באינטרנט מנויים לשוק הסיטונאי - 37 אלף קווים נוספו לשוק הסיטונאי. אבל...ההכנסות אמנם הולכות וקטנות, שיעור הרווחיות נשאר דומה והתזרים שהוא הנקודה החשובה ביותר הולך וגדל. מישהו אחר מתפעל את הגידול בקווים סיטונאיים על רשת בזק. עכשיו אפשר להבין גם מדוע החברות הרוכבות על התשתית אינו מרוויחות. אולי אולי כאשר HOT תהיה מחויבת לספק שירותים סיטונאיים, ירווח קצת למפעילים האחרים. לא רואים שינויים מהותיים בשנים הקרובות במספרים של בזק קווי".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה